اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. در روش معاینه توسط پزشک متخصص جراحی کلیه و مجاری ادرار از بیمار خواسته می شود که سرپا در مقابل پزشک ایستاده و بینی خود را گرفته و فشار دهد که به آن مانور والسالوا گفته می شود. همزمان با بالا بردن فشار شکمی، بیضه ها معاینه می شود.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

تصاویر واریکوسل

تشخیص واریکوسل توسط خود فرد

آیا تشخیص واریکوسل در خانه امکانپذیر است؟ همچنانکه ذکر کردم تنها روش تشخیص واریکوسل به طور قطعی معاینه توسط انگشتان یک پزشک جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی در بعضی موارد فقط نقش کمک کننده دارند و بدون انجام معاینه نباید تنها به سونوگرافی اعتماد کرد.

و لذا اینجانب به همه مردان جوان پیشنهاد می کنم که هر از چند گاهی بیضه های خود و رگ های بالا و آویزان کننده بیضه ها را معاینه کنند و در صورت شک به واریکوسل به پزشک جراحی کلیه مراجعه نمایند.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. سونوگرافی یک آزمایش تصویر برداری بدون درد بوده که امکان مشاهده ورید های درون کیسه بیضه را به پزشک می دهد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

میانگین تحرک اسپرم ها در افراد بیمار و گروه کنترل به ترتیب 21.1 تا 61.9 درصد و 49.3 تا 70 درصد بود. 9 مطالعه بیان داشتند که واریکوسل اثر نامطلوب و چشم گیری بر میزان تحرک اسپرم ها داشته است. به طور کلی، واریکوسل یک عامل خطر برای تحرک اسپرم به شمار رفته و آن را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با سلام
    اینجانب علی شاهزمانی 38 ساله درآذر نود و چهار بدلیل سنگ کلیه توسط دکتر کبیری عمل tulشدم بدلیل داشتن تنگی مجرا پس از آن سونداژ میشدم اخیرا با توجه به نظر دکتر سونداژ گرفتگی بیشتر شده که در عکس رادیولوژی نیز مشهود است و میزان آن 32 میلیمتر میباشد.دکتر کبیری معتقد است که بایستی با تزریق آمپول triam hexal در ناحیه اطراف گرفتگی مجرا به بهبود آن کمک کرد در این رابطه نظر شما را خواستارم.وآیا درمان بهتری وجود دارد.ضمنا عکس رادیولوژی به پیوست میباشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي كنيد
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 717 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدارک آزمایش پدرم به سن 71 سال رو جهت پروستات به همراه سونوگرافی ایشون رو ضمیمه کردم. پدرم 71 سال هستند و دکتری که رفته بودیم با توجه به جواب آزمایشات خوردن قرص تامسولین 0/4 رو گفتن تا پدرم بخورن به مدت 3 ماه البته پدرم مشکلی در دفع ادرار یا قطره قطره اومدن ادرار ندارند و نسبت به خوردن قرص هم تمایل ندارند. خواهش میکنم با توجه به آزمایشات ضمیمه شده ما رو راهنمایی نمایید که با توجه به آزمایشان PSA وضعیت ایشون جطور هست ؟
    آیا آزمایشات رو دوباره تکرار کنیم و اگر PSAایشون همین عدد باشد جای نگرانی دارد یا اینکه این عدد برای ایشان طبیعی هست؟

    ممنون از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      ادرار باقيمانده زياد است بهتر است عمل كنيد
    2. تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      با سلام
      جناب آقای دکتر با توجه به اینکه فرمودید عمل پروستات رو پدرم انجام بدهند ...آیا این عمل جهت کوچک کردن پروستات هست یا کلا برداشتن اون؟؟
      ضمنا عوارضی رو هم بعد از عمل همانند بی اختیاری در ادرار هم میتونه داشته باشه؟؟

      ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد حضوري صحبت كنيم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایران جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    برادر عزیزم این یک روز هست اینجوری شدم وقتی ادرار میکنم در لحظه های آخرش یه مقدار جا میمونه بیرون نمیاد احساس ادرار هم میکنم. علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      ازمايش ادرار بدهيد
  • تصویر کاربر یاسین جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدمن میخوام که سایزدستگاه تناسلیموافزایش بدم وهمچنین دستگاه تناسلیم کج هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد عكسش را ببينم
  • تصویر کاربر شروین جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    ایا خودارضایی برای کاهش درد واریکوسل موثر است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشی خدمت دکتر عزیز....

    دکتر من عمل جراحی باز سمت چب انجام دادم ولی ورم رگ از بین نرفته و درد هم دارم در ضمن واریکوسلم گرید نزدیک به 2 بود ایا ورم رک از بین میرود و چند وقت طول میکشد که ورم رگ از بین برود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام ..آقای دکتر کسانی که واریکوسل گرید سه دارن و هیچ اقدامی واسه درمان نکنن..آیا بیضه اونا کلا بر اثر گرما از بین میره یا فقط کوچیک میشه؟؟.
    و آیا توان نعوذ و تولید منی حتی بدون اسپرم رو دارن یا کلا دیگه حتی نعوذ و منی و حس جنسی قطع میشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر خلیل جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان کلیه راست من التهاب داره و دارای نه سنگ.هشت سنگ بین 1 تا 5 میلیمتر و یک سنگ 25 میلیمتر است.برای معالجه چه کنم .چه روشی برای شکستن سنگم مناسب می دونی. .آیا التروسونیک جواب میده؟با عرض سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      فيلم عمل pcnlسنگ كليه من را ببينيد
  • تصویر کاربر ارشیا جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 14 و نیم سال دارم و قدم 165 سانتی متر هست و وزنم هم 67 کیلو
    من قبلا دیده بودم که آلتم هنگام نعوظ کمی خمیدس ولی جدی نگرفته بودم چون جوری نبود که مثلا قسمت زیادیش به طور کامل صاف باشه و یک هو در قسمتی کج بشه بلکه انگار کلا خمیدس (عکسش رو براتون فرستادم)
    تا اینکه گفتم بذار یه تحقیقی بکنم که با بیماری کجی مادرزادی و پیرونی آشنا شدم ! خیلی نگرانم و همچنین خوندم که اگر کمتر از 30 درجه باشد مشکلی برآیم پیش نمیاد فکر میکنم که کمتر از 30 درجه هستش ولی ترسم از اینه که این خمیدگی به مرور زمان بیشتر شود و در آینده مجبور به عمل بشوم (از عمل جراحی خیلی بدم میآید )
    همچین لازمه بگم که من از دوران کودکی وقتی آلتم در حالت نعوظ بود فشارش میدادم که رو به پایین خم شود تا که معلوم نشود و دیگران نبینن برای همین ممکنه که خمیدگیش به خاطر این کار باشه !؟
    همچنین باید بگم که خمیدگی آلتم در هنگام نعوظ با فشار کمی کاملا صاف میشود !
    حالا اگر لطف کنید و منو راهنمایی کنید و بگید چه کاری باید بکنم و مشکل من چی هستش بسیار بسیار ممنون میشوم ! چون خیلی نگرانم و اصلا دوست ندارم در آینده در مسائل زناشویی خوب نباشم و به مشکل بخورم و ناتوان جنسی بشم !
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      ديدم اگر مشكل سكس داشتيد عمل ميخواهد فيلم من وا ببينيد
  • تصویر کاربر مينو جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام
    من وًهمسرم چند روز پيش متوجه چند عدد خال گوشتي روي راانهاي چپ وًراست همسرم شديم
    كه همسرم ميگه خيلي وقته كه هست
    و من تو اينترنت كه خوندم روي آلت و كشاله وران ميزنه
    آيا امكان داره اين خال گوشتي هاي داخل ران زگيل تناسلي باشند
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    رضا هستم 8 سال ازدواج کردم و روشهای مختلف باروری روانجام دادیم متاسفانه بچه دار نشدیم به من گفتن واریکوسل بیضه سمت چپ داری باید عمل بشه ولی با این عمل احتمال بچه دار شدن نیست بعدشم نمیدونم چه جور عملیه آخه کارمندم نمیدونم چکار کنم تورو خدا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تهران هستید به مطب مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر مجید جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنون که به سوالاتمون جواب میدین.همسر من6ماه عمل واریکوسل داشته ولی هیچ تغیری تو تعداد و تحرک اسپرم نداشته.ممکن عملش موفقت آمیز نبوده باشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه هنوز زود است
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    اینجانب بعد از4سال ازدواج متوجه شدم که واریکوسل دارم باتوجه به اینکه درکرمان زندگی میکنم وهیچ سابقه خانوادگی ندارم وآشنایی باروش های درمانی ندارم خواهشمند است در این خصوص مرا یاری نمایید
    دوم: من نمی دانم به کدام پزشک مراجعه کنم پزشک مورد اطمینان وکاردرستی را که قبول دارید در کرمان به من معرفی نمائید از حسن خلق شما متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر کلیه و مجاری ادرا ری
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    راستش یک دو روزی هست بیضه چپ من درد میکنه و نمیدونم چرا اینطوری شده
    هرگاه به بیضیه ام دست میزنم حس میکنم یک لوله ازش بیرون اومده!!
    ولی تورمی ایجاد نشده فقط یکم سایزش از بیضه سمت راستم بزرگ تره!
    الان چیکار کنم خوب بشه!!
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام
    تقریبا ده ماه پیش عمل واریکوسل دو طرفه انجام دادم. از اون موقع به بعد همیشه موقع ورزش یا موتور سواری وقتی که تلنگر به بیضم وارد میشه با درد همراه میشم
    الان تقریبا یک ماهیه که یک توده در کنار بیضه راستم ایجاد شده که با کمی درد همراه
    نظر شما چیه آقای دکتر؟ اگه میشه جواب رو به ایمیلم هم بفرستین
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام
    چند وقتی بیضه من درد گرفته و اخیرا بیضه سمت راست من بزرگتر شده و دردم میکنه
    بغد از ی مدت بیضه سمت چپم درد گرفته و الان دردم میکنه
    میخواستم ببینم این سرطانه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بیضهبکنید و نتیجه را اعلام فرمایید
  • تصویر کاربر hamed جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام ؛ وقت بخير
    من يازدهم همين ماه جراحي واريگوسل انجام دادم احساس ميكنم بيضه هام متورم و بزرگتر شده آيا طبيعي است؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    20 سال سن دارم و جدیدا واریکوسل گرید 1 دارم .
    میخواستم بدونم در صورت عمل باید سوند گذاری انجام بشه؟
    من از این مسئله خیلی هراس دارم . . .چون اطرفیانم به هر دلیلی که سوند گذاری کردند درد شدید داشتند
    آیا سوند گذاری درد دارد؟
    بعد از عمل واریکوسل نیاز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید تا نظر دهم
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب