اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سیاوش چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من در زمان انزال و بعد از ان شدید درد آلت میگیرم منون راهنمائی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      احتمالا ورم پروستات داریر باید درمان کنید با مراجعه به دکتر
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ...
    دکتر هر مرد که قبلا توسط اورولوژ معاینه شده و سونوگرافی هم انجام داده و سالم بوده ...در طول زندگیش مرتب باید توسط اورولوژ معاینه بشه که ببینه دچار واریکوسل شده یا نه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر معاینه شدید وندارید پیگیری نمیخواهد
    2. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      یعنی دکتر دیگه اون رگی که سالمه دچار واریکوسل نمیشه؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تشخیص با معاینه است من در خدمتم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Saleh چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.۲۰ سال دارم.چند وقتی میشه لکه سفید و بزرگی سمت راست الت خودنمایی میکنه.وقتی آب میریزم روش به شدت میسوزه و قرمز رنگ میشه.گاهی ترشحات نیز دارد.قبلنا بود اما خیلی کوچیک بود لکه اما الان بزرگ شده.خیلی میترسم.لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    حدود یک ماه هستش که روی آلتم زیر کلاهک
    لکه های سفیدرنگی ظاهر شده،گفتم شاید عفونت قارچی باشه برای همین روزی یکبار روشون پماد کلوتریمازول زدم اما تغییری نکرده و بیشتر هم شده،ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    عکسش رو به پیوست ارسال کردم،البته توی عکس کامل واضح نیست و لکه ها کمرنگتر هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بیشتر حساسیت است
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از پاسختون
      حساسیت به چه چیزی ممکنه باشه؟
      چون مرتب افزایش پیدا میکنه و وسعتش بیشتر میشه
      راه درمانی چی پیشنهاد میکنید؟
      یعنی دیگه ازپماد کلوتریمازل استفاه نکنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      پماد تریامسینولون هر ۱۲ساعت بمالید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سالار پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چند مدت دیگه قراره ازدواج کنم اما مشکل پاپول مروارید دارم که شدیدا از نظر روحی اذیتم میکنه درمان با لیزر چطوری هست ؟ پیشنهاد میکنین؟ قسمت کلاهک الت تناسلی پوستش به نوعی چروکیده هست کرم یا چیزی پیشنهاد میکنین. واقعا ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر سالار چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام من عمل واریکوسل انجام دادم بعد از عمل طرف چپ رگهای خونی بیضه ها ورم کرده و سیاه شده منو خیلی نگران می کنه درمان نداره و فنی گرمم می شه یه کم درد می گیره حالت می گیره سریع ول می کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      یک بار عمل کافی ایت درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، پنجاه ساله هستم . (پدرم مبتلا به سرطان پروستات می باشد) . به تازگی خودم احساس می کنم که ادرارم باریک شده است ولی هیچگونه مشکلی از بابت درد و تخلیه مثانه ندارم . غذای چرب و الکل نمی خورم و سیگار هم نمی کشم . آزمایشات مربوط به PSA خودم را به پیوست ارسال نموده ام .
    خرداد 98 :
    Total PSA = 1.770
    Free PSA = 0.519
    Ratio = 0.293
    Complex PSA = 1.251

    دی 97 :
    Total PSA = 1.160
    Free PSA = 0.34

    آبان 96 :
    Total PSA = 1.110
    Free PSA = 0.221

    افزایش اعداد نتایج Total PSA , Free PSA , Ratio Free/total , Complex PSA حد فاصل زمانی از آبان 96 ، دی 97 و خرداد 98 نگرانم کرده است . رشد عدد PSA و همچنین Free PSA ، از دی ماه پارسال تاکنون حدود 53 درصد افزایش را نشان می دهد. اقدام من چه می تواند باشد ؟ لطفاً راهنمایی فرمائید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، پنجاه ساله هستم . (پدرم مبتلا به سرطان پروستات می باشد) . به تازگی خودم احساس می کنم که ادرارم باریک شده است ولی هیچگونه مشکلی از بابت درد و تخلیه مثانه ندارم . غذای چرب و الکل نمی خورم و سیگار هم نمی کشم . آزمایشات مربوط به PSA خودم را به پیوست ارسال نموده ام . افزایش اعداد نتایج Total PSA , Free PSA , Ratio Free/total , Complex PSA حد فاصل زمانی از آبان 96 ، دی 97 و خرداد 98 نگرانم کرده است . رشد عدد PSA و همچنین Free PSA ، از دی ماه پارسال تاکنون حدود 53 درصد افزایش را نشان می دهد. اقدام من چه می تواند باشد ؟ لطفاً راهنمایی فرمائید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مدت زیادی هست روی التم خال سیاه هست نه برجستگی داره نه خارش روی کیسه بیضه همین طور ولی مدتی هست که فکر میکنم تعداد این خالها بیشتر شده ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      آیا اینها زیگیل تناسلی هستند ممنون میشم راهنمایی کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      تشکر از جواب شما نه اصلا زیر پوستی نیست برجستگی اصلا نداره فقط مثل خال سیاه هست چون من اتفاقی مطلب شما رو خوندم نگران شدم گه اینها نکنه زیگیل باشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      من نظرم را عرض کردم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Asiiii پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    من حدود یک سال و نیم هست که عقد کردم و الان حدود یک ماه هست که قسمت بالای واژنم دونه های کوچک و تا حدودی چرکی میزنه
    حدود دو هفته هم هست که گشاله ی رانم چند تا دونه که خیلی هم برجسته نیستن ولی هم رنگ پوستم هستن و گاهی خارش دارن ایجاد شده
    متاسفانه و متاسفانه و متاسفانه من و همسرم سکس دهانی هم داشتیم و حدود سه هفته هم هست که گلو ،دهان ،لثه ها،زیر زبان و سقف دهان من به شدت عفونت کرده وحتی زردی عفونت کاملا مشخصه و زبان به صورت بریده بریده هم در وسط زبان و هم در کناره ها شده و درد دارم .حتی پشت لبها کمی ملتهب و سوزش دارن .
    الان من به شدت استرس دارم و بیشتر اینکه این ویروس از طریق بزاق دهان به خانواده منتقل بشه من رو نگران میکنه
    لطفا از روی عکسا به من بفرمایید این ها زگیل هستند یا نه .
    این رو هم بگم که روی الت همسرم تا جایی که من چک کردم زگیل و برجستگی ندیدم
    ممنون از لطفتون و خدا رو شکر که شما هستید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب