اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سلام شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    حدود چهار ماه است پروستات بزرگ شده 8.56واز آذر تاکنون تغیری نکرده وهیچگونه علایم ندارم دستور چیست و شصت سال سن دارم باتشکر سلام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      آزمایش psa انجام دهید
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چندماه پیشم باهاتون مشورت کردم علاعمم گفتم
    هنوزدرگیرم ادرارم کدرو قطره قطره میاد ۵روزی ۱ روزاین مسعله رو دارم درد هنگام ادرارمن حتی معقدمم درگیر شده یه بیقراری که نمیتونم حتی راه برم حتی حالت سوزن سوزن میشه موبه تنم سیخ میشه دورمعقدم عرق میکنه حالت خیس،بشه
    البته موقعی که میگیره اینجوری مییشم ۱روز بهم میریزه سیستم بدنمو از خورد و خوراکمم کم میشه حسابی و شده چندماه پیش بهتون گفتم چرک میاد بیرون ولی الان خیلی کم شده
    مشکلم الان چیه ۱سال ونیم درگیرم این مریضی من چی هست؟بیشتریا بهم میگن عفونته راه درمانش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام. حدود 5 روز هست که موقع خود ارضایی تکه های ژلاتینی زرد رنگ بهمراه اسپرم خارج میشه از آلتم و جهش اسپرمم هم یکم پایین اومده.
    چن هفته ای هست که خواب خوبی نداشتم و شاید بدنم هم کم آب بوده اما نمیدونم علت واقعیش چی هست.
    حالا نگرانم که آیا همیشه قراره اینجوری بمونه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      همینجا آپلود کردم.
    3. تصویر کاربر محمد جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      فرستادم
    4. تصویر کاربر محمد شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      آقای دکتر من یک بار دیگر خودارضایی انجام دادم و دوباره عکسش را برایتان میفرستم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      مصرف مایعات بیشتری داشته باشید بهتر خواهید شد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب خدمت شما اقای دکتر
    یک هفته پیش یک زگیل کوچک داشتم که کرایو کردم وبه دلیل تشخیص دکتر حاشیه هم کرایو کردن والان تاول زده خاستم بدونم تاول کی ازبین میده وایا طبیعی هست والان زگیل از بین رفته باتاول؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      ۲ هفته طول خواهد کشید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      بله
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شعا جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    در پی تکرر ادرار و درد کلیه، نتیجه سونوگرافی که به پیوست تقدیم میشود، به دست آمده است.
    ممنون میشم محبت کنید و راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      ازمایش osa انجام دهید
  • تصویر کاربر بنائی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    من دختر 29ساله‌ای هستم
    که قصد ازدواج با آقایی 34ساله مبتلا به اچ پی وی رو دارم
    سوال من اینه که این ازدواج از نظر علمی چه آسیب هایی برای من داره؟
    میتونم بچه دار بشم با ایشون؟
    و سوال مهم تر
    ایشون 20ساله مبتلا هستن و این بیماری ازبین نرفته چرا؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      بچه دار میشین ویروس از بین نمیره فقط مخفی میشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      باید واکسن رو تزریق کنید و تحت نظر متخصص زنان باشید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      ریسک سرطان های زنانگی در شما بالا خواهد رفت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Hg جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    من حدودا دو سال پیش مورد تجاوز پاتنرم قرار گرفتم . و این رابطه مقعدی بود و بعد اون ماجرا رابطه ای نداشتم .بعد از یکسال متوجه زائده هایی شدم ناحیه لابیا .مطمئن نیستم که از قبل بودن یا نه و به شدت می ترسم که زگیل باشن.از پاتنرم پرسیدم ایشون میگن واکسن زدن و hpv ندارن. عکس های که براتون فرستادم با دوربین میکرو و با فلش دوبینه و به طور معمولی خیلی ریزن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه شوید توصیه میکنم به تراپیست هم مراجعه کنید
  • تصویر کاربر Ar جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۴ ماه میشه که دور کلاهک آلت تناسلیم به صورت پیوسته دانه های قرمز رنگ وجود دارد بدون هیچ پیشرفتی علت چه میتوان باشد؟ آیا آن دانه های قرمز رنگ بیماری است؟ آیا درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      خیر بیماری نیست واریاسیون نرماله نگران نباشید
  • تصویر کاربر منوچهر جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی بنده 65سال سن دارم سال گذشته هنگام نعوظ دچار درد در میانه آلت شدم بعد از مدتی درد برطرف و از همان محل دچار کجی آلت به سمت بالا شدم که هنگام مقاربت به سختی انجام میشود از طرفی آلتم کوتاه هم شده است ضمنا به مدت سه ماه طبق نظر یکی از پزشکان شهرستان قرص پابا-کا500نیز استفاده میکنم ولی تاثیری نداشته ،لطفا در این مورد بنده را راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    من ۳۲ سالمه که بعد شش ماه اقدام یه حامله گی پوچ داشتیم و کلی بررسی و نظرات دکترا واریس بیضه نداشتم ولی تو سونو رنگی گردید یکو نشون میده ولی با این حال ازمایش اسپرم سری اول فقط شکل و حرکتش کم بود و با خوردن کلی ویتامین و کم کردن وزن ولی متاسفانه خوب که نشد تعدا هم از ۳۴ با ۱۵ و ۳ میلیون رسید و الان هم شش ماه تو اقدام که موفق نشدیم
    الان دکترای شهرستان واسم ازمایش هرمونی نوشته که فعلا جوابش نیومده
    جدیدا موی سرم خیلی ریزش داشته !
    اقای دکتر امیدی به بارداری طبیعب هست لطفا راهنمایی بفرمایید باید چیکار کنم چه درمانی رو شروع کنم اگه لازم باشه از شهرستان میام حضوری خدمتتون
    اخرین ازمایش و سونوی بیضه رو میفرستم خدمتتون
    خیلی خیلی دلمون بچه میخواد تو رو خدا کمکمون کنید دکترای شهرستان فقط روال کار انجام میدن هیچ نتیجه ای نگرفیتم تا حالا
    امیدمون اول به خدا بعد به شما🥺🥺🥺
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ فروردین ۳( 2 سال پیش)
      فعلا زوده جواب ازمایشات رو بفرستید و تا ۶ ماه بعدی در زمان تخمک گذاری یک روز در میان اقدام کنید برای باروری
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب