اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرمین جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام
    من واریکوسل گرید 3 دارم
    میخواستم عمل کنم
    هرچه پرس و جو کردم بهتر از شما کسی رو پیدا نکردم
    چون تازه ازدواج کردم و قصد بچه دار شدن رو دارم
    از طرفی چون شما عمل رو بصورت لاپاراسکوپی انجام میدید و حداقل عوارض رو داره بیشتر مشتاق شدم
    من اهل شهر کرمانشاه هستم
    لطفا من رو راهنمایی فرمایید
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      يك سال اقدام كنيد اگر نشد بياييد درست ميكنم09351142080
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    من آلتم مثل کمان و رو به پایین است.نمیدونم ۳۰ درصد انحراف حساب میشه یا نه اما فکر میکنم تو روابط جنسی میتونه مشکل افرین باشه.ممکنه نگاه کنید و نظرتون رو بگید؟
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      بياييد اگر مشكل در دخول داريد درست ميكنم فيلم عمل من در يوتيوب را ببينيد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      09351142080
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر خلیلی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی وقتتون بخیر وخوشی...آقای دکتر کرمی ازتون خواهش میکنم با خوندن پیامم جواب بنده حقیر رو بدیدومن ازشمال کشور مازندران پیام میدم...پدرم 64سال سن داره فشار ودیابت داره ولی دیابت گاهی اوقات خوب وگاهی اوقات بالا میره دیابتی که انسولین بزنه نیست با قرص تحت کنترله... ودوهفته هستش فشارش اذیتش میکنه وبالا میره وقندش افت میکنه وتوی این اوضاع کرونا اصلا دکتری متخصص نیست که ببریم پیشش جز دکتر عمومی ودر حدی نیستن که جوابگو پدرم باشن وما با این اوضاع داریم ازش داخل خونه نگهداری میکنیم واینکه ازمایش پزشک عمومی نوشته وبا انجام ازمایش اوره 57و کراتینین2.19 هستش...وهمچنین قبلا پزشکی متخصص داخل شهرمون بود گفتن پروستات هم دارن اما باقرص تحت کنترله وگفتن اصلا نیاز به جراحی نداره...به نظرتون چه باید کرد؟آیا وضعیت پدرم حاده از دید شما؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      كليه كم كار شده بايد به دكتر نفرولوگ مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشین
    خواهش میکنم به سوال من دقت کنین
    در تصویری که برایتان فرستادم، وقتی که بیضه چپ را شل کرده ام(منظورم این است که این بیضه را با دستم محکم نگرفتم) با کشیدن پوست بیضه، قسمت سیاه رنگ که در تصویر نشان داده شده است معلوم میشود که انگار ادامه اپیددیدیم است(در حالی که در بیضه سمت راست اینچنین نیست) ولی وقتی که همین بیضه سمت چپ را محکم با یک دست گرفتم و با دست دیگر پوست بیضه را میکشم قسمت سیاه رنگ معلوم نیس به نظرتان آیا این خطرناک است؟
    1. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      و با عرض پوزش یه سوال دیگه داشتم
      من وقتی محکم پوست بیضه را روی بیضه حرکت یه احساس ناهمواری در تمام سطح بیضه احساس میکنم (ولی توده ای احساس نمیکنم) و در بیضه دیگری هم به اینصورت است ولی باید محکم تر فشار بدهیم تا این ناهمواری رو احساس کنی آیا این طبیعی است؟یا خری دارد؟
    2. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      در حالت عادی که معاینه میکنم هیکدوم از این ناهمواری ها معلوم نیس
    3. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      در حالت عادی که معاینه میکنم هیکدوم از این ناهمواری ها معلوم نیس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
    5. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام
      وقتی که بیضه را لمس میکنم، خط سیاه رنگی رو در تصویر فرستادم براتون را احساس میکنم که عین اپیدیدیم است
      آیا این نشانه سرطان بیضه هست
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر رونیا جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    امروز بعلت درد شدید زیر شکم سمت چپ و پهلو به اورژانس مراجعه کردم و سونوگرافی شدم که شرح ان بصورت زیر میباشد.
    هیدرونفروز خفیف در کلیه چپ مشهود است.
    سنگی به ابعاد 6*4.5mm در دیستال چپ، درفاصله 14mm از دهانه U. V. J مشاهده شد.
    مثانه ضخامت جداری نرمال دارد و فاقد ضایعه پاتولوژیک است. در دیستال حالب راست سنگ رویت نشد. پروتروژن خفیف دیستال حالب چپ به دیواره مثانه مطرح کننده ورتروسل مشهود است.
    سنگریزه به قطر 3mmدر قسمت تحتانی سیستم کلیه راست دیده شد. هیدرونفروز در کلیه راست رویت نشد.
    کلیه ها سایز واکوی نرمال دارند. (RK:102mm و LK: 117mm)افتراق کورتیکومدولری و ضخامت قشری کلیه ها در حد نرمال است.
    لطفا راهنمایی کنین چکار کنم اینجا بعلت تعطیلات کرونا متخصص پیدا نکردم🙏
    1. تصویر کاربر رونیا سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام
      ببخشید پاسخ سوالمو تلگرام نوشته ک دادین ولی پیدا نکردن تو سایت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      09351142080 بايد بياييد اين سنگرا بشكنم كليه ات را خراب ميكند
    3. تصویر کاربر رونیا جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام دکتر
      من راهم دوره از شهرستانهای اردبیل هستم اینجا امکاناتش نیس
      آیا امکان دفعش هست با چند روز ورزش و پیاده روی کردن و مایعات خوردن. یا حتما باید برم سنگ شکنی؟
      و اینکه این سنگ دردقیقا حالب گیر کرده؟ این uvjچیه؟ و سی تی اسکن لازمه برم؟
      ممنون بابت پاسخگویی سریع و اینچنین امکاناتتون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      باید دفع نشد عمل تی یو ال کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عباسی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    باسلام 48ساله چندین ساله مشکل پروستات دارم و هر سال چندین بار دکتر متفاوت رفته ام آخرین آزمایش و سونوگرافی را خدمتتون ارسال میکنم حدود دو سال است هر شب قرص تامسولوسین یک عدد میخورم وهر بار به دکتر مراجعه میکنم افلوکساسین یا سیپروکساسین تجویز میکنند که در موقع خوردن افلوکساسین راحتتر م و psaحدود 1تا1.5 پایین میآید ولی در سیپروکساسین کاهش کمتر است ضمنا در طول مصرف دارو که دو هفته میباشد دفع ادرار راحتتر میباشد ولی بعد از اتمام دارو بمدت ده روز یا دو هفته دوباره مشکل دفع ادرار دارم ضمنا اگر مشکل دفع ادرار بیشتر باشد مشکل دفع مدفوع و نفخ روده ومعده هم دارم تا حال بعد از آزمایش فقط یک دوره دو هفته ای از داروهای تجویز دکتر استفاده کرده ام در موقع ادرار و انزال هیچ مشکلی و دردی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از نظر من شروع اين داروها تز اين سن خوب نيست در اب گرم بشينيد واهميت ندهيد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    درود بر شما جناب دکتر عذر میخوام مجدد مزاحم شدم در صورت اتروفی بیضه توسط واریکوسل باز هم تاثیری بر میزان ترشح تستوسترون وجود نخواهد داشت؟؟
    سپاس از حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      نه جون بيضه سالم جبران ميكند
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام، بنده بیش از یک سال سرترالین مصرف کردم، و باعث شد هم میل جنسیم خیلی کم بشه هم لذت جنسی نداشته باشم و هم آلتم بی حس بشه! ولی بعد از دو ماه از قطع کردن دارو این حالت‌ها مخصوصا بی حسی آلتم برنگشته! چند جا خوندم که در افراد کمی میتونه این عوارض داروهای ssri دائمی باشه! حالا میخواستم بدونم ممکنه آیا این قضیه؟ آیا دو ماه زمان کافی ای بوده تا انتطار داشته باشیم رفع بشه این مشکل؟ و آیا دارو و درمانی اصلا برای این مشکل وجود داره اگر که خود به خود حل نشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با قطع دارو وورزش بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام حدود سه سال است که من نیاز فوری به ادرار کردن دارم و بعد ادرار مایع چرکی از من خارج میشد که با مراجعه به پزشک و مصرف انتی بیوتیک خوب شدم ولی علائم اداری که فوریت در ادار و تکرر ادار و همچین کم شدن فشار ادرار هنوز برام باقی هست و در حدود 8 ماه پیش با مراجعه به پزشک دیگری تشخیص التهاب پروستات دادن و اندازه پروستاتم 35می باشد که تو این 8 ماه داروی پروستاتان را روزی دو بار استفاده کردم ولی تاثیری خیلی زیادی نداشته در ضمن به مدت 5 ساله که واریکوسل گرید 3 دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ازمايش اسپرم بدهيد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر yasi جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من اسفند ماه پیش شما کرایو انجام دادم و‌کاملا همش خوب شد
    الان بعد از ۱ماه ونیم ۲ تا دونه زگیل خیلی ریز دوباره زیر الت تناسلی مشاهده شدش
    مجدادا باید کرایو انجام بدم ینی ؟؟؟؟
    یا با قرص یا چیز دیگه میشه ؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      بياييد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب