اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. در روش معاینه توسط پزشک متخصص جراحی کلیه و مجاری ادرار از بیمار خواسته می شود که سرپا در مقابل پزشک ایستاده و بینی خود را گرفته و فشار دهد که به آن مانور والسالوا گفته می شود. همزمان با بالا بردن فشار شکمی، بیضه ها معاینه می شود.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

تصاویر واریکوسل

تشخیص واریکوسل توسط خود فرد

آیا تشخیص واریکوسل در خانه امکانپذیر است؟ همچنانکه ذکر کردم تنها روش تشخیص واریکوسل به طور قطعی معاینه توسط انگشتان یک پزشک جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی در بعضی موارد فقط نقش کمک کننده دارند و بدون انجام معاینه نباید تنها به سونوگرافی اعتماد کرد.

و لذا اینجانب به همه مردان جوان پیشنهاد می کنم که هر از چند گاهی بیضه های خود و رگ های بالا و آویزان کننده بیضه ها را معاینه کنند و در صورت شک به واریکوسل به پزشک جراحی کلیه مراجعه نمایند.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. سونوگرافی یک آزمایش تصویر برداری بدون درد بوده که امکان مشاهده ورید های درون کیسه بیضه را به پزشک می دهد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

میانگین تحرک اسپرم ها در افراد بیمار و گروه کنترل به ترتیب 21.1 تا 61.9 درصد و 49.3 تا 70 درصد بود. 9 مطالعه بیان داشتند که واریکوسل اثر نامطلوب و چشم گیری بر میزان تحرک اسپرم ها داشته است. به طور کلی، واریکوسل یک عامل خطر برای تحرک اسپرم به شمار رفته و آن را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    با سلام. مورخ چهارشنبه 3/6 توسط حضرتعالی عمل لاپروسکوپی واریکوسل چپ انجام و تا روز شنبه هیچ گونه دردی در بیضه احساس نگردید. ولی از ان روز به بعد اندازه بیضه سمت چپ دوبرابر سمت راست همرا با درد شدید هنگام راه رفتن مشاهده گردید. ک هنگام کشیدن بخیه فراموش کرده موضوع را اطلاع دهم. لطفا راهنمایی فذمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشریف بیاورید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    پیرو سوال قبلیم مشاهده کردم بیضه سمت چپم پائین تر از سمت راستی است میتوتد علت درد باشد باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سه ماه پیش عمل کرده بودیم به صورت میکروسگپی یا همان روش امروزی وقتای انجای که عمل شده درد میکند به صورت خفیف آیا احتمال برکشت وجود دارد خواهشآ به صورت کامل توضیح دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه توضیح امکان پذیر نیست
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.زنی سی و پنج ساله هستم حدود هفت ساله ازدواج کردم همسرم از ابتدا خیلی تمایل به رابطه جنسی نداشت شاید هفته ایی یا دوهفته یکبار با هم نزدیکی داشتیم.الان یه بچه بیست ماهه دارم از زمان شروع بارداریم چون ورشکسته مالی شدیم اختلافمون زیاد شد.من هم چون بارداری سوم بود از ترس سقط دوباره استراحت دادن بهم.رفتم خونه پدرم کرج موندم اوایل هفته ایی یکبار جمعه ها میومد دیدنم کم کم کارو بهونه کرد منم که میومدم خونه بهم کم محلی میکرد.بعد از زایمان چون طبعم خیلی گرمه بعد از سه ماه خودم رفتم طرفش.منتها تا حالا شاید هر دوماه یا سه ماه یکبار اونم به درخواست مکرر من نزدیکی داریم.همش میگه تمایلی ندارم.مشگل زود انزالی از همون اول داشت.الان بهش پیشنهاد دکتر رفتن میدم پشت گوش میندازه خیلی عصبی شدم نمیدونم چی کنم.وقتی میره حمام لباس زیرش کثیفه چکه منی توش هست.میگم خیانت میکنی کلهم منکر میشه میگه بی دلیل چند قطره میریزه یعنی میشه یامنو گمراه میکنه?البته بگم ذاتن آدم هیزیه.چند روز قبل هم یه قرص سفید کوچیک تو خونه بوده پسرم گذاشته بود دهنش که متوجه شدم ازش گرفتم.ممکنه به قرص اعتیاد پیداکرده باشه؟قرار شد بریم مشاوره هر دکتری که وقت میگیرم یه بهانه جور میکنه نمیاد میخوام تنها برم نمیزاره خواهش میکنم کمکم کنید خیلی درمونده شدم نمیدونم قرصارو بخورد من میده یا خودش میخوره.نمیدونم قرص چی هست ممکنه از قرصای جنسی باشه که پیش زنی که باهاشه کم نیاره طوری شدم که تو خونه نه چایی میخورم نه آب.
    همسرم سی و نه سالشه.قبلا هم ازدواج کرده.بعد از جداییشون بامن ازدواج کرد.ادعا میکنه که با همسر قبلی هم که بودن کرم و اسپری استفاده میکرده.
    عذر خواهی میکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      من کمکی نمی توانم
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    مدتی است بیضه سمت راستم به طور خفیف درد میکند بخصوص در مواقعی که به طور ناخواسته تحریک میشم لطفا علت آن را برام ایمیل کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکن
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با سلام دوماه پیش لکه خونی در اسپرم خود دیدم که حالا غلیضتر شده ودردی هم چند روزه در ناحیه بیضه وشپایین شکم احساس میکنم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو و psa بدهید
