اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اقبالي چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    من هفته گذشته شهرستان بودم و بعد أر گرما به تهران برگشتم بعد از برگشتنم به طور تصادفي متوجه ضايعاتي در كشاله رانم شدم ميخواستم بدونم اينا چي هستن
    ايا تب خال تناسلي است يا اگزما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر شهاب دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز؛
    غرض از مزاحمت، بیضه سمت چپ من حدوداً از 15 خرداد 97 شب یه حسی عجیب پیدا کرده، حسی مثل احساس سنگینی یا فشار (انگار کسی داره هی فشارش میده از داخل)؛ تا اونجایی که من به عنوان یه جوون عادی (منظورم اینه که دکتر یا متخصص نیستم) حس میکنم احساس میکنم درد نیس این حسم، فقط یه حس سنگینی و تحت فشار بودن هس! حتی من به پوست کیسه بیضه دست میزنم هیچ درد نداره، حتی با انگشتانم بیضه چپم رو میگیرم لای انگشتانم و به آرامی فشار میدم بازم هیچ درد اضافی نداره! در هر حالت فقط اون حس سنگینی هس! در مورد اندازه بیضه یا نرمی و سفتیش هم نمیتونم دقیق مثل متخصص ها نظر بدم، از نظر خودم گویا مشکلی نداره و مثل همیشه هست! با این حال این حس سنگینی طوری نیس که من درد خطابش کنم و نتونم این درد رو تحمل کنم یا از درد به خودم بپیچم، ولی خب اذیت کننده هس، یه حالتی مثل اضطراب که دل آشوب میشه قلب آدم، یه همچین حسی توو بیضه چپم هست! حالا میخواستم ببینم این مشکل از چیه؟ من توو اینترنت که سرچ میکنم به بیماری های مختلف اعم از سرطان بیضه تا واریکسول و آب کیسه بیضه و .... برخورد میکنم که خیلی میترسم و استرس میگیرم! در دفع ادرار هم هیچ مشکلی ندارم! فقط کمی تا حدودی یبوست دارم که باعث میشه تا یه ربع یا نیم ساعت توو دستشویی باشم و زور بزنم؛ و خیلی ببخشید خیلی وقتا چون مدفوعم با زور هم نمیاد ولی حس تخلیه مدفوع هنوز دارم، مجبور میشم با انگشتم وارد مقعد بشم و مدفوع ها رو که چسبیدن به دیواره های مقعد رو با انگشت هدایت کنم تا بیان بیرون! که همین امر بعد از خروج از دستشویی حس سوزش در مقعد رو هم ایجاد میکنه و اون حس سنگینی بیضه رو هم کمی بیشترش میکنه! آیا این موضوع ربطی داره؟ گفتم شاید ربط داشته باشه بیان کنم براتون!
    در ادامه عکس های آزمایشاتم و سونو رو براتون میفرستم! (موقع سونوگرافی، دکتر سونو گرافی تا بیضه های منو دید از بهم گفت آیا یه بیضه داری؟ گفتم خیر آقای دکتر، 2 تا هست! گفت پس چقد کوچیکه!!! تا اینو گفت خیلی استرس گرفتم و بهم ریختم! ولی بعد اینکه دستگاه سونو رو کشیدن روی بیضه هام گفتن آره 2 تاست، بعدش هم که پرسیدم اندازه شون چطوره، ایشون گفتن طبیعی هست! حالا چرا پس توو ظاهر و نگاه اول گفتن کوچیکه من شک کردم و استرس گرفتم! لطفا به این موضوع توجه کنین جناب دکتر؛ ممنون.
    ممنون میشم بگین که مورد یا مشکل چی هست...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      شما از نظر جكاب مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر هدی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    متاسفانه حدود ۴ ماهه به تبخال تناسلی مبتلا شدم
    دفعه اول حدود سه تا دانه تبخال و بعد از خوب شدن دفعه دوم و سوم بعد از مدود دو ماه بود که خیلی کمتر ولی دونه نزد و فقط پوستم حالت زبری داره هنوز
    و خوب نمیشه
    از وقتی که این ویروس وارد بدن میشه چقدر طول میکشه تا خودشو نشون بده
    حداقل زمان و حداکثر
    و ایا ممکن هست این ویروس چند ماه یا چند سال داخل بدن فرد مبتلا باشه و خودش متوجه نشه؟
    ایا زمانی که ویروس فعال نیست و علایم بیرون زدگی نداره باز هم از طریق رابطه جنسی منتقل میشه؟
    راه های جلوگیری از انتقال قطعی چی هست ؟
    متاسفانه زندگی منو بشدت تحت تاثیر قرار داده
    و نمیتونم وارد هیچ رابطه ای بشم
    و وقتی که این موضوع رو مطرح میکنم میترسن و از من دوری میکنن
    نمیدونم چیکار کنم
    حتی برای ازدواج هم مشکل دارم که چطور این موضوع رو بگم
    همین چند روز پیش با اقایی که اشنا شدم این موضوع رو مطرح کردم و ایشون رابطشو قطع‌کرد و گفت دکتر بهش گفته خیلی خطرناکه و حتی از طریق کاندوم و ترشحات واژن هم منتقل میشه حتی وقتی زمان عود ویروس نباشه
    من واقعا نمیدونم چیکار کنم تا اخر عمر نباید به کسی نزدیک بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بياييد حضوري صحبت كنيم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر شهرام چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلاک آقای دکتر
    مردی 49 ساله هستم در طی 5 سال اخیر حدود 4 بار دچار شب ادراری شدم .مضافا به اینکه حدود 2 سال است که تخلیه ادرار به راحتی قبلا انجام نمی شود ومقداری از ادرار در قسمت نشیمنگاه مجرای ادرار باقی میماند اه باید با استبرا خارج شود.سونوگرافی از پروستات انجام دادم که گفتند اندکی بزرگ شده ولی برای سن من طبیعی است.
    نوار تخلیه ادرار وهمچنین عکس رادیولوژی مجرای ادرار در فایل پیوست ارسال میگردد
    لطفا در مورد شب ادراری هم راهنمایی بفرمایید با تشکر و احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      با مدارك بياييد ببينم
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام
    من یک سوراخ پوستی رو التم هست و سوراخ طوری هست مثل سوزن اگه یه نخ از یه طرفش وارد کنی از طرف دیگه ان میاد بیرون .
    قبلا به دکتر رفتم و گفتن که چیزی نیست . اما بعد از چند ماه یک سوراخ دیگر به همان شکل روی پوستم کمی انطرف تر ایجاد شد و این منو خیلی نگران کرده چرا دارم اینطوری میشم
    خواهشا راهنمایی کنید چون دیگه اصلا روم نمیشه برم دکتر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اينها نياز به درمان مدارد
  • تصویر کاربر نوید جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من اسپرمم کمه ۶ ملیون شکل و تحرکشم افاضاح پیش خودتونوم اومدم که گفتین واریگسل نداری گفتین ای وی اف .ای وی اف کردیم ۳ با نگرفته تو این گرونی یه سوال من در جوانی خود ارضایی زیاد داشتم میشه از اون باشه چیکار کنم که خوب بشم
    1. تصویر کاربر نوید سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      جواب من نمیبینم
    2. تصویر کاربر نوید سه شنبه ۹ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      لطف کنین جواب منو بدین
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      تنها راه تكرار اي وي اف است
    4. تصویر کاربر نوید چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر ای وی اف مشکلی برای خانومم پیش نمیاد نکنه خدایی نکرده بچه دار نشه دیگه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      نه اصلا
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر منصور چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1037 مشاهده پرسش
    سلام خدمت پزشک گرامی من جوانی21ساله هستم که در حالت عادی بیضه هام در کیسه و سر جای خودشون هستن ولی در حالت نعوظ بیضه راست داخل شکم میره طوری که با انگشت به سر جایش میبرم بیظه چپ به ندرت بالای الت میره ولی بیضه راست راحت تر میره اکثرا بیضه سر جای خودش هست و فقط موقع نزدیکی بیضه راست به بالای الت میرود ایا این مشکل هاد هست و اگه هست راه درمان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين جاي نگراني نيست
  • تصویر کاربر کاظم چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام ۳۶ سال سن دارم از سال ۸۹ هر وقت تست ادرار میدم بیشتر موارد پروتئین ادرار منو تریس گزارش میکنه
    یه بار هم به متخصص داخلی مراجعه کردم گفت اهمیتی نداره ولی یک تست ۲۴ ساعته بده که منفی بود دلیلش چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      پس جاي نگراني نيست
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام ،من رابطه جنسی بدون کاندوم داشتم، بعد از گذشت 2 هفته الان متوجه لکه هایی روی سر آلتم شدم که اندازشون حدود یک میلیمتر یا کوچکتر هست، شریک جنسیم به گفته خودش چک آپ کرده و هیچ بیماری جنسی نداشته و فقط مشکل سرطان رحم خفیف داشته، این اولین رابطه من بوده، الان وجود این لکه ها خیلی نگرانم کرده از طرفی قبلا توجه نکرده بودم که هستند ولی حس میکنم که تازگی پیدا شدن
    لطفا کمکم کنید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از انها ازمايش دهيد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام . من 15 ساله هستم بعضی اوقات درون آلتم درد میکند انگار که سوزن برخورد میکند . در تخلیه ادرار هم مشکل دارم و ادرارم کامل تخلیه نمیشود و قطره قطره میشود و قطع میشود .بعد از ادرار باز هم احساس ادرار دارم .میتواند از تخلیه سرپا یا یبوست باشد؟ و میتواند پروستات باشد؟ آزمایش و سونوگرافی هم دادم ولی مشکلی نداشتم چه دارویی را پیشنهاد میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      در سن شما بيماري پروستات نداريم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      شتيد تنگي مجرا داريد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب