اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام . پدر 80سالشه و در تست بیوبسی متاسفانه کانسر پروستات ثابت شده و گرید 3 (7=3+4) گزارش دادن . با توجه به اینکه عدد psa حدود 60 می باشد جراحی یا بهترین راه درمان را چه پیشنهاد می کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      باید درمان هورمونی بگیرد عمل فایده ندارد
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام
    آلت من به دلیل افراط در خود ارضایی و در اثر فشار انگشتان به آلت، در بعضی نقاط دچار تو رفتگی هایی شده است. در محل این نقاط تورفتگی، حتی در زمان نعوظ نیز پوست آلت اندکی چروکیده است. آیا با جراحی قابل درمان است؟ اگر پاسخ مثبت است زمان بهبود بعد از عمل جراحی چقدر طول می کشه و چند روز بعد از عمل می تونم برم سر کار؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام.جناب دکتر پدر بنده ۶۵ سالشه و دکترش تشخیص دادن که باید نمونه برداری پروستات بشه و خوشبختانه جواب نمونه برداری هم منفی بود ولی الان هنگام خواب اختیار ادرار نداره لطفا راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      باید بیایید بررسی02122642744
  • تصویر کاربر پگاه سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من یک سال و ۳ ماه پیش یک رابطه سطحی با کسی که زگیل داشت داشتم تو این مدت تحت نظر پزشک بودم که زگیل نزدم معاینه خارجی شدم قسمتای مشکوک نمونه برداری شد که لنتیگو بود پاپ اسمیرم نمی تونم بدم چون باکرم .واکسن هم زدم.دکتر من چند ماه دیگه ازدواج میکنم استرس دارم که این ویروس رو داشته باشم و به همسرم منتقل کنم. امکان داره که من نوع پر خطر بدون علامت داشته باشم که زگیل نزدم؟ اگه دفع بشه ویروس باز منتقل میشه؟ و این که همسرم واکسن بزنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      چون همه کارها را کردهاید جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر پگاه سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام من ۱سال و ۳ ماه پیش با یه نفر که زگیل داشت رابطه سطحی داشتم که تو این مدت زگیل نزدم باکره هستم نمیتونم پاپ اسمیر بدم واکسن هم زدم سوالم اینه از نظر شما من نوع پرخطر دارم که زگیل نزدم؟ چند ماه دیگه می خوام ازدواج کنم میترسم اینو به همسرم منتقل کنم تو بدنم نهفته باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من اصلا جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    با سلام 45 سال دارم اهل سیگار و... نیستم که پارسال به خاطر 4تومور مثانه عمل شدم و هر سه ماه سونو دادم و هر شش ماه چک شدم که مشکلی نبود ولی در سونو اخیر برجستگی سه میلیدیده ش البته رژیم غذایی از جمله نخوردن غذاهای سرد و خوردن زنجبیل و زردچوبه و کلم بروکلی و... را داشتم واز پودر موبر سنتی هم استفاده کردم که روی بدنم برجستگی است که خود به خود خوب شده این برجستگی مثانه از حساسیت است یا از بیماری قبلی و دوره درمانم چی است ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      جواب خوب است سیستوسکوپی هم خوب تست
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من مدت زیادیه که این زائده های متعدد روی الت تناسلیم وجود دارد ایا تبخاله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس بفرستید
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    پسرم یازده سال سن داره و به طور اتفاقی حین انجام ام آر آی لگن متوجه مشکل مادرزادی یورتروسل شدیم. ما تا قبل این موضوع علائم و. نشانه خاصی مانند. عفونت و. غیره نداشتیم. به هر. جهت پسرم عمل اورژانسی در. ناحیه لگن ب خاطر. مشکل لغزش سر. استخوان ران انجام داده و به مدت دو. ماه روی پای راستش نمیتونه بایسته. پزشک یورولوژی ک معاینات رو. انجام دادن عکس رنگی و سیتی اسکن انجام دادن و. نظر. ایشون بر. انجام دادن. عکسها رو ضمیمه میکنم. ممنون میشم نطرتون رو لطف بفرمایید. در. مورد. شرایط و. درمان پسرم.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      این اصلا جای نگرانی ندارد 02122642744 بیایید ببینم
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر از زمستان گذشته با تکرر ادرار مواجه شدم (یعنی مثانه کامل خالی نمیشود)خدمت آقای دکتر امیرحسنی در همدان رفتم سونوگرافی نوشت فرمود پروستاتت طبیعیه و مشکلی نداره قرص اُمنیک تجویز کرد دوماهی بهتر شدم مجدد تکرر ادرارم شروع شد تا اینکه سه ماه پیش خدمت آقای دکتر صفری نژاد همکارتان در کلینیک نیکان رفتم سونوگرافی جدید نگاه کرد فرمودن مثانه شما پیش فعال شده است فقط قرص وزیکر برای سه ماه تجویز کرد ولی اصلا خوب نشدم و بدتر هم شدم
    البته جهت اطلاع حضرتعالی کلا روحیه عصبی و زندگی پر استرسی دارم
    دستور بفرمائید؟
    تمنا میکنم قبل از عید ویزیت بشوم
    وقت آنلاین زدم برج یکم سال جدید دارید که قبل از سال نو باشد بهتر است ممنون
    1. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۷ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      باسلام آقای دکتر به سوالم پاسخی داده نشده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      بهترین کار ادامه درمان با این دارو است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mona یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر
    بنده دختر مجرد ۲۸ ساله هستم که رابطه جنسی نداشتم ولی اپیلاسیون انجام دادم دو سال. ولی بعد از اینکه ۶ ماه اپلاسیون نمیرم دونه های گوشتی که تو عکس مشخصه در قسمت واژنم دیده شده، میخواستم بدونم زگیل ممکنه با اینکه رابطه جنسی نداشته باشیم اتفاق بیفته، خیلی خیلی نگرانم ، الان حدود دو روز گذشته. اگه لازمه برم دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها را بهتر است کرایو کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      02122642744
    3. تصویر کاربر Mona سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      با سلام،خیلی ممنونم، یعنی زگیل یا تبخال تناسلی هستند؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      احتمال بالا زگیل است
    5. تصویر کاربر Mona پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر، ممنونم بابت اینکه وقت میزارید، متاسفانه من بخاطر کرونا تهران نیستم تا بعد از عید. فقط من خیلی نگرانم از این بابت که من هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم چطور میشه زگیل باشه، بعد از گذشت تقریبا دو هفته کمی بهتر شدن، اگر زگیل باشه ممکنه به این زودی بهبود پیدا کنه؟ و اینکه بعد از عید معاینه بیام دیر نیست؟ عکس های جدید رو میفرستم. خیلی خیلی ممنونم. لطف میکنید از نگرانیم کم کنید
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل است ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ تماس
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب