اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ثریا چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام
    من احساس ناراحتی زیر شکم و باقی ماندن ادرار مدتهاست که دارم و یک بار خون زیادی در ادرار هم قبلا داشتم با سفالکسین خوب میشدم اما این بار جواب نداد و دکتر سیپروفلوکساسین برام تجویز کرددر ضمن برام آزمایش ادرارهم نوشت و کشت هم نوشت که منفی بود . چند روز بعد با یک بار نزدیکی دوباره احساس فشار در مثانه و باقی ماندن ادرار داشتم الان سه روزه سیپروفلوکساسین میخورم ولی خوب نشدم به نظر شما آنتی بیوتیک دیگه ای بخورم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، آزمایش و کشت ادرار بدهید و بفرستید
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1045 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب
    بنده 52 ساله هستم . در سال 86 دچار سوزش و تکرر ادار و همچنین ترشح عفونت شدم و خون در ادرارم دیدم به کلینیک هاشمی نژاد
    مراجعه کردم دکتر سلیمانی فرمودند به التهاب پروستات دچار شده ام با تجویز دارو و آنتی بیوتیک مشکلم حل شد.بعد از مدتی مجدداً تست دادم و مشکلی نداشتم. تا اینکه مدتی است که مثانه ام کامل تخلیه نمی شود و بعد از ادار کردن و هنوز از دستشویی خارج نشده بایستی مجدداً ادرار کنم.مضاف بر اینکه گاهی اوقات ادرار به صورت چکه خارج می شود و این حالت خیلی عذاب آور است. پارسال مجدداً به دکتر سلیمانی مراجعه کردم آزمایش و سونوگرافی از مثانه و پروستات و کلیه ها دادند فرمودند مشکل خاصی نیست و این به خاطر رسوبات ناشی از عفونت چند سال پیش در پروستات است و هفته ای دو مرتبه از جکوزی یا لگن آب گرم استفاده کنم آیا روش دیگری و یا دارویی برای رفع این مشکل وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس سونو و PSA و کراتینین و آزمایش ادرار رو بفرستید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام.من از سه سال پیش مبتلا به HPV 6,11 بودم که زگیل ها سال اول از بین رفت و اثری نبود. حدود 2 ماه پیش درست پس از سکس و استفاده از کاندوم لکه ای روی پوست ختنه گاه بالای آلتم به وجود آمد. پس‌ از مدتی خارش پیدا کرد و لکه های قرمزی روی سر آلتم و روی پوست ختنه گاه بوجود آمد که گاهی به شدت میخارید. از کرم مرطوب کننده استفاده کردم اما بدتر شد ولی با وازلین بهبود یافت. پس‌ از استفاده از لوبریکانت دوباره بد شد و شدیدا میخارید. و در اثر خاراندن زیاد گاهی ترشح بی رنگ در حد یک قطره خارج میشد، همچنین 4 برجستگی روی پوست ختنه گاهم‌ ایجاد شد که کمی رنگ قهوه ای دارد اما فقط دو برجستگی زیر آلتم و قرمزی سر آلتم گاهی شروع به خارش میکند و به حالت تاول شکل تبدیل شده و پوستش هم تیره شده.
    هیچ علائمی مانند ترشح دائم یا ادرار بدبو و یا سوزناک ندارم. خونریزی هم ندارم.
    آیا احتمال دارد سرطان آلت تناسلی گرفته باشم؟
    در هفته دوم علائم به دکتر مراجعه کردم و با معاینه و بدون آزمایش فرمودند حساسیت پوستی است و کرم کالامین و کورتینیل دادند که تاثیری نداشت ولی با وازلین بهتر شد. اما برجستگی ها نگرانم کرده و اگر خود ارضایی کنم قرمزی های آلتم دوباره زیاد می شود. آیا جای نگرانی دارد یا خیر؟ برای درمان قرمزی و برجستگی های تاول شکل که گاهی میخارد و خشکی و قرمزی سر آلتم چه کنم؟ و اینکه 28 سال سن دارم و سیگار و قلیان نمیکشم و مشروب نمیخورم و گاهی ورزش میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، عکس بفرستید
  • تصویر کاربر هما چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام.خانمی هستم پنجاه ساله از سال ۹۱ کیست در کلیه سمت راستم تشخیص داده شد با توجه به اینکه این کیست در حال رشد است ودر هر بار سونو بر سایزش افزوده می‌شود.به طوری که در سونوی چند روز پیش به ۴۸میلی رسیده و از طرفی گاهی اوقات دردهای مبهمی در پهلوی راستم احساس می کنم و ترس شدیدی از این بابت دارم آیا نیاز به عمل دارد؟از طرفی در سونوی جدید مشخص شده کورتکس کلیه سمت چپم نازک شده است آیا خطرناک است؟لطف کنید راهنمایی بفرمایید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، باید سی تی با کنتراست انجام دهید
  • تصویر کاربر یاسر چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ..اولا اینکه زود ارضا میشم در رابطه جنسی در حد چهار دقیقه .دوم اینکه جدیدا آلت تناسلی بلند نمیشه ..یعنی گهگاهی حس سکس دارم هرکاری میکنم بلند نمیشه ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، ۴ دقیقه زمان خوبیه، استرس برطرف بشه، ورزش کنید، استمنا هرگز انجام نشه
  • تصویر کاربر یوسف چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 28سالمه وآلتم 45درجه بسمت پایین کجه باجراحی میشه درستش کرد؟
    و هزینه جراحیش چقدر هستش ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام،چند ماهی هست چند زائده زیر شکم و نزدیک آلت به وجود آمده،هیچ درد و تغییر رنگی هم نداشته.خواستم بدونم زگیل تناسلی هست یا خیر و راه درمانش چیه؟ضمنا چند سالی هست که یک زائده شبیه خال گوشتی کنار بیضه به وجود آمده.برای از بین بردن اون هم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز خسته نباشید .یک روز من در لبه ی زبانم احساس درد کردم ودر آینه متوجه زائده کوچک صورتی رنگ شدم .در اینتر نت مشکلات دهانی رو سرچ کردم وبه زگیل تناسلی دهانی رسیدم .خشکی گلو وخشن شدن صدا هم دارم ولی فکر نمیکردم مربوط باشه در قسمت انتهای زبانم هم احساس میکنم از همان زوائد صورتی میبینیم بشدت ترسیده ام من سه فرزند دارم جهت معاینه پیش چه دکتری بروم ؟به مطب وبیمارستانهایی که شما در آن فعالیت دارید دسترسی ندارم لطفا راهنمائیم کنید .سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، من به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مقدم جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت به خیر خدمت شما
    بنده 37 سال سن دارم. و تا امروز هیچگونه مشکلی نداشته ام. البته ب خاطر اضطراب لورازپام 1 مصرف میکردم. ک چند وقتی ترک کردم، البته کمی مشکل اجابت مزاج داشتم که تشخیص بر روده تحریک پذیر بود ه. ی مقدار دچار تکرر و سختی اندک در ادرار داشتم. که ب پروستاتیت مشکوک شدم. البته هیچ گونه علائمی اعم از سوزش، تب و... نداشته ام. بعد از دو روز توانایی ام در ادرار بهتر و تکرر کمتر شده. لطفأ راهنمایی می فرمایید. کمی دچار هراس شدم. سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آزمایش ادرار و کشت ادرار و سونو کلیه و پروستات انجام شود و اطلاع دهید
  • تصویر کاربر معلوم جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    تفسیر آزمایش اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، من قابل قبوله، من مشکل چی هست؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب