اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Mina پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    درد توی هر دو کلیه دارم ولی چند بار دکتر رفتم گفتن ربطی به کلیه نداره ولی همچنان درد توی کلیه رفع نشده با دارو های مختلف ...دکتر برای ستون فقرات هم رفتم گفته مشکلی که باعث همچین دردی بشه ندارم ...میخواستن اگر امکانش هست ازمایش ها مو نگاه کنید نظرتونو بگین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      مدارکتون رو دیدم با توجه به شرح حال،دو طرفه بودن خیلی خیلی بعیده به کلیه هاتون مرتبط باشه دردهای عضلانی اسکلتی هستند به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مدت سه سال است به سرطان مثانه مبتلا هستم تاکنون هفت بار سیستوسکوپی ودو نوبت tur انجام داده ام اخیرا بعد از تزریق ب ث ژ بیش از یک ساعت نمی توانم دارو را در مثانه نگه دارم وحتی بعد از تخلیه مثانه هر 5تا10دقیقهبا سوزش بسیار زیاد احساس دستشوئی دارم ولی فقط چند قطره همراه با لخته خون تخلیه میشود دکتر اورولوژیست قرص یوریناسین10رااز دوروز قبل تزریق تجویز ولی تاثیری نداشت قابل ذکر است قبلا این مشکل را نداشتم از محضر جنابعالی استعا مندم راهنمائی فرمائید. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      اثر تحریکی دارو بر مثانه هست باید زمان بدین تا خودبخود برطرف بشه
  • تصویر کاربر زقنی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    باسلام وخدا قوت قبلا سوال غیر حضوری پرسیده بودم آقای دکتر به خوبی جواب دادن وگفتند عکس از سی تی اسکن شکم ولگن بدون کنتراست از همسر که دچار از کار افتادگی کلیه شده بگیرن بعد از حدودا یک هفته در بیمارستان تازه به نتیجه ی آقای دکتر رسیدن.الحمدلله عکس گرفته شد خواستم بدونم میتونم لینک عکس رو برای آقای دکتر بفرستم.متاسفانه بعضی پزشکان درست نمیتوننن تشخیص بدن.اما من فقط به جناب آقای دکتر کرمی اطمینان کامل دارم چونکه دکتری مؤمن وکار بلد هستند.ممنونم اجرتان باسیدالشهدا)ع(*🤲
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      ریپورت نگرفتید؟
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام و درود الان سالهاست یک زائده روی آلت خود دیده ام بدون هیچ علامتی مشابه خارش سوزش و ....الان شک کردم که شاید در دسته بیماری هاباشه.

    هیچ گونه ارتباط جنسی تا الان نداشتم.راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      عکس زائده ها
    2. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      عکس زائده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      زگیل نیست بافت آلت هست
    4. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      تشکر از شما
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، الت تناسلیم کوچیکه برای ازدواج میترسم به مشکل بر بخورم ایا راهی هست برای بزرگ کردنش میترسم مشکل جنسی داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      کلا 10.5سانته
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      .
    4. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      .
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      در محدوده ی نرمال هست میتونید رابطه موثر داشته باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر S. چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام من 25سالمه خانوادم اسرار به ازدواج من دارن ولی احساس میکنم الت تناسلیم کوچیکه برای ازدواج مناسب نیست استرس دارم، الت تناسلیم 10.5سانته راهی برای بزرگ کردنش هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر پیمان چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    دکتر این عکس زگیا تناسلیه ممنونم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست تحمع چربی زبر پوست هست
  • تصویر کاربر کریم چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر من مبتلا به زیگل تناسلی شدم لیزرکردم دوباره برگشتن تازه زیاد تر هم شدن تورا خدا کمکم کنید دارن زیاد وبزرگ میشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر محمدی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    عدم نغوظ و42 سال سن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      بیماری قلبی؟ دیابت؟
  • تصویر کاربر اسما چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    س‎لام دکتر جان من سنگ در کالیس میانی کلیه چپم دارم دکتر رفتم بهم گفتند ۸ یا نه میله بک بار سنگ‌شکن برون اندامی انجام دادم و اصلا تکون نخورد و بعد چند ماه ازمایش دادم و خون در ادرار بود البته من تقریبا ۸۰ روز که لاپاراسکوپی اتدومتریوز شدم گفتند خون در ادرار برای سنگ کلیس و دوباره برو سنگ شکن برون اندامی دکتر با توجه به اینکه من سری قبل رفتم و اصلا سنگ خورد نشده فایده ای داره برم و به من میگن جراحی برای این سنگ اشتباه ممنون میشم راهنمایی کنید چون مرتب درد پهلو دارم 😢
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 1 سال پیش)
      سنگ ریزه عمل جراحی توصیه نمیشه همینطور سنگ شکنی هم چون یه بار شده بعیده جواب بده
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب