اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    من کلیپ مستانه پیش فعال شما را دیدم با شرایط خودم که ۶۸ دارم خیلی نزدیک است .البته همیشه این مشگل را ندارم مثلا هفته ای یکبار ولی وقتی بیرون یا مسافرت هستم اذیت میشوم دارو و یا رژیم غذایی مناسبی هست که کمتر اذیت بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و آزمایش psa انجام شود؟
  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر
    الان سه روزی هست روی آلت تنسالی ۴ تا تبخال کوچیک خیلی هم درد داره و‌خارش به وجود اومده میشه بهم کمک کنید ک چیکار کنم زودتر خوب شه خیلی اذیتم میکنه حتی نمیشه لباس زیر پوشید انقدر میسوزه
    1. تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      نمیشه عکس آپلود کرد
    2. تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      نمیشه عکس آپلود کرد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      اگر نمیتونید عکس آپلود کنید با کد پیگیری به شماره ی 09101142080 واتس اپ پیام بدین
    4. تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      براتون واتساپ کردم دکتر ممنون میشم کمکم کنید🙏🏻
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      پاسخ دادم بهتون
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر باقری یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    عمل کلیه درسال ۹۶بعلت توده،، )قبلآ ۳روز خونریزی،اما الان از ۲۳شهریور۱۴۰۳ شروع شد تا ۲۱مهرمراجعه و تمام ازمایشات و سونوگرافی و سوند در مثانه را انجام دادن ،در سونوگرافی مشخص شد که مثانه عفونت دارد ، و نامه برای عمل سیستوسکوپی را انجام دادن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    حدود 3 هفته درد خفیف در ناحیه کشاله ران و اطراف بیضه راست داشتم که با انجام سونوگرافی کالر داپلر بیضه و کشاله ران تشخیص هیدروسل داده شد. (ابعاد مایع حدود 1.5cm*4.5cm). عکس و گزارش سونو براتون ارسال کردم. لطفاً راهنمایی بفرمائید آیا نیاز به عمل داره یا با دارو یا تخلیه با سوزن درمان میشه؟ خیلی خیلی ممنونم از شما دکتر گرامی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل بشه با دارو قابل برطرف شدن نیست
  • تصویر کاربر سهیل یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر ، من معمولا قسمت بالایی آلتم یه حالتی مثل پودر سفید ایجاد میشه که با دست کشیدن نمیره ولی آب میخوره راحت میره ، وقتی ارضا میشم روی کلاهک این سفیدی ها زیاد میشن ، میخواستم ببینم آیا طبیعی هستش یا نشونه بیماری پوستی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      باید به متخصص پوست مراجعه کنید احتمال بیماری قارچی مطرح هست
  • تصویر کاربر احمدی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    چهارسال است که امنیک ۴ مصرف میکنم جواب نیمده تکرر ادارم زیاد وادارم دوشاخ میشه خیلی اذیت میشم ۴۵سال دارم حدود ۱۰سال این مریضی رادارم تورا خدا بگید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      عکس از مجرا RUG/VCUG انجام بشه
  • تصویر کاربر پوریا یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۳ سالمه و تازه ازدواج کردم یکماهی هس ب همین خاطر یکمی برای خانمم سخته تحمل آلتم...وقتی میخام نزدیکی کنم بعد از دوسه دیقه دخول ب سختی و خیلی کم وارد واژن میشه و ب همین دلیل حس میکنم آلتم بهش فشار میاد و میخابه برای بار دوم ب سختی بیدارش میکنیم ولی دوباره مثه قبل میخابه بعد دوسه دیقه...حال و احساسم خیلی بد میسه...در ضمن یکبار در ۱۴ سالگی واریکوسل گرید ۳ طرف چپ و یکبار در ۲۱ سالگی دوطرف عمل کردم چپ گرید ۳ و راست هم ۳ بعده ۳ماه رفتم ازمایش دادم نشونه دکتر دادم گف خوب شدی دیگ لازم ب عمل و دکتر نیست ازمایشاسپرم هم دادم گف خوبه مشکلی نداره...چیکار کنم دکتر یه راه خلی بدین التم نخابه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      باید حین رابطه همسرتون کاملا آماده باشه سپس دخول رو انجام بدین به مرور این مشکل برطرف خواهد شد
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من ۴۱سال سن دارم دوتا فرزند دارم بعد ۶ سال اقدام به فرزند سوم کردم یکم بی میلی جنسی داشتم دکتر مراجعه کردم سونوگرافی نوستن واسپرم ..سنوگرافی گرید ۱ب۲ نشون داده ولی اسپرمم خیلی ۱ضعیفه آیا مشکلم با دارو حل میشه واسم دارو را بی ۱حمت بگید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      آزمایش مایع منی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      دکتر جان با توجه به آزمایش منی اگه میشه برام دارو بنویس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      دوست عزیز میگم بفرستید
    4. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      ممنونم فرستادم
    5. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      ،
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      باید نمونه برداری از بیضه انجام بشه عملا اسپرمی ندارید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Ati دوشنبه ۳۰ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب آقای دکتر،پدرم ۷۵سال سن دارند از ۳_۴سال پیش،psaاز ۷تا ۱۹تغییرداشته ،جواب نمونه برداری رو خدمتتون ارسال میکنم لطفا راهنمایی بفرمایید،خیلی ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      آخرین psa چقدر بوده؟
    2. تصویر کاربر Ati یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      باتشکر از جنابعالی،۱۹/۵ بوده ولی با تکراردر آزمایشگاه دیگر ۱۲
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      سرطان پروستاته باید پروستات تخلیه بشه
    4. تصویر کاربر Ati یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      ممنون ازشما، با روش لاپاروسکپی هم امکانش هست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      بله انجام میشه
    6. تصویر کاربر Ati دوشنبه ۳۰ مهر ۳( 1 سال پیش)
      باتشکر فراوان ازشماپزشک محترم وبزرگوار،آقای دکتر ازروی جواب بیوپسی مشخص هست که فقط جراحی دارند یا رادیو درمانی هم دارند؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ مهر ۳( 1 سال پیش)
      احتمالا فقط جراحی لازم خواهند داشت
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر ذوالفقاری یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    عرض سلام و‌ادب ، مادر ۸۳ساله با سابقه کنسر سینه ۱۶ سال قبل که تحت کنترل میباشد و عمل قبب باز و مصرف وارفارین، و CKD با کراتین کنترل شده ۱/۶ حدود ۲ سال است که مبتلا به عفونتهای ادراری میشود و از سال ۱۴۰۳ درحین درمان با انتی بیوتیک با توجه به کشت ادرار مجدد میتلا با درد وسوزش شدید میشود (پس از درمان های متوالی با آنتی بیوتیکهای سفتازدیم و سیپرو فلوکساسین و نیترو فرونتین مقاوم به انتی بیوتیک شده و با مشورت پزشک عفونی انتی بیوتیک قطع و ۱۰ روز فلوکونازول با کنترل PT تجویز شد. پس از یکماه مجدد سوزش و درد شدید و تکرر ادرار (هر ۱۰ دقیقه) ، کشت ادرار اخیر منفی بوده و بسیار شرایط ازار دهنده است .
    جناب آقای دکتر ملتمسانه جهت التیام درد مادر درخواست راهنمایی و یا اخذ نوبت دارم.
    سپلسگزارم راهنمایی بفرمایید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به بیماری های متعدد زمینه ای و مقاوم شدن به درمان های خوراکی باید تحت نظر سرویس عفونی بستری و درمان آنتی بیوتیکی وریدی با داروهای قويتر انجام بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب