اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام‌ جناب دکتر من مدتی طولانی هست که متوجه شدم دونه هایه خیلی ریزی روی التم هست ولی مشابه هیچ کدوم از این عکسایی که گذاشتین نبود ایا این دونه ها میتونه زگیل تناسلي باشند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس بفرستید
    2. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینا
    3. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینا عکس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      زگیل نیست چیز مهمی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده پنجم ماه جاری نمونه برداری از پروستات انجام دادم نتیجشو براتون میفرستم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      گزارش ناقص هست
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام وعرض ادب
    مدتی است در ناحیه بیضه ها و اطراف آن خارش شدید ایجاد شده است. پوست خشک شده و حالت سفیدک زده است. راه درمان آن چیست و آیا قابل سرایت هست؟؟
    بعلت چرب کردن ناحیه خارش سفیدک زدنه قابل مشاهده نیست الان
    1. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دو تا عکس دیگه هم میفرستم خدمتتون
    2. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      یک عکس دیگه هم فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اقای دکتر من سه تا عکس فرستادم ولی نمیدونم ارسال شده یا نه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد تریامسینولون و پماد کلوتریمازول هر ۸ ساعت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 938 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. مدتی قبل در مایع منی لکه های قرمز رنگ دیده شد و این اتفاق ۲ بار تکرار شد اما بعد از دو هفته قطع شد. بعد از ان اتفاق در هنگام تحریک در ادرار گلوله های ژله ای زرد رنگ و در مایع منی هم این گلوله ها دیده میشوند
    اقای دکتر این ها چه هستند و درمانشان چیست
    ۱۸ سال دارم و سابقه خودارضایی هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سیپروفلوکساسین ۵۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت مصرف کنید ، بعد ۵ روز اگر بهتر نشد ازمایش ادرار و ازمایش اسپرم داده شود
  • تصویر کاربر آتنا پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 853 مشاهده پرسش
    سلام ، من روز تخمک گزاری رابطه جنسی محافظت نشده با شریک جنسی جدیدم داشتم و قرص اورژانس خوردم. بعد از ۱۰ روز هم برای اولین بار گل کشیدیم و رابطه داشتیم ، در همون شب قفسه سینه من پر از دونه قرمز رنگ درشت و کوچیک با کمی حالت گوشت الود شد که فکر میکردیم برای مصرف اولین باره گل توسط من هست. گذشت و بعد از دو روز استرسی شدم که چرا با وجود خوردن قرص اورژانس پریود نشدم ، که پاشدم و استرسی رفتم داروخانه بیبی چک بگیرم ، در راه برگشت واژنم شروع به خارش شدید کرد ، خونه هم رسیدم فقط میخارید و بعد دوش اب گرم گرفتم و دچار لرز خیلی شدید حدود یک ساعت شدم و دیدم پریود شدم . شب اول پریود دچار بدترین حالت ها بودم ، از جمله حالت تهوع ، درد شکم ،لرز بدن و احساس سرما شدیدو درد کمر و پاها ، جوری که کمرم داشت نصف میشد و من این حالت هارو تو پریودی هیچوقت نداشتم و ما باز احتمال دادیم که بخاطر قرص اورژانس و عوارضش هست. روز دوم لبه های واژنم ورم کرد و ادرارم میسوووخت جوری که جیغ میزدم از شدت سوزش و درد زیاد و نمیتونستم ادرار کنم مگر با فشار زیاد آب سرد که همونم نفسم رو میگرفت. خارش و سوزش و ورم لبه های خارجی واژن بعد یکی دو ساعت تبدیل شد به دونه های تپل قرمز رنگی که در ناحیه مخاطی واژنم زدن و ورم لبه ها خوابید ولی واژن سرخ بود و هست با ادرار و آب به شدت میسوختن و میسوزن که من قرص سفالکسین و مترونیدازول رو از هرکدوم یکی مصرف کردم و الان یکم بادش و قرمزیش انگار خوابید ولی سوزش هنوز هست و یکم سر تاول یا جوش ها بسته تر شد . عکسش رو خدمتتون ارسال میکنم . به نظرتون من دچار تبخال تناسلی هستم یا عفونت و جوش ؟
    1. تصویر کاربر آتنا پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      تبخال تناسلی هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      داروی آسیکلوویر ۴۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت برای ۷ تا ۱۰ روز همراه با مایعات فراوان استفاده کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    با سلام.
    پدر من حدود‌ ۹۰ روزه که دچار ICH ، IVH شدن و با سطح کمای ۱۱ ؛ بستری هستن.
    عفونت ادراری داشتن دو تا باکتری
    باکتری کلبسیلا
    باکتری سودوموناس
    و آنتی بیوتیک آمیکاسین و مروپنم مصرف کردن یک دوره و هر روز کراتنین خونشون‌ رو اندازه میگرفتیم که از ۱/۴ افزایش پیدا نکنه.
    از امشب ادرارشون حاوی خون تازه و خون لخته هست. رنگ ادرار قرمزه.
    سوندشون رو یک هفته س خادج کردیم و به جاش کاندوم شیت استفاده میکنیم.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ابتدا سونوگرافی با مثانه ی پر انجام شه
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من چند ساله بصورت مکرر خودارضایی میکنم و متاسفانه التم فرم بدی به خودش گرفته و پوست التم مخصوصا سرش چروک و دون دون شده.و بخاطر خجالت کشیدن نتونستم به جایی مراجه کنم
    میخواستم بدونم راهی برای پیشگیری و درمانش هست؟با کرم و دارو قابل حل شدن هستش یا نه نیاز به مراجه به متخصص و عمل و لیزر هستش؟
    میدونم سوالم مربوط میشه به دکتر پوست اما کشیو نمیشناختم تو این حوزه ممنون میشم سوالمو جواب بدین مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست ، خودارضایی را ترک کنین خودش خوب میشه
  • تصویر کاربر صالح پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر، پدر من ۶۰ سال سن داره و ساکن مازندران.
    برای چکاپ سالیانه سال گذشته آزمایش کلی انجام داد که در آن PSA=4.3 شد که با مراجعه به دکتر متخصص آزمایش رو تکرار کرد که تقریبا همین عدد تکرار شد. سپس دکتر در سال گذشته اقدام به نمونه برداری بیوپسی کرد که خوشبختانه جواب پاتولوژی نشان داد که مشکلی وجود ندارد. و با این تفاسیر دکتر گفت که نیازی به دارو وجود ندارن.
    امسال مجددا برای آزمایش کلی و چکاپ اقدام کرد که جواب آزمایش PSA=8.2 رو نشان داد. دوباره به دکتر متخصص مراجعه کردیم که دستور انجام MRI رو داد. در جواب MRI در عکسبرداری T2W احتمال بدخیم بودن یک قیمت از پروستات رو تشخیص داد. با این حال دکتر دستور سونوگرافی بیوپسی با استفاده از MRI را داد که در بیمارستان هاشمی نژاد چند روز گذشته انجام دادیم که البته هنوز جواب پاتولوژی آماده نشده است.
    در ضمن ذکر این نکته هم ضروریه که هیچ علائمی نداره و اصلا مشکلی در دفع ادرار و یا سوزش ادرار و ... نداره.
    حالا سوال ابنجاست که چرا با وجود نمونه برداری قبلی و عدم مشکل عدد PSA در طول یک سال افزایش داشت؟ و چرا با وجود نداشتن هیچ مشکل در دفع ادرار و ... در MRI این احتمال داده شد؟ آقای دکتر تشخیص شما چیست؟ آیا احتمال داره جواب MRI تایید بشه؟ آیا میشه گفت تشخیص MRI یه احتماله و دلیلی بر تایید نیست؟
    در پیوست جواب نمونه برداری سال گذشته به همراه تشخیص MRI آمده است.
    با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      MRI دقتش بالاست. اگر نقطه ای مشکوک بوده و از همان نقطه مشکوک بیوپسی شده ، باید منتظر جوابش باشین . نگران نباشین اگر هم بدخیم باشه جوابش زمان رو از دست ندادین ، سرعت رشد بدخیمی های پروستات خیلی کند هست
  • تصویر کاربر میثم جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    با سلام حدود دو ماه پیش دردی در ناحیه شکم و پهلو داشتم که به پزشک عمومی مراجعه کردم ایشان برای من سونوگرافی نوشتن که بعد از سونوگرافی پزشک مشکوک به یک سری توده در ناحیه شکم شدن که CT با و بدون کنتراست برام نوشتن بعد از انجام CT دکتر گفتن که یه سری توده داخل شکم هست و احتمالا غدد لنفاوی ملتهب شده که باید نمونه برداری انجام بشه رفتم برای انجام نمونه برداری که اونجا پزشک بعد از معاینه متوجه شد که مشکل در بیضه راست هست که کمی متورم شده بعد از انجام نمونه برداری من رو به پزشک اورولوژی معرفی کردن ایشون آقای دکتر حیدری بودن و بعد از معاینه و مشورت با پزشک متخصص خون و انکولوژی گفتن که بیضه راست من باید عمل و تخلیه بشه بعد از عمل نمونه بیضه راست رو فرستادن برای نمونه برداری تا چند روز پیش که جواب نمونه برداری اومد و رفتم پیش متخصص انکولوژی که ایشون گفتن باید شیمی درمانی رو شروع کنم
    الان می خواستم شما هم بررسی بفرمایید و نظرتون رو بگین
    خیلی ممنونم جناب آقای دکتر کرمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس 1
    3. تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس 2
    4. تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس3
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      بله باید شیمی درمانی شین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Hadi پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید من از بچگی بیضه هام نزول نکرده بودن ده سال پیش هم رفتم دکتر گفت ارثی و ژنتیکی هست ولی برای بچه دار شدن ازمایش نوشتن برام رفتم انجلام دادم و بعد از معاینه و سنو گرافی گفتن که یکی از بیضه ها وابسته به کشاله ران و یکی وابسته به کیسه بیضه باید چه کارش کرد??
    و ایا میتونم بچه دار بشم??
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید بیضه هاتون پایین اورده شه ، مراجعه کنید حضوری
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب