اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    وقت بخیر دکتر . سنگ به اندازه 20 میلی در یکسوم حالب پروگزیمال حالب چپ به فاصله 50 mm از محل upj داشتم. پیش دکتر اورولوژی رفتم برام eswl تجویز کردن دو مرتبه انجام دادم ولی فایده نداشت. و کلیه به هیدرویورترونفروز متوسط تا شدید شد‌ پزشک گفت که باید tul انجام بدی‌ بعد از انجام tul سونو دادم و مشخص شد که سنگ شده 16mm و فاصله 56mm از محل upj و بدون هیدرونفروز . و ضمنا استنت دابل جی نیز تعبیه شده . حال سوالم از دکتر عزیز اینه که برا دفع سنگ 16mm چه راه کاریی دستور میفرمایید که بتونه بهم کمک کنه تا از دست سنگ راحت بشم.پیشاپیش از شما دکتر بزرگوار تشکر و قدردانی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید مجددا TUL انجام شود
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید اقای دکتر عمل بسته تنگی مجرا تقریبا یک ماه انجام دادم که از روز اول ادرار ضعیف و هر دو ساعت باید ادرار کنم و اینک صبح برای ادرار با نعوذ مکرر بیدار میشم و اذیت کنندس ایا مشکلی وجود داره یا تاثیرت عمل مجرا طبیعی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید تا دوماه فرصت بدین سپس عکس از مجرا انجام بشه
  • تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر حدود ۵ ماهه که همچین چیزی روی پوست التم هست
    خارش و سوزش ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت به خیر بنده حدود هفت ماه هست ازدواج کردم و طی اقدام برای بارداری هیچ نتیجه ای حاصل نشده. آزمایش اسپرم و سنو گرافی دادم . گفتن که واریکوسل گرید یک هست
    آیا بنده نیاز به جراحی دارم؟؟؟
    آیا جراحی سخت و خطر ناک است؟؟؟
    در مورد آزمایش اسپرم هم لطف کنید راهنمایی بفرمایید چه مواردی در آزمایش اشکال دارد؟؟
    آیا فقط تعداد مشکل دارد یا موارد دیگر هم دارای اشکال می‌باشد
    کمال تشکر را از شما دارم
    پاینده باشید🌹😍
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      واریکوسل گرید یک نیاز به عمل ندارد
    3. تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام وقت به خیر این عکس آزمایش و سنو
    4. تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام . وقت به خیر
      این عکس آزمایش اسپرم و سنو
    5. تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام . وقت به خیر این عکس آزمایش اسپرم و سنو گرافی
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      نیاز به عمل ندارد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز خسته نباشی خانومی ۴۲ساله هستم هیسترکتومی شدم وافتادگی روده هم دارم ودوتا کیست تخمدان هم دارم الان من ۶ماه مثانه تخلیه کامل نمیشه بعد از چند دوره مصرف آنتی بیوتیک به پیشنهاد دکتر سیتوسکوپی شدم وگفتند که دچار تنگی مجرای ادرار هستم ولی بازم جواب نداده بازم جواب کشت ادرارم عفونت بالا نشون میده دکترم بازم آنتی بیوتیک داده میگه بعد این دوره مصرف آنتی بیوتیک باید سوند بزاری خواستم ازشما خواهش کنم راهنمایم کنین آیا راه دیگری غیراز سوند نیست با تشکر از شما .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      نوار مثانه انجام شده؟
    2. تصویر کاربر مینا دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر آقای دکتر فقط سیتوسکوپی انجام شده و چون جواب نداد پزشک معالج گفت که سند باید بزاری
    3. تصویر کاربر مینا دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر آقای دکتر فقط سیتوسکوپی انجام شده و چون جواب نداد پزشک معالج گفت باید سند بزاری
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      جهت انجام نوار مثانه باید مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ملیحه دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام من اچ پی وی ۱۶و ۴۵ مبتلا شدم تست پاپ سالم بود و منتطر جواب کلسکوپی هستم اما من هیچ زگیل در دهان و اون قسمت نداشتم ترشحات زرد بدون بو خارش کمی دارم و نمیدونم دلیلش چیه و اینکه میترسم در دهانم هیچی نیست اما گاهی شبها سرفه دارم و گاهی گلودرد نمیدونم مال سرما خوردگی آیا برم دکتر گوش حلق واینکه برای درمان ahccو ایمونی و ویتامین سی میخورم و وسواس ایدز هم گرفتم آیا برم آزمایش ایدز بدم ۴۰سالم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بهتره توسط متخصص گوش و حلق و بینی هم معاینه شوید با توجه به سرفه هاتون اگر روابط پر خطر متعدد داشتید بهتره از نظر بیماری های منتقل شونده جنسی نیز بررسی شوید
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۶۰ سال دارم وطی آزمایش خون متوجه شدم آنزیم پروستات من ۱۲ است که به پزشک ارولوژی مراجعه کردم وپزشک هم سونوگرافی و نمونه برداری توصیه کردند بعد نمونه برداری دفع ادرار توام با خونریزی می باشد ،پس از اینکه جواب پاتولوژی را نزد پزشکم بردم مجددا برای اسکن استخوان و ام آر ای نوشتند ،ونهایتا گفتند در صورت عمل جراحی دو عارضه خواهید داشت ۱_ عدم کنترل ادرار ۲_ ناتوانی جنسی . لطف کنید کمکم کنید باید چکار کنم؟
    من تصاویر پاتولوژی و آزمایش و سونو را خدمتتون ارسال میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل جراحی انجام بشه هر دو مورد از عوارض عمل میباشند جراح های باتجربه اختیار ادراری رو حفظ میکنند ولی ناتوانی جنسی در اکثر بیماران اتفاق خواهد افتاد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Awir دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من 18 سال دارم متاسفانه چند سالی بود خودارضایی می کردم ولی الان دارم کم کم ترک می کنم و انجام نمی‌دم ولی از وقتی فهمیدم اینو خیلی استرس و اضطراب گرفتم اینکه احساس می کنم یه مشکلی پیدا کردم که بیضه سمت چپ یه جوری عمودی نیست ( نزدیک به افقی تر میشه گفت ) درد هم ندارم
    یه مشکل دیگه ای هم بود که تقریبا چند باری اینکاره بیخود رو انجام میدادم وقتی بعد اون سرویس بهداشتی میرفتم و ادرار می کردم بعد چند. ساعت که دوباره می رفتم سرویس بهداشتی یه چیزای خشک خشک شبیه کرم می‌دیدم ولی نمی‌دونم چی بودن!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      دفع اسپرم داشتین از ادرارتون سونوگرافی از بیضه ها انجام بدین
  • تصویر کاربر منصور سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده 40 سالمه متاهل و دارای یک فرزند درد بیضه دارم و آلت در هنگام نزدیکی هم دارم چندین بار سنگ دفع کردم بعضی وقتا سوزش هم دارم موقع ارضا مایع منی پرش نداره ادرارم هم همین طور بعضی وقتا باریکه میشه و دو شاخه صبحا ساعت پنج له بعد هر یکساعت میرم دستشویی واسه ادرار اخیرا هم سونو گرفتم می فرستم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      عکس از مجرا RUG/VCUG انجام بدین
    2. تصویر کاربر منصور دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      میشه نسخه رو بنویسین؟شما عکس رو انجام میدین؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر مراکز رادیولوژی معتبر انجام میدهند متاسفانه تجویز اینترنتی مقدور نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم عمل تنگی مجرا به روش بسته انجام دادن تریاک و شیره مصرف میکنن برای عملی که انجام دادن بد یعنی تاثیر داره در روند خوب شدنشون؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر مرتبط نیست سیگار مصرف نکنند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب