اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من در مهر ماه به کرونا مبتلا شدم که به مدت 15روز بستری خانگی شدم که در حمام پاهام لیز خورد بگونه‌ای که رگ های کشاله ران و رگ های ریشه آلتم آسیب دید و بعضی وقتها خصوصاً شب ها درد شدید داشت که یک شب به علت درد شدید در این ناحیه خودم از درد آلتم را محکم گرفته و بشدت کشیدم بعد از این قضیه متاسفانه یک حالت دلمردگی پیدا کردم و آلتم از ناحیه ریشه کمی ورم دارد و قسمت وسط آن کمی باریک شده و حالت نعوظ نسبت به قبل خیلی کمتر شده است و در موقع نعوظ به صورت کج حالت میگرد و راست میشود اما در موقع نعوظ کامل اندکی درد دارد ولی مثل قبل است یادآوری کنم که در موقع آسیب دیدگی هیچ سیاه شدن وریدی ندیدم خواهشمند است راهنمایی لازم مبذول فرمایید اگر نسخه خاصی دارد صادر و در مورد هزینه هم از درگاه ارائه شده پرداخت خواهد شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام با توجه به اینکه ضربه وارد شده ، سونوگرافی برای بررسی آسیب ها انجام شود
    2. تصویر کاربر ایمان سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
      سونوگرافی انجام دادم دکتر گفت که هیچ مشکلی وجود ندارد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      دیدم ، طبیعی است مشکلی نیست نگران نباشید
    4. تصویر کاربر ایمان سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ببخشید دکتر
      مشکلی که دارم این است که در قسمت پایه تا نصف کمی ورم دارد و از ناحیه وسط به سمت کلاهک باریکتر شده است و در حالت نعوظ اندکی درد دارم
      ضمناً اگر داروی خاصی نیاز هست تجویز بفرمایید تا استفاده کنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      فرصت دهید درد خوب میشود. اگر بهتر نشد سونوگرافی از آلت انجام شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رویا سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 656 مشاهده پرسش
    دوشنبه یه درد شدید داشتم و رفتم سونوگرافی گفت یک سنگ 8*4.5از کلیه خارج شده و در حالب سمت راست قرار گرفته تا دیشب یکم کشاله ی رانم درد میکرد و رنگ ادرار تغییر کرده بود ولی از صبح تا الان دیگه درد ندارم و رنگ ادرار هم طبیعی شده نمیدونم باید چیکار کنم ممکنه سنگ بدون درد دفع شده باشهلطفا راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      قدم بعدی سی تی اسکن هست ، بر اساس جواب سی تی اسکن گفته میشه که ایا سنگ خود به خود دفع میشه یا اینکه نیاز به مداخله ی جراحی هست
  • تصویر کاربر بناء سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام. در آزمایش خون میزان گلبول سفید بالا بود و عکس سونو شکم چیزی نشون نداد.دکتر سی تی نوشت ولی جوابش نیومده. گفت احتمالا سنگ در حالب است و عمل میخاد. حالا بهترین روش که عوارضش کم باشه کدومه. تکرر ادار بدون سوزش دارم ولی با بوی عفونی و کمردرد سن 50
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده حدود سه ماه پیش عمل تورشن بیضه سمت راست انجام دادم. الان زمانی که میدوم درد میکنه ولی در غیر این صورت دردی نداره ولی الان اگه یک ذره تندتر بدوم درد میکنه و از اول بهتر شده و اینکه خود بیضه دردی نداره. یک برامدگی کوچک روی همان بیضه هست و زمانی که فشار میدم کمی درد میکنه و میخاستم ببینم مشکل چیست و چه درمانی داره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      درد بعد عمل تا مدتی می ماند ، فرصت دهید ، مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر کوچکی بیضه هم مربوط به عمله؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      نه ارتباطی نداره ، اگر بیضتون داره کوچیک میشه مجدد سونوگرافی کالر داپلر کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده ۳۵ سالمه و دارای یک فرزند هستم
    چندروزی بود که زیر دلم و بیشتر قسمت چپ دردهای مقطعی داشتم که سونو گرافی انجام دادم از پروستات و مثانه که اوکی بود ولی بیضه چپ و راست هردو واریکوسل گرید یک تشخیص داده شد
    آیا نیاز به آزمایشات بیشتر و یا عمل دارم؟
    ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم دهید تا بررسی دقیق تر انجام شود
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.بنده انحراف آلت تناسلی مادرزادی دارم.و با توجه به توضیحاتتون نیاز به عمل دارم.چندتا سوال باعث ترس بنده از عمل شده.تکلیف بخیه ها که برای همیشه داخل آلت تناسلی باقی میمونه، چیه؟باعث ایجاد عفونت نمیشه؟ویا باعث ایجاد مشکل ویا درد در طی رابطه نمیشن؟بعد از گذشت چند سال آلت به حالت اولیه باز نمیگردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      بخیه ها هیچ مشکلی ایجاد نمیکنن ، باعث عفونت نمیشن ، به حالت اولیه برنمیگردد. البته درصد کمی امکان عود مجدد وجود دارد ، ولی معمولا هیچ مشکلی پیش نمیاد
  • تصویر کاربر رسولی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام وعرض خسته نباشید
    اقای دکتر لطفا من را راهنمایی بفرمایید با توجه به این انالیز ایا میتوان گفت در ناباروری من نقش دارد؟؟؟واحتیاج به پیگیری دارد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      کمی سرعت حرکت اسپرم پایین است ، سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شود
  • تصویر کاربر آنیتا چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دختر ۲۰ ساله ای هستم که گاهی وقتا دو طرف کلیم به درد میاد به شدت و گاهی تکرر ادرار.سونوگرافی و رادیو گرافی pvc.ivp انجام دادم.که نوشته شده سیستم پیلوکالیسیل در دو طرف استاز و فولنس داره.درجات بسیار خفیفی از تنگی در upj دو طرف مشاهده شده.پس از تخلیه در کلیشه مربوط با pvc، مقدار pvr مختصر بیشتر از حد نرماله.
    دکتر گفتن به احتمال زیاد تنگی مجاری ادراری دارین که اگه این وضعیت ادامه داشت باید عمل شین.
    یک سال از این ها میگذره و باز هم همون دردرو دارم.
    نظر شما چیه؟ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، باید مدارکتون دیده شه ، ممکنه نیاز به یورتروسکوپی باشه ، با مدارکتون حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر نيره سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    باسلام ووقت به خير
    ايجانب 6١ سال دارم مدت دو هفته است در ناحيه پهلوى چپ درد دارم اين درد در موقع دراز كشيدن بيشتر ميشود وتا ناحيه ستون فقرات ادامه ميابد
    ضمنن به تشخيص دكتر زنان افتادگى مثانه دارم لطفاً راهنمايي بفرماييد به علاوه نتيجه سونوگرافى حاكى از هيدرونفروز خفيف دو طرفه مى باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، با توجه به هیدرونفروز ، حتما سی تی اسکن انجام شود
  • تصویر کاربر همراه چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام مدتی هست زود انزال شدم و التم شل هست حدود ۱ ماهه ولی قبل این اینجوری نبودم خیلی متعجب و نگرانم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 5 سال پیش)
      ابتدا مسایل روحی باید رد شه ، بعدش ازمایشات کامل داده شه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 692 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب