اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسين سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر. بعد از اتمام ادرار،شديدا خونريزى دارم... البته سابقه عمل انسداد مجارى ادرار هم دارم... سونوگرافى،نشون ميده كه مثانه نميتونه ادرارو خوب دفع كنه... طى 5 سال اخير،به فاصله هر ٢ سال،يكبار عمل كردم@ در حال حاضر تشخيص شما براى اين خونريزى شديد چيه...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      تنگي مجرا عود كننده است بايد مدارا كنيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    کوتاهی قدآلت تناسلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر در خالت نعوظ بالاي ٩ است درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر محمدحسینی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    جناب استاد من حقیقتا با مشکل بزرگی روبرو هستم که با اینکه یک بار هم دکتر رفتم ولی از فرط خجالت هیچ وقت نمیتونم مشکلمو بازگو کنم و با اینکه در سن ازدواج هستم و شرایطشو دارم، ازدواج نمیکنم، چون آلت تناسلی من خیلی کوتاست، در حال نعوض10سانته، این مشکل اعتماد بنفسمو سلب کرده و واقعن برام سخته تحملش.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر فريور شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام من ده روز پیش ظربه اي به كمرم وارد شد از ان به بعد دچار زود انزالی شدم البته فشار کاری بسیار بالای هم داشتم لطفا راهنمای بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بيشتر عصبي است خوب ميشود
  • تصویر کاربر وحیدرضا شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام
    نماز و روزهاتون مورد قبول درگاه خداوند.

    آقای دکتر عزیز عذر خواهی میکنم بابت سوالم و تصاویر ارسالی

    من در ناحیه نوک آلت دقیقا بغل سوراخ خروجی ادرار یک حفره ای ایجاد شده و یک دیواره هم دارد که گاها درد میگیرد و درد قطع میشود و مجددا عود میکند.(درد به ماننده فرو کردن سوزن میباشد یا نیشگون ) خرما که میخورم عود میکنه. ادرارم یکم داغ هست آزمایش ادرار دادم (کشت UA/UC ) عفونتی نداشتم ولی دردش اذیتم میکنه قایبل تحمله اما اذیت میکنه.

    میخواستم بردونم چیز خاصی هست.
    تصویرشم فرستادم خدمتتون

    ممنون
    التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام طبيعي است جاي نگراني ندارد
  • تصویر کاربر ارمین سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    در سی تی اسکن شکم واگن باو بدون کنتراست وریدی کبدطحال و پانکراس نمای طبیعی دارند در بررسی کلیه ها علایمی از سنگ یا هیدرونفروز دیده نمی‌شود و ترشح آنها بخوبی صورت گرفته است و تصور یک توده هیپودنس با حدود صاف با قطر18م م در کورتکس میانی کلیه راست دیده می‌شود که عدد هانسفیلد آن در حد35_45 می باشد و انهنسمنت واضحی در آن مشاهده نگردیده است و نمای آن بیشتر با یک توده سولید خوش خیم مطابقت دارد جهت تشخیص قوی تر mriشکم توصیه می شودغدد ادرنال نمای نرمال دارنددر پارا آئورت لنفادنوپاتی دیده نشوددر لگن ضایعه ای دیده نمی شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام پيگيري ٦ماه بعد
  • تصویر کاربر ایمان یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما جوانی هستم 19 ساله برج 10 سال پیش چند جوش نزدیک التم زده شد پیش دکتر پوست رفتم گفتن زگیل تناسلی سوزوندن و واکسن و ویتامین برای من تجویز کردن که ویتامین هارو یک مرت خوردم دیگر نخوردم 2 دوز واکسن راهم زدم 20 روز پیش دوباره یک جوش دیگر تزدیک التم زد پیش متخصص دیگری رقتم گفت مولوکوسم و فریز کردن در ضمن من تا حالا رابطه جنسی نداشتم حالا من مبتلا به زگیل تناسلیم یا مولوکوسم ایا هردورو باهم میشه گرفت واقعا گیج شدم خیلیم حساس شدم رو موضوع کاملا ذهنمو درگیر کرده پیش دکترهای مختلفیم رفتم و خیلی ذهنمو درگیر کرده یک جیزی شبیه جوشم خیلی خیلی ریز داخل دهانم پشت لبم زده شده که درد ندارد مشکلیم در غذا خوردن ندارم از ان جا که میگن به اون مشکل مربوطه پرسیدم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسشو بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر مهساتهرانی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من به تازگی یعنی حدود ۵ ماهه که ازدواج کردم. چند وقت پیش طی رابطه اورال متوجه شدم که همسرم به زایده های قهوه ای ریزی که کنار هم جمع شدن روی پوست التش داره. توی یه منطقه در کل اندازه یک سانتیمتر مربع.
    خیلی ترسیدم . تا حالا ندیده بودمشون. همسرم گفت که این مسیله رو مدتها داره و گاهی کم و زیاد میشن.
    ما تا قبل از این هم پنج ماه بود رابطه داشتیم بدون کاندوم و گاهی اورال. من چند روز قبل از اینکه اتفاقی ابن مشکل همسرم رو ببینم به صورت اتفاقی و جهت چک تست HPV و پاپ اسمیر دادم. هر دوش منفی بود. تست پاپ اسمیر هم رکامند داده بود که روتین فالواپ داشته باشم. همین.
    چند روز بعد از رابطه اورالی که متوجه مشکل همسرم شدم کحس میکردم زبونم کمی میسوزه. هر بار به جاش. بعد چند روز دیدم روی لثه ام از پشت یه جاش یکم میسوزه و انگار کمی زخمیه. با زبون که لمس میکنم شبیه یه برآمدگی کوچک با پوست صافه. نمیدونم آیا دچار زگیل دهانی شدم؟
    اگه آره چرا بعد این همه مدت رابطه اورال و واژینال تست اچ پی وی من نگاتیوه؟
    آیا همسرم مشکل ش زگیل یا میتونه چیز دیگه آی باشه؟
    آقای دکتر اگر زگیل دهانی باشه ممکنه به سرطان تبدیل بشه؟
    خیلی میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید فردی هستم 43 ساله. مدتی است که سوزش ادرار و انزال دردناک دارم به پزشک مراجعه که آزمایش خون و ادرار انجام شد و مشکل وجود نداشت سپس سونوگرافی از کلیه و مجاری اداری و مثانه درخواست شد که کلیه ها و مجاری اداری و مثانه سالم ولی پروستات 33 گرم با ابعاد 37*35*50 م.م و حدود واضح اعلام شد.باقیمانده ادرار نیز 80 سی سی . سپس پزشک معالج کپسول تامسولوسین و واکسی سیلین تجویز کردند که سوزش رفع ولی احساس گرما و درد در بیضه سمت چپ هنوز وجود داره . لطفا کمک کنید برای درمان باید چکار کنم آگه لازمه حضوری خدمت برسم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ثقفیان سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام، پدرم حدود 67 ساله هستند. بعلت تکرر ادرار و عدم تخلیه کامل به پزشک اورولوژ مراجعه کردند، پس از یک دوره مصرف دارو psa به میزان قابل توجهی پایین آمده به 10 رسید که در ادامه درمان مجددا افزایش یافته به 17 افزایش یافت. پزشک معالج برای تشخیصنمونه گیری انجام دادند، 13 نمونه برداشت شد. جواب پاتولوژی یک نمونه از 13 نمونه را درگیر و غیر تهاجمی تشخیص داده است. نظر پزشک برداشتن پروستات می باشد، اما برای انجام این عمل نیاز به مشورت با سایر اساتید بزرگوار دارم. اگر نیاز است نتیجه پاتولوژی را بصورت ایمیج برای شما ارسال میکنم.ممنون از وقتی که میگذارید. با احترام ثقفیان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر ثقفیان شنبه ۱۳ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      با سپاس فراوان از راهنمایی های شما استاد بزرگوار.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 711 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب