اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت استاد قران جناب دکتر کرمی .اقای دکتر ده روزی میشه که درمورد مادرم که سرطان مثانه داره به شماره پیگیریr01t413349براتون فرستادن تورا به خدا جواب من را بدهید یک ساله که مادرم عمل شده اخرین سی تی اسکن گفته که فقط جدار مثانه ضخیم شده اما مادرم دردوسوزش شدید داره ومدام دستشویی میره دکتر فقط انتی بیوتیک میده چه باید بکنیم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    پدرم 75 سال دارن قند دارن پروستاتشون هم بزرگ شده و بی اختیاری ادرار دارن چطور مشگل بی اختیاری رو حل کنیم دکتر گفتن نمیتونه عمل کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 اول نوار مثانه
  • تصویر کاربر نرجس دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1792 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر.
    پدر بنده هفته پیش روز شنبه عمل باز پروستات انجام دادن و بعد از چند روز بستری و 48 ساعت در خانه دیروز سوندشون رو برداشتن و بخیه ها رو کشیدن ولی متاسفانه از دیروز درد فراوان همراه با تب دارن.
    آقای دکتر خواهش میکنم راهنماییمون کنید که این عوامل عادیه یه خطرناک و چیکار باید بکنن؟؟
    ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مراجعه به دکتر خودتان
  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام حضور دکتر کرمی ، بنده با 68 سال سن از سال 90 مشکل در دفع ادرارداشتم و از همان ابتدا تحت نظربودم و به دلیل سیر صعودی psa دو بار نمونه برداری شد و هر دو بار جواب منفی بود اما در آخرین بار، آدنوکارسینوما تشخیص داده شد واز 6 نمونه پنج نمونه با معیار گلیسون 7 از 10 تعیین شد (7=3+4) و یک مورد هم نرمال بود(بخش قاعده راست)، جواب اسکن استخوان منفی است و الان پزشکم تصمیم به برداشتن پروستات دارند، در این خصوص از حضرتعالی خواهش میکنم من را راهنمایی فرمایید، آیا پروستات را خارج کنم یا این کار را انجام ندهم، اگر بعد از خارج کردن پروستات معلوم شود به بافتهای اطراف سرایت کرده امکان ادامه درمان هست؟ ضمنا آخرین psa معادل 11 بود. تا آخر عمر دعا گوی سلامتی شما و خانواده محترم خواهم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سریعا بیایید ببینم02122642744
  • تصویر کاربر بردیا دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام امپول تستوسترون را کجای بدن تزریق شود جهت افزایش میل جنسی و رفع مشکلات جنسی که بهتر جواب بده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سر خودی مضر است
  • تصویر کاربر سید دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پسری هستم 18 ساله که از دو روز پیش درد در ناحیه بیضه چپ و سمت چپ آلت احساس میکنم از ان موقع پشت زانو چپم نیز درد گرفته تغییر شکل خاصی نداشته فقط موقعی که پایم را روی پا میگذارم یا راه میرم یا دمر میخوابم دردش زیاد میشه خواستم ببینم ایا مشکل خاصی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر سید پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    بسه تعالی
    با سلام و عرض ادب حضور محترم جناب اقای دکتر
    در ابتدا سپاسگزاری می نمایم از وقت ارزشمندتون به جهت پاسخگویی ب سوالات

    بنده دچار نشت خفیف ترشحات ادراری به خصوص بعد از تخلیه مثانه و استبراء که نهایتا و حداکثر یه قطره و ترشحات گاه و بیگاهی که خیلی خفیف است و بیشتر فقط در حد خیس شدن سر الت و البته بسیر کمتر از یک قطره ولی به دفعات هستم به متخصصین و همکاران حضرتعالی مراجعه کردم ک در ابتدا پس از بررسی ظاهر و البته ازمایش ادرار به بنده فرمودند توجه خاصی نکنم .

    پس از مراجعه مجدد گفتن قرص فنازوپریدین مصرف کنید شاید ترشحات دیگری غیر از ادرار است ولی ظاهرا تشرحات ادراری بود با توجه به اثر باقیمانده ؛ در نهایت دکتر به بنده فرمودند برا اطمینان خاطر از جهت یالم بودن تست یورودینامیک انجام دهید که پس از انجام تست ظاهرا مشکلی مشاهده نشد و همه چیز نرمال بود و حجم مثانه در حداکثر ظرفیت ۳۹۸ سی سی بود .

    ولی دکتر مشکل بنده به قوت خود پا بر جاست و دچار وسواس فکری و عملی در زندگی و انجام فرائض دینی شده ام .ایا این موارد طبیعی است یا بنده دچار مشکلی هستم.

    خواهشمندم بنده را راهنمایی کنید .
    و به عنوان اخرین سوال جسارتا دکتر قدرت و ضعف عضلات مرتبط با دستگاه ادراری ایا در تست یورودینامیک مشخص میشود یا خیر..

    سن بنده ۳۰ و چاق هم نیستم و حتی کمبود وزن هم دارم .
    باز هم ممنون از لطف شما و وقت ارزشمندتان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مورد شما روحی است
    2. تصویر کاربر سید دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام و تشکر از پاسخ و راهنمایی شما ؛ پس با احتساب این مورد بنده باید به روانپزشک مراجعه نمایم

      بسیار ممنون از راهنمایی ارزشمند شما
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      روانکاو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر....سال ۸۹متوجه تنگی مجرا شدم و عمل پیوند مجرا انجام دادم در سال۹۳ متوجه تنگی مجدد مجرای اداری شدم و عکس rugانجام دادم تنگی مجرا نشان داد و سیتوسکوپی کردم واز پارسال تا هم اکنون سوند نلوتون استفاده میکنم اگر سه هفته سون نزنم ادرار نازک میشود،
    اقای دکتر چه روش درمانی دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دباره عود میکند
  • تصویر کاربر منوچهر دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    علت دفع پروتیین از کلیه و راههای جلوگیری از ان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      کار من نیست
  • تصویر کاربر حميد دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2286 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر خسته نباشد. حدود 29 سالمه و از 17، 18 سالگي خودارضايي كردم. ي مدت هست كه بعداز خودارضايي يا نزديكي كردن كمرم و پاي چپم به شدت درد ميگيره. حتي بيضه و كليه هام هم درد ميگيرن واحساس سوزش دارن.
    عكس mri كه گرفتم دكتر گفت كه ديسك‌هاي L4 L5 دي هيدراته شده، البته ي مدت هست كه ديگه خودارضايي نمي كنم ولي باز بعد از نزديكي كردن هم به شدت درد ميگيره ولي بعد از چند روز بهتر ميشه.
    ميخواستم بدونم آيا ارتباطي بين خودارضايي و دي هيدراته شدن ديسك و درد كليه و بيضه هست و چه تاثيري بدي بعدا ميتونه برام داشته باشه؟ آيا درمان داره و ميشه اين دردها رو از بين برد؟ من از آينده و بعد از ازدواج خيلي ميترسم آقاي دكتر. حتي به ازدواج نكردن فكر ميكنم
    اگه منو راهنمايي كنيد خيلي ممنون ميشم. من از بيان اين حرف ها به هر دكتري شرم ميكنم وگرنه دكتر مي‌رفتم. خواهش ميكنم كمكم كنيد.
    خيلي خيلي ممنونم و دستتون رو ميبوسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      فقط قطع کنید خوب میشوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 712 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب