اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر باقر سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 668 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر همشهری هستم و از اردبیل مزاحم میشم گوینده صداوسیمای اردبیل هستم و قاری قران، البته نه به استادی و زیبایی تلاوت شما
    من سال 89 عمل تنگی مجرا انجام دادم محل تنگی بعد از پروستات بود تقریبا 10 سانتی نوک مجرا؟ من یک ماه به توصیه پزشک از سوند استفاده کردم اما بیشتر ادامه ندادم حالا بعد از 3 سال مجدد عود کرد و من در اردبیل زیر نظر دکتر عزت نژاد سیستوسکپی و رفع تنگی با لیزر انجام دادم دکتر میگه برای اینکه مجدد بر نگرده باید خیلی سوند بزنی یه مدت هر روز یه مدت یه روز در میان تا اینکه به هفته ای یکبار رسید تا آخر عمر ادامه بده
    حال این سوند زدن کافیه؟ آیا روش بهتری هست؟ دارو؟ و روشهای پیشگیری...
    طولانی شد ببخشید التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام تنگی مجرا درمان قطعی ندارد وباید با مراجعه منظم مدارا کرد
  • تصویر کاربر فرشاد سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 793 مشاهده پرسش
    دکتر سلام.پیرو سوال قبلی در مورد برجستگی سمینال وزیکولها که فرمودین استمنا نکنم.سوال من این است راه درمان این برجستگی و بزرگی سمینال وزیکولها چیست و آیا حتما باید این عارضه درمان بشود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر فکر میکنم دچار شکستگی آلت تناسلی از قسمت بالای بیضه (ابتدای آلت) و خمیدگی در ادامه اون هستم.
    ابتدای آلت من موقع نعوظ اصلا سفت نمیشه ولی در ادامه تا کلاهک علیرغم انحنایی که داره بهتره
    متاسفانه من به این موضوع تا مدتی قبل اصلا توجه نمیکردم تا اینکه در اولین رابطه جنسیم متوجه مشکلات زیادی شدم
    من چندین ساله که اینطوری هستم ولی فکر نمیکردم این موضوع واسم انقدر مشکل سار بشه
    الان باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید عکسش در حالت نعوظ را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر arman جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 594 مشاهده پرسش
    سلام با عرض خسته نباشی من 16 ساالمه و حدود 2 یا 3 سالی هست ک ب خود انزالی معتاد شده ام سوالم اینه ک بعد از ادرار کردن مثانه ام خودکار مقداری ادرار را بیرون میدهد علتش چیست ممنون؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن این عادت را ترک کنید ان هم بهتر میشود
  • تصویر کاربر niko جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام و درود بر شما..
    دارای پسری ٩ساله هستم که از وقتی که ٢ساله از پوشک گرفتم برای یه مدت کوتاه شب ها خودش بیدار و به دستشویی می رفت,اما چند ماهی بیشتر نبود از اون روز تا به الان هر شب و اون هم چند بار خرابکاری داشته از هر راهی که بشه درمانش کرد استفاده کردم اما بی فایده بوده دستگاه هشدار دهنده خوب بود ولی با کمک هر شب خودم خیلی زود عادی شد خواب خیلی عمیق و سنگینی داره,از قرص استفاده کردم عالی بود ولی به شدت کم اشتها شد و خیلی لاغر شد..برای آینده پسرم خیلیی ناراحت و نگرانم لطفا لطفا لطفا من رو راهنمایی کنید ..نهایت تشکر را از شما دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید با شماره 02122642744 تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر niko جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون از پاسختون ولی آیا جای نگرانی هسست؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نسترن جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دكتردختري ٤سال ونيم دارم كه در ٢ سالكي ٥ بار عفونت إدراري داشت وبا بستري درمان شد و بركشت درجه دو و سه درهردوطرف دارد نوار مثانة هم در خدمت شما انجام شدوفرموديد مثانة عصبي دارد الان بعداز دو سال كه مجدد اسكن انجام داديم تغييري در بركشتش نداشته خانم دكتر محكم فرمودند بأيد مجدد خدمت شما برسيم ونوارمثانه انجام بدهيم أيا نظرشما هم همين است يا شما جراحي رو بيشنهاد مي كنيد ؟و اكر مثانه هنوز مشكل داشت بأيد دارودرماني را آدامه داد يا راه ديكري دارد ؟ ممنون إز حسن توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار کنترل انجام شود
  • تصویر کاربر هدایت جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 791 مشاهده پرسش
    باسلام
    پسری هستم با 29 سال سن که 5 روز است که ادرار خونی همراه لخته های بزرگ خون دفع مکنم.
    این اولین بار است که اینطور میشوم. سونوگرافی رفتم میگن سنگی در کلیه و مثانه نداری.
    لطفا جواب مرا بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اولین اقدام انجام سونوگرافی است با مثانه پر و2- ازمایش و کشت ادرار
  • تصویر کاربر فرشاد جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 6422 مشاهده پرسش
    دکتر سلام.پسری 25 ساله و مجرد هستم.یک ماه پیش سونو دادم.جواب سونو این بود: بزرگی وبرجستگی سمینال وزیکولها در دو طرف دیده میشود که میتواند مطرح کننده عفونت در محل باشد.دکتر من برام آنتی بیوتیک نوشت شامل سه بسته قرص افلوکساسین 300 و دو بسته ناپروکسن 250.داروهارو هر 12 ساعت یک بار خوردم.بعد یک ماه دوباره سونو دادم.جواب سونو این بود: پروستات با حجم 13cc ابعاد و اکوی نرمال دارد و برجستگی قابل توجه سمینال وزیکولها در دو طرف میتواند مطرح کننده وجود التهاب باشد.با مصرف آنتی بیوتیکها خوب نشدم.در ضمن من تا به حال نزدیکی نداشتم ولی چندبار استمنا کردم ولی هیچوقت با استمنا ارضا نشدم.سونو بیضه هم دادم که مشکلی نداشتم.آیا ارتباطی بین برجستگی سمینال وزیکولهای من و ارضا نشدن من وجود دارد؟راه حل شما برای درمان من چیست؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه ارتباطی ندارد سعی کن استمنا نکنید
  • تصویر کاربر فریبا جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با سلام
    خواستم نظر شما را در مورد ازمایش همسرم بدانم.ممنون
    before washing
    count:100000000
    motlity:63%
    active:45%
    sluggish:18%

    after washing

    count:75000000
    motlity:99%
    active:98%
    sluggish:1%
    در ضمن همسرم واریکوسل ندارد بنطر شما بصورت طبیعی بچه دار میشویم؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر جواب درست باشد ازمایش نرمال است و بله میتوانید
  • تصویر کاربر sasan جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید دوتا سوال ازتون دارم لطف کنید حتما پاسخ بدید دسترسی به دکتر ندارم

    1-نامزدم چند هفته ای بود که از به وجود آمدن یک قسمت گوشت اضافی روی آلت تناسلی خودش شکایت داشت که بعد از مراجعه به دکتر مشخص شد زگیل هستش .ایشون 22 سالشونه
    هیچ رابطه ای با هیچ جنس مخالف یا موافق نداشته ، هیچ وقت هم از اپیلاسیون یا استخر و این طور موارد استفاده نکردن
    زگیل تناسلی با دست دادن و این طور مسائل هم منتقل میشه؟ بنظرتون ایشون چطور مبتلا شدن؟

    2- 22 سالمه و روی کیسه بیضه هام در یک ناحیه خاص اساس سوزش می کردم بعد ازچند روز که نگاه کردم دیدم یک لکه کوچیک به قطر 1 میلی متر به رنگ خاکستری تیره و بدون هیچ حجم و برجستگی روی پوستم هست ، بعد چند روز هم دیگه اذیت نمی کنه و فقط از نظر ظاهری تغییر نکرده
    به نظر شما زگیل تناسلی ست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      جواب سوال 1 بله امکانش است 2-ممکن است مال شما نیز زگیل باشد به دکتر پوست مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب