اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (67 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محید سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ،، بنده دچار واریکوسل گرید ۲ شدم ،، دکتر گفت که فعلا نیاز به جراحی نیست ولی سونو گرافی معلوم شد که بیضه ها دارای میکرو کلیسیفکاسیون هست ،، نگران شدم چکار میشه کرد؟؟ ممنونم اگه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود عکس سونوگرافی رو هم همراه با جواب آزمایش بفرستید
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده 25 سالم هست هیچ گونه رابطه بدون کاندوم نداشتم دکتر جسارتا دیروز دوتا نقطه قرمز رنگ روی التم مشاهده کردم
    بسیار نگرانم کرده ایا چیز جدی هست
    چون وسواس فکری دارم ببخشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر عباس چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر
    سنگ‌کلیه در مثانه دارم که وقتی فعالیت فیزیکی انجام میدم ادرارم خونی میشه. درد هم ندارم. می‌خواستم تجویز شما رو بدونم که چی هستش. سونوگرافی هم انجام دادم می‌تونم عکسش و براتون بفرستم.
    همچنین مشکل پروستات هم دارم که بزرگ شده.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      خدمت شما
    3. تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      عکس‌ها خدمت شما
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      شرایط حضور در تهران رو دارید؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یه سونوگرافی از بیضه هام انجام دادم بی زحمت بگین چجوریه
    بیضه هام مدام جمع میشن و انگار ناپدید میشن و دوباره شل میشن.فکر کنم از استرس و اعصاب بدن باشند.چون خیلی استرس دارم درضمن 27 سال سن دارم و مجردم
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      دکتر عکس های سونوگرافی از طریق ربات تلگرام براتون آپلود شده
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      بازم خدمتتون فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سایز بیضه ها نرماله مشکلی ندارید مرتبط با استرس نیست کاملا سیرنرماله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر کرمی وقت شما بخیر
    بنده 31 سال سن دارم حدود 5 ماه پیش دچار درد شدیدی همزمان با انزال شدم که این درد به مرور زمان بیشتر و بیشتر میشد ولی بعد از درد شدید اخرین بار منی به رنگ قرمز شد و بعد از ان درد بطور کامل دیگه سوزش و دردی نداشتم و برطرف شد زمان انزال و همینطور بعد از حدود ده روز کامل رنگ به حالت عادی و نرمال برگشت.
    حالا بعد از گذشت 5 ماه همان حالت سوزش همراه با انزال رخ داده جوری که میترسم مثل سری قبلی بازم با فشار اوردن همون اتفاق تکرار بشه
    مشکل از چی میتونه باشه و چه اقدامی باید بکنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    در ضمن در زمان ادرار هیچ گونه سوزش یا دردی وجود نداره و فقط زمان انزال این اتفاق میوقته و هر بار سوزش بیشتر میشه همینطور در گذشته هم زمانی که انزال به رنگ قرمز در اومد در ادرار هیچ گونه تغییر رنگی مشاهده نشد.
    جواب سنوگرافی به پیوست ارسال شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      ادرارتون مشکلی نداشته؟
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      نخیر دکتر زمان ادرار نه تغییر رنگی بود نه اینکه سوزش و دردی حتی خون هم ندیدم
    3. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      حتی 5 ماه تا چد دفعه عمل انزال رو تکرار کرده بودم و اون ده روز با هر بار انزال رنگ قرمز میدیدم که بعد ده روز به رنگ عادی برگشت ولی هیچ اثری ازین رنگ در ادرار نمیدیدم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      مورد نگران کننده ای نیست نیاز به اقدامی نداره
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .من ۴۰ سالمه که حدود دوسال پیش آزمایش سونو و آزمایش ادرار انجام دادم که حجم پرستاتم ۴۷ بود حدود یکسال به تجویز دکتر امنیک و دوداروی دیگر استفاده نمودم که بعداز یکسال حجم پرستاتم به ۳۷ کاهش پیدا کرد اما بی اختیاری ادرار من درمان نشد و دوباره سونو بیضه انجام دادم که در بیضه چپم مقدار کمی التهاب یا ولریکوسل دیده شد .. خواستم ببینم این بی اختیاری ادرار من از واریکوسل میباشد یا التهاب پرستات ... ممنون میشم راهنماییم فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      خیر به هیچ کدوم مرتبط نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام بدین شرایط حضور در تهران رو دارید؟
    3. تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      بله ...
    4. تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      ادرس مطب تان کجاست و چگونه باید نوبت گرفته شود
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      همکاران مطب با شما تماس خواهند گرفت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ali دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    کلیه سمت چپ پدرم در تاریخ 1402/4/20 جراحی شده ،توده از نوع low grade oncocytomaبوده وبعد از 7ماه سونو انجام دادیم که در ان ضایعه ای هیپواکو به ابعاد 12*22 به صورت bulging پارانشیم میانی کلیه چپ مطرح کننده احتمالی تغییرات postopوبا احتمال کمتر mass رویت شده و همچنین سی تی باتزریق هم انجام دادیم که عکس های ان خدمتتون ارسال شده، خواهشمند است در صورت نیاز بودن اقدامی مارا مطلع سازید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      ریپورت سی تی رو بفرستید
  • تصویر کاربر میلاد دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید، ۱۷ سال سن دارم با قد ۱۷۸ و وزن ۱۰۶ و طول آلت تناسلیم درحالت نعوذ یا همان سفتی ۱۱ سانت هست و درحال غیر نغوذ و شلی متغیر هست اما اکثر اوقات ۳ یا ۴ سانت هست در موقع فعالیت بدنی هم مثل ورزش اکثر مواقع داخل شکم میره و این خیلی اذیت کننده س، با توجه به شرایطی که براتون توضیح دادم مشکلی یا سایز غیر نرمالی دارم؟ و اینکه در ازدواج به مشکل میخورم یا نه ممنون میشم جواب بدید‌.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      در محدوده ی نرمال هست مشکلی نخواهید داشت اضافه وزن دارید که باید لاغر شوید
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    یادم نمیاد که قرص وزیکیر خورده باشم ،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      سوالتون کامل نبوده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نازی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 1941 مشاهده پرسش
    سلام. پسرم سه سال و ده ماهه هست و 6ماهگی ختنه شده. ابتدای سه سالگی از پوشک گرفتمش و بعدش دیدیم که بچه زمان ادرار کردن، ادرارش کج هست و کامل به سمت چپ مایله.
    آلت هم به لحاظ ظاهری یه مقداری متمایل به چپ هست.
    راهکار چیه آقای دکتر؟ باید عمل کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ بهمن ۲( 2 سال پیش)
      خیر فعلا اقدامی لازم نیست اگر بعد از بلوغ در حالت نعوظ کجی داشت قابل عمل میباشد اگر الان نیز انحراف زیاده باید بیارید معاینه بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 704 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب