اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر.
    از اینکه مصدع اوقات شدم عذر می خواهم.
    دیروز جواب آزمایش نوبت دوم را گرفتم که البته در زمان انزال کمی خون مشاهده کردم که خیلی نگران نشدم. راستش تا کنون چنین مساله ای برای من اتفاق نیفتاده بود. گمان می کنم بخاطر این دو سه ماهی است که کلومیفن خوردم. نمی دانم. البته صبح روز آزمایش من توی یک جلسه 3 ساعته بودم که خیلی به مثانه ام فشار آمد نمی دانم شاید اینها دلیل نباشند. به هر حال بعد از دو سه ماه کلومیفن خوردن و البته 1 ماه و نیم کیو10 خوردن و بعلاوه ویتامین دی، آزمایشم به شرح زیر شده است:
    viscosity: first test: Normal / second test: Normal
    Agglutination: first test: Normal / second test: 0
    Volume (ml): first test: 3.3 / second test: 4.2
    WBC: first test: ;کمتر از 1 / second test: کمتر از 1
    Abstinence time (day): first test: 0 / second test: 3

    Motility
    Total motility: first test: 55 / second test: 55
    Progressive: first test: 45 / second test: 40
    Non Progressive: first test: 10 / second test: 15
    Immotile: first test: 45 / second test: 45

    Concentration: first test: 20 / second test: 50
    Total count: first test: 66 / second test: 210

    Morphology:
    Total Abnormality: first test: 97 / second test: 96
    Head: first test: 97 / second test: 96
    Neck: first test: 12 / second test: 18
    tail: first test: 8 / second test: 14
    immature: first test: 4 / second test: 8

    این موارد فوق تمام آیتم های جواب آزمایش بود که به صورت آزمایش اول و آزمایش دوم تقدیم شد.

    خوشحال می شوم پاسخ دهید آیا آن مقدار خون که خیلی کم هم بود نگران کننده است یا خیر و دوم اینکه این آزمایش چگونه تفسیر می شود. به نظر همه چیز خوب است اما پروگرسیو از 45 شده 40 که نمی دانم خوب است یا بد؟
    سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمايش قابل قبول است
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید بنده اتان ب مدت 1 سال است که زیگیل تناسلی زده ام و تا ب حال 3 بار فریز نموده ام ولی هربار به فاصله دو ماه بعد از فریز دوباره زیگیل ها را مشاهده می نمتیم الان دچار یک دلشوره و اضطراب همیشگی هستم که من اصلا خوب نمیشم ازتون تقاضا دارم کمکم کنید ک من چ اقداماتی باید انجام بدهم سن بنده 27 سال می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      حساس نباشيد چارهاي نيست
  • تصویر کاربر آرین شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .من17 سالمه .چون که بیضه راستم درد میکرد و روش به اندازه یه نقطه یه تورم سفت داشت و وقتی فشارش میدادم درد میگرفت رفتم پیش دکتر .ایشون معاینه کردن گفتن چیزی نیست .بهشون نشون دادم نقطه رو بیضم کجاس ولی فکر کنم پیداش نکرد چون خودمم یکی دو بار باید با دقت بگردم تا پیداش کنم. یه سوال داشتم ازتون به نظرتون اون نقطه هه رو پیدا کرده و گفته چیزی نیست؟یا باید بازم برم دکتر ؟توروخدا ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بكنيد
  • تصویر کاربر فرزانه شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام پسر 24 ساله من دچار تکرر ادار شده وبطوری که روزانه 12 دفعه به دستشویی میرود در نتیجه سونوگرافی اول طول کلیه راست109 کلیه چپ 114 با اکوی نرمال فاقد سنگ استاز و ضایعه فضاگیر/مثانه با جدار افزایش یافته 5/5 میلی فاقد سنگ و ضایعه اینترالومینال/ حجم پروستات 34 با حدود مشخص پس از تخلیه 17 سی سی ###در نتیجه سونوگرافی دوم کلیه راست118 نرمال فاقد سنگ استاز و ضایعه فضا گیرجدار مثانه حداکثر نرمال 3 میلی فاقد سنگ و ضایعه اینترالومینال/ حجم پروستات 30 پس از تخلیه 13 سی سی سونو دوم را پس از تجویز تامسولوسین و تولرین انجام دادیم میخواستم ببینم دلیل این مشکل چه میتواند باشدو مایلم نظر تشخیصی شما رابدانم ؟ایا انجام سیستوسکوپی میتواند کمک کننده باشد ؟ ایا احتمال وجود توده میرود؟ آیا درمان قطعی وجود دارد؟ خیلی دعا گویتان میشم جوابم را بدهید خدا خیرتان دهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دارو را قطع كنيد شما مشكلي نداريد نگراني بيخودي است
  • تصویر کاربر اقبال شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من قبلا چند عکس از آلت خود فرستاده بودم ولی در حالت سیخ کامل نبودن و شما گفتین در حالت نعوظ کامل بفرستین الان فرستادم اقای دکتر
    اقای دکتر الت من وقتی نعوض کامل میشه میفه رو به پایین و در عکس معلوم است و باید دستمو بگذارم زیر الت که در عکس نشان دادم...
    لطفا اقای دکتر کمکم کنید چکار کنم واسم خیلی مهم کجی التم
    منتظر جوابه شما هستم اگر دکتر مورد نظری در اهواز میشناسید بهم معرفی کنید
    لازم باشد تهران خدمت شا ماه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام ظاهرا بنده هم دچار اين بيماري شده ام و اطراف بيزه من چنتا تبخال كوچيك زده و يه تيكه كوچك هم انگار زخم شده بايد از چه پامادي استفاده كنم كمي سوزش هم داره با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1327 مشاهده پرسش
    با سلام. من حدود 7 ماه پیش عمل واریکوسل چپ باز انجام دادم و پس از عمل تا الان لوله های اسپرم بر سمت چپ خیلی خشک و سفت شدن(مثل چوب سفت شدن) درحال که قبل از عمل اینطور نبود علاوه بر اون همچنین بلافاصله بعد از عمل دچار واریکوسل سمت راست از نوع شدید شدم، لطفا علت رو بگید و آیا درمان دارد بخصوص در مورد سمت چپ و اگر درمان دارد راهنمایی کنید. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم بدونم درمان 100 درصد برای زگیل الت تناسلی مردان است ؟؟؟ درمان کامل یا تا اخر عمر هستش؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مطلب سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 751 مشاهده پرسش
    سلام وخسه باشید.من28سالمه هر نیم ساعت حتما یه بار ادرار میرم اگه یه لیوان آب بخورم نیمساعت نشده همش دفع میشه در ضمن بیماری قند ندارم خواهش میکنم راهنمایی ام کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠ نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر م شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 791 مشاهده پرسش
    شوهر من 65سال داردسالهاقبل عمل باز بروستات داشته دیابت کنترل شده هم دارد.همچنین اختلال در نعوذظ دارد وهمچنین اختلالات
    زنتیک در خانواده اش وجود دارد.باتوجه به اینکه من در سن باروری هستم از حاملگی میترسم .ایا امکان حاملگی هست؟درحال حاضر قرص اچ دی مصرف میکنم سوال دیگر اینکه موقع تحریک جنسی مقدار زیادی مایع دفع میکند.ایا این مایع ادرار نیست وبرای من ضرر ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد ازمايش دهيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 710 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب