اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

تنبلی تخمدان ها تشخیص و درمان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از علل شایع ناباروری با منشاء زنانه، کم کاری یا تنبلی تخمدان می باشد. در تنبلی تخمدان به علت کم کاری تخمدان ها، تخمک لازم و به بلوغ رسیده که باید با اسپرم مرد ترکیب و باعث بچه داری شود، تولید نمی شود. بدن زنان و تغییرات هورمونی آنها تحت یک نظام هوشمند می باشد.

به این روش که ابتدا در مغز و هیپوفیز قدامی 2 تا ماده به نام FSH وLH ترشح وارد خون و نقش مهمی در باروری و بلوغ تخمک زنانه ایجاد می کنند. به این ترتیب که ابتدا FSH تولید و تخمدان های زن را تحریک کرده و آنها را وادار به تولید تخمک و تربیت و بلوغ آنها می شود. تخمک وقتی رشد و نمو می کنند دو هورمون استروژن و پروژسترون تولید و بستر رحم را آماده کاشته شدن و بارور شدن جنین می کنند.

علائم ناباروری

12-15 روز بعد از پریود که تخمک ها در تخمدان رشد و نمو پیدا کرده اند با دستور مغز و ترشح هورمون LH دستور حرکت به تخمک به طرف  رحم جهت ایجاد لقاح با اسپرم مرد داده شده و بستر را کاملاً برای باروری موفق آماده می کند.

به علل زیر اگر این مکانیسم هوشمند از نظم خارج و یا مشکل پیدا کنند باعث تنبلی تخمدان  و ناباروری با منشاء زنانه می باشد که  به علل آن اشاره می کنم:

از کجا می توان متوجه شد که تخمدان یک زن خوب کار نمی کند؟

شایعترین علامت تنبلی تخمدان نامنظم شدن عادت ماهانه است که باید حتماً بررسی شود و اما علل تنبلی تخمدان ها:

زودانزالی زنان

تنبلی تخمدان چگونه تشخیص داده میشود؟

پزشکان بطور معمول تنبلی تخمدان را در زنانی که حداقل دو مورد از این علائم را داشته باشند، تشخیص می‌دهند:

پزشک به منظور تشخیص بهتر و دقیق تنبلی تخمدان ممکن است سوالاتی از بیمار بپرسد. بطور مثال از بیمار در مورد علائمی مانند آکنه، افزایش وزن، رشد موهای زائد سوال ‌کند. پزشک ممکن است است برای بررسی تخمدان ها و رحم، معاینه لگن انجام دهد.

همچنین ممکن است پزشک برای بررسی سطح هورمون های مردانه درخواست آزمایش خون دهد. سونوگرافی هم از روش‌های کمک‌کننده به تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان است. سونوگرافی از امواج فراصوت برای بررسی فولیکول‌های غیرطبیعی و سایر مشکلات تخمدان‌ها و رحم استفاده می‌ کند. زمانیکه تنبلی تخمدان در فرد تشخیص داده شد، پزشک برای درمان آن اقدام می کند.

آیا تنبلی تخمدان درمان دارد؟

بله، درمان بر اساس تشخیص درست و از بین بردن علت آن می باشد که باید به صورت کامل بررسی و آزمایشات هورمونی و سونوگرافی انجام و بعد از شناخت علت اقدام به درمان کرد.

کاهش استرس، تنظیم اختلالات هورمونی با داروهای کنترل کننده، کاهش وزن، انجام ورزش، تنظیم عملکرد غده تیروئید و کنترل قند خون از مواردی است که جهت تنظیم و درمان تنبلی عملکرد تخمدان توصیه می گردد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمیدرضا چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتر کرمی .من 42 سال سن دارم و هرسال سونوگرافی میدم .امسال متوجه شدم که سنگ کلیه دارم .متن سونو گرافی رو خدمتون اعلام میکنم . کیست 5mmدر پل میانی کلیه راست با کلسیفیکاسیون 3mm خلف آن مشاهده شد و سنگ 5.5mmدر کالیس میانی کلیه چپ بدون هیدرونفروز رویت شد .من الان از قطره سنگ کل استفاده میکنم و آب زیادی روزانه مصرف میکنم .خواستم نظر جنابعالی رو در خصوص ادامه این دارو و تجویز جدیدی اگر میفرمایید .هم بابت سنگ هم کیست .ابلاغ بفرماید .ممنون استاد گرامی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندار د
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترو,من جوانی 20 ساله هستم. میخواستم بدونم درمان کجی الت توسط روش پیلیکاسیون تقریبا به طور میانگین چه قد می شود چون من خودم باید هزینه عمل را بدم.و این که بیمارستان تحت پوشش بیمه هست؟؟؟؟وچون خیلی برام مهمه که شما منو عمل کنید.ممنون از سایت خوبتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی پسری هستم 17 ساله که آلتم نسبت به سن ام بسیار کوتاه است آیا روشی برای درمان هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      اندازه در حالت نعوظ چقدر است
  • تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    جوانی 30 ساله هستم .جواب آزمایش اسپرم من به این صورت است:
    concent : 23m/ml
    prog.motil. : 27%
    norm. morph : 19%
    msc : 6.2
    fsc : 2.2
    smi : 67
    all sperm : 115.0 m
    motile sperm: 31 .00m
    func . sperm : 11.00m
    دکترم گفته برای بچه دار شدن خانمم باید iui انجام دهد .به نظر شما مؤثر است این روش یا خیر؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      شما واریکوسل دارید؟
  • تصویر کاربر اسماعيل چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما
    پدرمن ٧٢ سال سن دارند كه حدود ١سال است شب ها تكرر ادرار شديد دارند.اين تكرر ادرار با بيهوشي كامل بعد از يك يا دو روز مي باشد وبستري در بيمارستان كه باعث ديابتي شدن ايشان شد.در ضمن ايشان پاركينسون و سكته مغزي نيز دارند.
    باتشكر از شما
    تاكنون كسي نتوانسته بيماري ايشان را تشخيص بدهد سونوگرافي كليه و پروستات نيز سالم است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید مشخص میشود
  • تصویر کاربر بهزاد چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقتتون بخیر.
    2 ماه پیش 2 ضایعه کوچک برروی آلت تناسلی بنده به‌وجود آمده، که بعد از 2 هفته و مطالعه در مورد اون متوجه شدم که زگیل تناسلی است. بعد از اون اتافق، 3-4 بار با نامزدم نزدیکی داشتم. برای زگیل‌های تناسلی خودم چون تعدادش بسیار کم و کوچک بود و خیلی زود اثرات بهبودی و خشک شدن در اون‌ها پدیدار شد، بعد از چند باری که به پزشک مراجعه کردم و ازمایشات اچ آی وی و بیماری های عفونی دیگه رو دادم، اقدام درمانی انجام ندادم (الان هم فقط 2 تا زگیل کوچک باقی مونده که در حال خشک شدن و کوچک شدن هست). اما نامزدم 2-3 روزه که سوزش در هنگام مدفوع کردن داره. ایشون به موروئید هم مبتلاست و امروز متوجه شده که چند تا جوش بزرگ قرمز در اطراف مقعدش و یه جوش قرمز در واژنش ظاهر شده.
    با توجه به این که ایشون خانم هستن و احتمالا نمیتونن برای درمان به شما مراجعه کنن، میخواستم ببینم اولا شما به‌عنوان پزشکی که متعمد خیلی از مردم هستید، پزشک زنان مورد تاییدی رو میتونید معرفی کنید به بنده. و دوم اینکه با توجه به هموروئید ایشون که البته سال هاست بدون ازار در بدنشون وجود داره و احتیاجی به درمان نداشتن، آیا میشه از روش کرایو برای درمان استفاده کرد، یا حتما باید لیزر یا عمل جراحی صورت بگیره. (در ضمن ایشون 25 سال و بنده 28 سالم هست).

    با تشکر بسیار زیاد از زحمات شما، جناب دکتر کرمی عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر سينا چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    4 ماه پيش عمل واريكوسل انجام دادم دوبار آزمايش اسپرم دادم يك با 24 ميلييون و بار ديگر 14 ميليون تعداد اسپرم ها بودن ، براي بار سوم ميترسم تعدادشون دوباره پايين بياد آزمايش نميدم ، چه كار بايد بكنم چه تغذييه اي را بايد درپيش بگيرم خواهشن راهنمايي كنيد با قرص و آمپول ميونه خوبي ندارم - گردو ، كشمش ، سير ،پياز ،انجير و موز و ميوه جات و سبزيجات دارم مصرف ميكنم با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به ازمایش زود زود نیست
  • تصویر کاربر خجسته چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 734 مشاهده پرسش
    با سلام-بیمار خانم 80 ساله تنها با سابقه بیماری آسم کنترل شده و 9 زایمان طبیعی می باشد که دچار تکرر شدید ادرار و بی اختیاری در کنترل آن می باشد بطوریکه شبها دست کم 4 بار برای دفع ادرار از خواب بیدار می شود و گاها ممکنه تا رسیدن به دستشویی خود را خیس کند و برای این مشکل از قرص تولترودین استفاده می کند که تاثیر زیادی برای وی ندارد.خواهشمند است در این خصوص راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید مشخص میشود
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر ایجانب از بیضه ام سونو گرافی کردم و کیست اپیدیدیم مشاهده نشد ولی در معاینه همکار محترم شما گفتند کیست در ناحیه بیضه راست وجود دارد خودم هم انرا لمس میکنم ایا چنین چیزی ممکن است ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست درمان نمی خواهد
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر چرا اگر بیضه راست کیست اپیدیدیم داشته باشد و بیضه چپ نداشته باشد برداشتن کیست بیضه راست موجب عقیمی میشود در صورتی که معمولا گفته شده بیضه چپ بیشتر اسپرم تولید میکند و حتی دیه ان بیشتر از بیضه راست میباشد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عملکرد هر 2 بیضه یکسان است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب