اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشی خدمت آقای .اینجانب 44 سال سن دارم که متاسفانه چند سالی است از انزال زود رس رنج میبرم .ومتاسفانه مدتی است پرتاپ ادار ندارم .درضمن از نظر بزرگی پروستات مشکل خاصی ندارم .خواهشمند است در این مورد راهنمایی بفرمایی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر ali شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 838 مشاهده پرسش
    باسلام من چند سالی است که بیضه راستم بزرگ شده و بعضی وقتا درد خفیفی دارد دکتر رفتم سونو گرفتم ولی دکتر گفت مشکل نیست ولی قبلا عمل فتق داشتم ایا مشکلی هست که پزشکان شهرستان نمی توانند تشخیص دهند که چرا بیش از حد بزرگ شده ایا راه درمان دارد ایا بیماری خاصی است باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتربنده نوجوانی 19ساله هستم که یک ماه پیش سونودادم این است نتیجه اش چندین شن ریزه 2میلی متری درکلیه ها مشهوداست ویک ماه دیگه تکرارکردم چندین شن ریزه 2میلی متری درکلیه هامشهوداست ویک سنگ4 میلی متری درپل میانی تحتانی کلیه چپ مشهوداست. میخواستم بدانم ایا نیازبه سنگ شکن دارم چون یک ماه هم دارووهم فعالیت بدنی داشتم وشن هادفع نشدند. ایامیتوانم روزه بگیرم واصلانیازاست به پزشک مراجعه کنم... اخه شنیدم سنگ های تحتانی دفع نمیشوند ودوشاخه شدن ادراروسوزشوتکرر هم دارم ودرازمایشادرارخون مشاهده کردند ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      اب زیاد بخورید
  • تصویر کاربر سام شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دو سه روزی هست که دچار درد در بیضه ی سمت راست شدم ،البته باید بگم وقتی بخش ِ اپیدیدیم بیضه رو لمس میکنم یا ماساژ میدم درد ازبین میره ولی وقتی ماساژش ندم ،هم اون قسمت هم بیضه راستم شروع به درد کردن میکنه !
    مضاف بر این موضوع باید بگم ازهمون روزی هم که درد بیضه من آغاز شده ادرارم هم کمی تیره نگ شده !
    خواهش میکنم راهنمائیم کنید این موضوع خیلی نگرانم کرده !ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر ابراهیمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 7854 مشاهده پرسش
    با سلام بعلت بوی بد ادرار (یک دوره انتی بیوتیک،سیپروفلوکساسین )مصرف کردم.با این حال سنوگرافی هم رفتم که از قرار زیر است
    کلیه راست طول 110mm و ضخامت پارانشیم114mm دارد.
    کلیه چپ طول 111mm و ضخامت پارانشیم113mm دارد.
    fullness خفیف کلیه سمت چپ مشهود است.
    اکوی پارانشیم کلیه ها و افتراق کور تیکومدولاری طبیعی است،سنگ،توده و هیدرونفروز دیده نمی شود.
    مثانه ضخامت جدار طبیعی دارد.سنگ و توده در آن دیده نمی شود.

    میخواستم بدونم با این سنو بنده بیمار هستم؟
    آیا fullness طبیعیه؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من چاق بودم وبعد ورزش برای اینکه صورتم لاغر نشومدقرص های حاوی دگزا وکورتون مصرف کردم بعد دچار ورم در ناحیه فوقانی صورت وحالت گردوزشت صورت شدم بعد از سه ماه قطع مصرف هنوز تغییری نکرده ام برای دفع سدیم از صورتم چه کنم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      دکتر داخلی
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام.پسری هستم 29 ساله حدود 14 ساله که ادرار کامل دفع نمیشم و پس از دفع علاوه بر اینکه استبرا میکنم ولی مقداری ادرار همیشه ناخودآگاه دفع میشود که بیشتر هنگام خم و راست شدن بدن ادرار دفع میشود.به پزشک مراجعه کرده که پس از سیتوسکوپی تشخیص دادند که چون از کودکی درست ادرار نکرده و موقع ادرار مجرا را تنگ میکردم تا از سرعت ادرار کاهش یابد به همین دلیل دچار این عارضه شده ام .دوسال است که تولترودین تدافارم2وپرازوسین مصرف میکنم که تا مصرف دارو دارم خوب خوب نیستم ولی بهتر از زمانی ام که دارو مصرف نمکنم ولی باز هم ادرار کامل دفع نشده و بعد مرتب چند قطره میریزد.مجردم و 54 کیلو وزن دارم.چند دفعه امتحان کردم و در چاه حمام با شدت تمام ادرار را دفع کردم تا ببینم آیا دیگر میریزد یا نه که بهتر از موقعی هست که برای کاهش شدت ادرار گردن مجاری ادرار را میگیرم ولی باز هم با اینکه با شدت در حمام ادرار کرده ام دوباره در اثر خم و راست شدن یا خودبخود ادرار قطره ای دفع میشود.لطفا راهنمایی کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      مشکل شما عصبی است
    2. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      خب الان باید چیکار کنم؟!
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      اهمیت نده
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید
    من وقتی حدود 18 سالم بود دچار یه عفونت شدم که بیضه هام متورم شد که بعد یک هفته رفع شد اما بیضه راستم بعد از اون موقع به فرم غیر طبیعی در اومده از اون موقع هم خیلی کم تو خواب دچار انزال میشم قبلا هفته ای یکبار این اتفاق می افتاد اما از اون به بعد ماهی یک بار شاید این اتفاق بیفته.
    الان 21 سالمه رفتم سونوگرافی انجام دادم که خداروشکر هیچ مشکلی نداشت اما آزمایش انالیز مایع منی رو که انجام دادم خیلی نتیجه بد بود که عکسشم فرستادم براتون، دکترم میگه چون انزالت کمه این طوری شده نتیجه برای همین گفته بعد از یک ماه که هفته ای 2 بار انزال داشتم این ازمایشو تکرار کنم میخواستم بدونم نظر شما چیه؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر نازنین پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید میخواستم بپرسم چرا شوهر من از طریق دخول ارضا نمیشه و باید با روشای دیگه ای خودشو ارضا کنه؟آیا خدای نکرده مشکل خاصی دارن؟ و اینکه زیاد حالت نعوظ بهش دست نمیده مثلا وقتی میخوایم با هم نزدیکی کنیم اصلا حالت نعوظ نداره شاید بعد از نیم ساعت حالت نعوظ بهش دست بده و ی سوال دیگمم این که خیلی دیر ارضا میشه و منی ازش بیرون میاد اونم همونطور که گفتم نه از طریق دخول بلکه از روشای دیگه. ممنون میشم جوابو به ایمیلم بفرستین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      دکتر روانکاو02188209216
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با سلام
    الت من در حالت شل بودن از مقطع آن با زاویه ۴۵ کج میباشد که هنگام ادرار کردن حتما باید اون رو گرفت تا بصورت طبیعی ادرار انجام شود و موقع نعوظ خیلی سفت میشود و از یک طرف احساس کشیدگی میکنم و قابلیت انعطاف پذیری کمی دارد که موقع سکس اذیت میشوم و اینکه احساس میکنم یه بخشی از التم داخل بدن فرو رفته و محکم گرفته شده است آیا باید جراحی انجام شود تا آلتم آزاد شود و از حالت کجی در بیاید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 712 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب