جلوگیری از واریکوسل در جوانان

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چگونه واریکوسل می گیریم؟

خراب شدن دریچه های لانه کبوتری سیاهرگ ها بوده که باعث می شود خونرسانی در بیضه ها مختل شود و در نتیجه خون اکسیژن دار خوب به سلول های سازنده نطفه در بیضه نمی رسد و باعث می شود که تغییرات زیر در کیفیت مایع منی ایجاد شود:

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟

و لذا تغییرات فوق باعث می شود قدرت باروری و نفوذ اسپرم به داخل تخمک زنان کاهش پیدا کند و در نتیجه باعث ناباروری زوجین جوان می شود و نیاز به عمل واریکوسل را ضرروری می کند.

سوالی که خیلی از جوانان مبتلا از بنده می پرسند این است که:

علت واریکوسل در جوانان چیست؟

جواب این است که علت واقعی ایجاد واریکوسل نامشخص می باشد ولی عوامل زیر در ایجاد واریکوسل دخیل هستند:

1- مادرزادی: در اغلب افراد مبتلا به واریکوسل به صورت مادرزادی زمینه خرابی دریچه های لانه کبوتری در رگ های بیضه وجود دارد و لذا با بزرگ شدن فرد خود را از همان دوران نوجوانی به صورت برجسته بودن رگ های آویزان کننده بیضه خود را نشان می دهند. بسته به شدت خراب شدن رگ های بیضه و شدت گشادی رگ ها و اختلال در خونرسانی باعث درجاتی از اثرات سوء در بیضه می گردد که عبارتند از:

کوچک شدن تدریجی بیضه و متعاقب آن آسیب به سلول های نطفه ساز بیضه که باعث افت شدید در کیفیت اسپرم فرد جوان شده و باعث اختلال در باروری می گردد و لذا باید هر چه سریعتر تشخیص و درمان شوند.

2- افزایش فشار شکمی در افرادی که به علت تومور خلف صفاق و یا به هر علتی فشار داخل شکم بالا باشد باعث اختلال در برگشت خون از بیضه ها شده و باعث واریکوسل می شوند.

3- در صورت وجود زمینه ی خرابی دریچه های لانه کبوتری، افزایش فشار ناشی از بدنسازی و برداشتن وزنه های سنگین و یا انجام کارهای سنگین می تواند باعث ایجاد واریکوسل بشود.

امکان بارداری بعد از عمل واریکوسل چند درصد است؟

راههای جلوگیری از پیشرفت واریکوسل

و لذا جواب این سوال که آیا واریکوسل راه پیشگیری دارد یا نه این است که:

1- افرادی که به صورت مادرزادی دریچه های لانه کبوتری بیضه ها در آنان خراب است، راه پیشگیری از واریکوسل ندارند و به این بیماری مبتلا خواهند شد.

2- آنهایی که زمینه خفیفی از خرابی دریچه های لانه کبوتری سیاهرگ های بیضه دارند جهت جلوگیری از ابتلا به واریکوسل باید از انجام کارهای سنگین و کار با وزنه ها و بارهای سنگین به صورت مستمر، جلوگیری کنند تا مبتلا به واریکوسل نشوند.

3- بعضی از افراد در شغل های سرپایی مانند: نانوایی مشغول به کار هستند، ایستادن بیش از حد می تواند واریکوسل را تشدید کند.
4- مشکلات انعقادی خون نیز می تواند بیماری واریکوسل در مردان جوان را تهدید کند.

 

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

در پایان با آرزوی سلامتی برای شما، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس حاصل بفرمایید.


3.5/5 - (20 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۱۳ دی ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    سلام و عرض وادب خدمت شما دکتر بنده دوسال پیش درد های شدید در ناحیه بیضه داشتم و رگ بیضم باد کرده بود به دکتر که مراجعه کردم بعد از آزمایشات و عکس و تشخیص به عمل دادن و عمل کردیم الان ددوباره بعد از گذشت دوسال من درد های خاصی دارم به گونه ای که تیر میکشه و طاقت فرساس مخصوصا زمانی که پیاده روی میکنم و حالت جنوب شدن من کلی به تعویق میفته مثلا ۱ماه زمان میبره و ورم شدیدی داره بیضم تشخیص شما چیه ؟؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ دی ۹۸( 2 سال پیش)
      سونو گ رافی وارمایش دهید
  • تصویر کاربر اریا شنبه ۷ دی ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.خسته نباشید.اقای دکتر من حجم مایع منی ام خیلی کمه در اولین ازمایش اسپرمم 1.5 بود الان دو بار دیگه ازمایش دادم 1 هستش سوالم اینه دارویی روشی درمانی هست که حجم مایع منی رو زیادتر بکنه؟سنم 34 ساله-متاهلم- و متاسفانه دیابت نوع 2 دارم که بامصرف روزانه قرص قند- قندم نرماله و واریکوسله گرید 2 هم در بیضه سمت چپم توسط سونوگرافی مشاهده شده.منتظر پاسختون می مونم -ببخشید که مزاحمتون شدم.اخرین ازمایش اسپرمم رو براتون پیوست میکنم.و چند ماهی است دارم برای بهبود حرکت اسپرم ال کارنتین 250 و 500 ویتامین e 400 و زینک و سلنیوم مصرف میکنم.به نظرتون این قرصها مفید خواهد بود برای حرکت؟در ارتباط با حجم هم اگر پیشنهادتون رو بگید ممنونتون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ دی ۹۸( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۷ دی ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر
    چهار روز هست که قسمتی از کلاهک دچار حالتی مثل خونمردگی زیر پوستی شده، بدون خارش و سوزش.
    دقیقا زیر کلاهک همین سمت روی دسته آلت هم از مدتی قبل‌تر تیره‌ و پوسته پوسته شده بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ دی ۹۸( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربر ehsan سه شنبه ۳ دی ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت استاد محترم...
    بنده 32 ساله و مجرد هستم که 2 ،3 ماهی هست که ی ناراحتی خیلی مختصری گاهن در بیضه ها، گاهان کشاله ران، گاهان زیر ناف و لگن احساس میکنم. بخصوص لباس تنگ پوشیدنی.
    رفتم پیش ارولوژیست بعد معاینه گفتن که واریکوسل گرید2 در بیضیه چپ دارم اما دردت احتمالا بخاطر التهاب پروستات است. برام سونوگرافی داپلر و ازمایش اسپرم نوشت.
    ازمایش دادم همراه جوابش رفتم سونو گرافی. دکتر رادیولوژیست سونو کرد
    گفتن اپی دیدیمال کیست ساده به ابعاد 14*9 میلیمتر در اپی دیدیم سمت چپ داری.
    واریکوسل گرید 1 در بیضه چپ داری.
    پروستات به حجم 23 سی سی ونرمال.
    ایشون به ازمایش نگاه کردن گفتن چون ازمایش اسپرم رو در ازمایشگاه فول اتومات انجام دادی بخاطر همون معمولا یخورده ضعیف نشون میده. گفتن مطمنن اسپرمت نرمال است و توصیه ایشون این بود که دوباره برم ازمایشگاهی که دستی و نیمه اتومات و ازمایش تکرار کنم.
    حالا سوالی که از جناب عالی دارم اینه؛
    1)این کیست جنسش چیه و خطرناکه،اصلا نیاز به پیگیری داره؟
    2) چه نوع ازمایشی وازمایشگاهی برای انالیز اسپرم مناسبه؟
    3)نمونه ای که موقع ازمایش گرفته میشه،حجمش و کیفیتش نسبت به شرایط عادی خیلی کمه و این میتونه به نتیجه ازمایش تاثیر بزار؟
    4)واریکوسل با این شرایط نیاز به عمل داره یا ن؟
    5)شما همیشه می فرمایید که واریکوسلی که ازمایش اسپرم مناسبی داره به عمل نیاز نداره سوال اینکه واریکوسل رفته رفته تغذیه بیضه رو ضعیف میکنه، پس بهتر نیست این هرچه زودتر عمل بشه حتی اگه ازمایش مناسب باشه؟
    سونو وازمایش خدمتتو ارسال میکنم.استاد ممنون میشم تشخیص بفرمایید.
    مچکرم....💐
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربر معین شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من پسر 21 ساله هستم که واریکوسل داشتم گرید 1راست و گرید 2به چپ حدودا یک و نیم ساله که عمل کردم بازم خود سرانه رفتم سونو گرافی دادم گفت که عود کرده گرید 2 به راست گرید 3 به چپ عکس آزمایش و سونو را براتون بفرستم ممنون میشم جواب بدین خیلی از لحاظ روحی تاثیر گذاشته برام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      عود غلط است نیاز به عمل مجدد نیست
    2. تصویر کاربر معین جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      ببخشید دکتر وضعیت اسپرم چطوره اگه ممکنه درمان بشه از لحاظ حرکتی و تعداد حضوری بیام خدمتتون
      شهرستانی هستم از استان اردبیل
    3. تصویر کاربر معین جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      اینم جواب آزمایش اسپرم اگه نیاز به حضوری برای درمان باشه حتما برامون بگید بیام از لحاظ روحی خیلی ضعیف شدم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      در اینده مشکلی ندارید عمل مجدد نکنید
    5. تصویر کاربر معین پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      ممنون دکتر خدا کمک کننده تمام مراحل زندگیتون باشه
      و ممنون بابت اطلاعات عالیتون توی سایت و اینستاگرام
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      در خدمتم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 96 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید اقای دکتر من پارسال اول زمستان قبلش با آزمایش هایی که انجام دادم واریکوسل داشتم عمل کردم ولی دوباره درد میکنه چون من شغلم اشپزیه نمیتونم بیشتر از4یا5ساعت سرپا وایسم پام چون درد میره هم بیضه سمت چپ هم کنار رانم رفتم دکتر سونوگرافی رنگی انجام دادم حالا رفتم پیش دکتر اورولوژی میگه باید زن بگیری که دردش تموم بشه چون الان حدود پنج روزه مدام درد میکنه دکتر گفت با خاطر اینکه نباید تحریک جنسی بشی ولی من اصلا تحریک نشدم عکس سونوگرافی رو میشه بفرستم نگاه کنید چیکار کنم دردش تموم بشه دکتر میگه عمل دوباره فایده نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
  • تصویر کاربر کامی شنبه ۴ آبان ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام،من ۱۹ سال دارم و واریکوسل درجه سه دارم .از انجایی که من ورزش میکنم و جدیدا قدرت بدنی ام پایین آمده خواستم بدونم که آیا میتوانم تا زمانی که عمل نکردم از تست بوستر یا همان مکمل های تقویت تستوسترون کمک بگیرم؟
    اگر بله ، آیا اینها تاثیر سوء در رشد قدی ندارد؟ زیرا من هنوز در حال رشد هستم
    سوال دیگه اینکه آیا بیضه کوچک شده در اثر واریکوشل میتواند به حجم طبیعی باز گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      اول باید معاینه کنم یک ازمایش اسپرم نیز بدهید
    2. تصویر کاربر کامی سه شنبه ۲۳ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      آقای دکتر من آزمایش اسپرم هم دادم و از وضیعت این بیماری اطلاع کامل دارم.بیضه سمت چپ من سه میلی متر کوچک شده آیا میتونه به حجم قبلی برگرده؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      نه راهی ندارد
    4. تصویر کاربر کامی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      خیلی ممنون از راهنمایی تون.
      ممکنه بورسم آیا این ترکیبات که در فایل میذارم برای واریکوسل درجه ۳ مضر هست یا خیر؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      خیلی موثر نیست
    6. تصویر کاربر کامی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      ممنونم از راهنماییتون
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      سپاس
    8. تصویر کاربر کامی چهارشنبه ۱ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
      سلام مجدد آقای دکتر کرمی عزیز .خواستم بدونم مصرف این ترکیبات گیاهی جدیدی که در فایل قرار دادم خطری برای من که واریکوسل گرید ۳ دارم نداره؟؟چون میخوام تقویت کننده تستسترون هست و نگرانم که شاید باعث آسیب بیشتر به بیضه ها بشه
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آبان ۹۸( 2 سال پیش)
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    با سلام. آقای دکتر من بعد از حدود یک سال تلاش ناموفق برای بارداری سال گذشته به متخصص ارولوژی مراجعه کردم که دو نفر از اونها گفتن واریکوسل دارم و ۲ نفر گفتن واریکوسل در معاینات دیده نمیشه، بعد از چند ماه استفاده از دارو و عدم نتیجه حدود ۶ ماه قبل عمل واریکوسل رو نزد یکی از بهترین همکاران شما در مشهد انجام دادم و بعد از گذشت ۳ ماه از عمل در آزمایش اسپرم فاکتورها به شدت افت داشت، دکتر قرص ویتامین ای و ول من و تاموکسیفن تجویز کرد و بعد از ۶ ماه از جراحی با آزمایش دوباره فاکتورها مقداری بهتر شد ولی همچنان پایینتر از زمان قبل از جراحی بود و این بار دکتر ۳۰ عدد آمپول هورمونی منوتروپین و گونادوتروفین تجویز کرد و مجددا ازم خواست ۳ ماه بعد مراجعه کنم و اگر در مراجعه بعد یعنی ۹ ماه پس از جراحی نتیجه نگرفتم باید از روش های کمکی استفاده کنم، در ضمن فوق تخصص نازایی هم به خانمم گفتن شما تا قبل جراحی احتمال باروری با آی یو آی رو داشتین اما الان فقط با آی وی اف احتمال داره جواب بگیرین
    حالا سوال من اینجاست که اولا چرا فاکتورها بعد از جراحی پایین تر شده و سوال دوم اینکه امکان داره که من اصلا واریکوسل نداشتم و بی دلیل جراحی کردم؟ و آخرین سوال شما پیشنهاد می فرمایید که این ۳۰ آمپول رو استفاده کنم یا خیر
    ضمنا آزمایش های قبل عمل، سه ماه بعد از جراحی و ۶ ماه بعد هم براتون ارسال میکنم. باتشکر
    1. تصویر کاربر امین یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      ؟
    2. تصویر کاربر امین یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
    4. تصویر کاربر امین سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      اقای دکتر در خصوص آمپول ها نفرمودین استفاده بشه یا خیر؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سلی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام به خدمت دکتر عزیز گرامی
    اینجانب متولد ۱۳۶۷ میباشم حدودا ۱۵ سال پیش عمل واریکوسل دو طرفه نمودام و یه سال از زندگی مشترک می گذرد که فاقد فرزند مشترک میباشم و رفتم ازمایش اسپرم و سونو گرافی دادم به پیوست تصاویر بعد از این رفتم پیش متخصص اولوژی قرص ویتامین ای و پنتوکسی داد گفت دو ماه بخور بیا ایشالله خوب میشی ولی خانم که رفته ازمایش رو به دکتر ماما نشون داده گفته راهی برا این وجود نداره باید ivf کنی دکتر عزیز گرامی قرصی برای تحرک اسپرم نیست اگه هست بگین و در ضمن من که قرص ای و پنتوکسی رو ۱۵ رو میخورم تحولاتی در اسپرمم میبینم مثلا غلیظ تر شده لطفا کمک و راهنمای کنید که چیکار کنم امیدی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است ونیاز به اقدام دیگری نیست واقدام بعدی ای وی اف است
    2. تصویر کاربر سلی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      سلام دکتر ببخشین یعنی iui جواب نمیده یا میشود با این ازمایشی که هست طبیعی بچه دار شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      سه جلسه ای یو ای مشخص میکند جواب میدهد یا نه
    4. تصویر کاربر سلی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      با عرض معذرت از خدمت جنابعالی ایا امکان هست با این ازمایش بصورت طبیعی بچه دار شد .
      یا قرصی هست برای تقویت اسپرم و در ضمن من یک در میان به نرمش کشتی میرم ایا ضرری دارد دکتر عزیز دوست داشتنی قرصی برا تقویت و تحرک هست
    5. تصویر کاربر سلی شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
      سلام دکتر میشود با این ازمایش طبیعی بچه دار شد . قرصی برای تقویت و تحرک اسپرم هست که اسمش برام بگی خدا پشت پناهت باشه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 2 سال پیش)
      بله اقدام کنید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    سلام بعد از 7ماه اقدام برای بارداری.ازمایش اسپرموگرام دادم.دکتر گفت اسپرم من ضعیف است و واریکوسل گرید3دارم.دو ماه ویتامین مصرف کردم باز نتیجه ازمایش فرقی نکرد ایا با عمل جراحی میتوان به نتیجه مطلوب رسید.حرکت اسپرم در دو ازمایش صفر درصد میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 2 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

شپش های ناحیه تناسلی، حشرات ریزی هستند که معمولا در موهای ناحیه تناسلی انسان زندگی می ‌کنند….
سنگ کلیه، توده جامدی است که از کریستال های ریز ساخته شده است. پزشک ممکن است از…
تغذیه سالم می تواند به عملکرد درست قلب، دستگاه گوارش و مغز شما کمک کند. اما آیا…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00