  • تصویر کاربر یاسر پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سوال : سلام اقای دکتر گل و زحمتکش; جوان متاهل و 26ساله ای هستم که به متخصصین مختلفی جهت درمان خستگی, بی حالی, پرخوابی و کاهش میل و توان جنسی ام(زودانزالی و اختلال نعوظ)مراجعه کرده ام و چون تمامی ازمایشات ممکنه و سونوگرافی هایم نرمال بودند, تا کنون هیچ نتیجه ای نگرفته ام و ایشان فقط oramin-f و استیمول را تجویز نمودند که ان نیز تاثیر چندانی نداشت.ضمنا بنده علائمی شبیه فیبرومالژیا را نیز دارم.
    میخواستم از طریق این سایت راهنمایی ام کنید و بفرمایید چه کنم و چگونه درمان شوم چرا که درحال حاضر شرایط و توفیق شرفیابی به محضرتان را ندارم. باتشکر قبلی. قد175 وزن85
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر نور ولوگ بروید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دکتر..
    من مدت زیادی است که وقتی به دستشويي می روم باید دو سه بار ادرار کنم تا احساس کنم که کامل ادرارم تخلیه شده.
    عمل واريکوسل و هرني هم انجام داده ام. همش تصورم این بود که بعد از عمل دیگه مشکلم حل میشه اما متاسفانه نشده.. از عمل واريکوسلم 20 روز می
    گذرد
    آیا این موضوع ربطی به واريکوسل دارد ؟؟ با تشکر از لطف شما..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر Reza پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشيد،من پسري ٢١ساله هستم سوال اول من اين است كه الت من در حالت نعوظ بين ٩تا ١٠سانتي متر است و سوال دوم زود انزال هم هستم و اضافه وزن هم دارم،خودم خيلي نگرانم فكرم كلا مشغوله آيا راه حلي است،و در آينده برايم اندازه الت و زود انزالي مشكل ساز خواهد بود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ن=مطلب سایت من را بخوانید گویا است
  • تصویر کاربر faeze پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام
    بعد از هر لیوان آب چند دقیقه بعد با بی رنگ همون اندازه ادرارم می آید مشکلی دارد یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    رضا هستم 8 سال ازدواج کردم و روشهای مختلف باروری روانجام دادیم متاسفانه بچه دار نشدیم به من گفتن واریکوسل بیضه سمت چپ داری باید عمل بشه ولی با این عمل احتمال بچه دار شدن نیست بعدشم نمیدونم چه جور عملیه آخه کارمندم نمیدونم چکار کنم تورو خدا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تهران هستید به مطب مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر مجید جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنون که به سوالاتمون جواب میدین.همسر من6ماه عمل واریکوسل داشته ولی هیچ تغیری تو تعداد و تحرک اسپرم نداشته.ممکن عملش موفقت آمیز نبوده باشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه هنوز زود است
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    اینجانب بعد از4سال ازدواج متوجه شدم که واریکوسل دارم باتوجه به اینکه درکرمان زندگی میکنم وهیچ سابقه خانوادگی ندارم وآشنایی باروش های درمانی ندارم خواهشمند است در این خصوص مرا یاری نمایید
    دوم: من نمی دانم به کدام پزشک مراجعه کنم پزشک مورد اطمینان وکاردرستی را که قبول دارید در کرمان به من معرفی نمائید از حسن خلق شما متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر کلیه و مجاری ادرا ری
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    راستش یک دو روزی هست بیضه چپ من درد میکنه و نمیدونم چرا اینطوری شده
    هرگاه به بیضیه ام دست میزنم حس میکنم یک لوله ازش بیرون اومده!!
    ولی تورمی ایجاد نشده فقط یکم سایزش از بیضه سمت راستم بزرگ تره!
    الان چیکار کنم خوب بشه!!
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام
    تقریبا ده ماه پیش عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم. از اون موقع به بعد همیشه موقع ورزش یا موتور سواری وقتی که تلنگر به بیضم وارد میشه با درد همراه میشم
    الان تقریبا یک ماهیه که یک توده در کنار بیضه راستم ایجاد شده که با کمی درد همراه
    نظر شما چیه آقای دکتر؟ اگه میشه جواب رو به ایمیلم هم بفرستین
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    با سلام
    چند وقتی بیضه من درد گرفته و اخیرا بیضه سمت راست من بزرگتر شده و دردم میکنه
    بغد از ی مدت بیضه سمت چپم درد گرفته و الان دردم میکنه
    میخواستم ببینم این سرطانه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بیضهبکنید و نتیجه را اعلام فرمایید
  • تصویر کاربر hamed جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام ؛ وقت بخير
    من يازدهم همين ماه جراحي واريگوسل انجام دادم احساس ميكنم بيضه هام متورم و بزرگتر شده آيا طبيعي است؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    20 سال سن دارم و جدیدا واریکوسل گرید 1 دارم .
    میخواستم بدونم در صورت عمل باید سوند گذاری انجام بشه؟
    من از این مسئله خیلی هراس دارم . . .چون اطرفیانم به هر دلیلی که سوند گذاری کردند درد شدید داشتند
    آیا سوند گذاری درد دارد؟
    بعد از عمل واریکوسل نیاز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید تا نظر دهم
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب