اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ضرغام پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3537 مشاهده پرسش
    با سلام
    از بذل تجهی که در مورد سوال قبلی فرمودید بسیار سپاسگزارم .
    از چندی قبل در ناحیه پهلوی چپ احساس درد مبهمی داشته و دارم از سونوگرافی به عمل آمده نتیجه مشخصی و قطعی بدست نیامد و در پرسش و پاسخی که انجام شد فرمودید که نتیجه سی تی اسکن را خدمت شما عرض کنم که متن جواب را که انگلیسی است عینا ارسال می نمایم . از راهنمایی که می فرمایید متشکرم . liver , gb, pancreas,spleen, adrenal glands , aorta and pelvic organs, mildly enlarged prostate, otherwise unremarkable,
    Rt kidney: normal size , density and , parenchymal thickness without hydronephrosis or stone no ureteral dilation.
    Lt kidney : normal size , density and parenchymal thichness without hydronephrosis or ston. no ureteral dilation.
    there is a 12mm hypodense lower pole parenchymal lesion (cyst) and tiny 3mm left renal mid pole stone.
    bladder: normal wall thickness. no ston
    impression:
    small left renal stone
    small left renal lower pole cortical cyst
    no obstructive uropathy
    (please note : mass lesion could not be ruled out by non - contrast ct scan )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پیگیری بعد از 6 ماه باید انجام شود
    2. تصویر کاربر ضرغام پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام .
      ممنون از توجه شما
      توضیحاتی کاملتر عرض مینمایم
      1- من حدود 15 سال است که سابقه سنگسازی کلیه دارم و هر چند وقت سنگی (شنی)هم دفع میکنم .
      2- مرحوم پدرم هم دارای کیست کلیه بود.
      3- خواهرم و دو تن از برادرانم هم دارای سابقه سنگ کلیه هستند .
      4- مرحوم پدر و مرحوم مادر هر دو فشار خون داشتند و به همین دلیل بشدت مواظب تغذیه و نمک و گوشت قرمز و سایر موارد در حد اطلاعات خودم هستم .
      5- ورزش را سعی میکنم در برنامه داشته باشم گرچند همیشگی نیست .
      6- وزنم حدود 90کیلو و قد حدود 178سانتی متر است فشار خون ماکزیمم حدود 13 و مینینمم 9 می باشد .
      اگر لطف فرموده وبنده را بیشتر راهنمایی بفرمایید ممنون خواهم شد . این کیست کلیه نگرانم دارد .
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سحر پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    با سلام .شرمنده از پرسش سوال مکرر،آقای دکتر کیست کورتیکال با حاشیه نامنظم همان کیست ساده است؟ چون دکتر برایم سی تس اسکن شکم و لگن با کنتراست تزریقی و خوراکی نوشته است خیلی ترسیده ام. آقای دکتر من خیلی استرس دارم چرا در سن 29 سلگی کیست گرفته ام احتمالش هست خطرناک باشد؟ چون در آزمایشم خون در حد trace بوده،یک هفته است کل برنامه زندگی ام تعطیل شده است.با تشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش انجام و نتیجه رابفروشد ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نتیجه را بفرستید قبلی اشتباه تاب شد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر amirali پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من 22 سالمه از بچکی رشد آلتم کم بود آیا الان در این درمانی برای بزرگ شد آلت وجود داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه راهی ندارد
    2. تصویر کاربر amirali پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی با مصرف دارو یا جراحی هم تغییر نمیکنه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 652 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    من دختری 25ساله هستم حدود3سال بیش دچار علائم تکرر ادرای، عدم دفع کامل ادرار(به طوری که برای هر بار دستشویی رفتن باید حداقل20دقیقه زمان میگذاشتم تا احساس میکردم مثانم تخلیه شده، و خیلی اذیت میشدم چون احساس دستشویی داشتم ولی خارج نمیشدو گاهی هم به صورت قطره قطره بود) شدم کاهی هم دچار بی اختیاری ادراری میشدم مثلا وقتی خم میشدم تاگهان با احساس شدید دستشویی مواجه میشدم که از ریزش اون نگران میشدم. گاهی هم مثانم به شدت درد میگرد. به پزشک مراجعه کردم و با نوار مثانه تشخیص مثانه بیش فعال دادند. چندین دوره دارو مصرف کردم. یوریناسین، پرازوسین. باکلوفن و داروهای دیگه که اسم اونها رو فراموش کردم. الان بهتر شدم ولی خوب نشدم. به خصوص انقد گاهی برای دستشویی رفتن اذیت میشم که از دستشویی رفتن نگرانم و میترسم. و از اینکه باید وقت زیادی رو صرف این کار کنم از اطرافیانم خجالت میکشم. و چون برای درمانم تا الان هزینه زیادی کردم هم مادی و هم معنوی دیگه از ادامه درمان ناامید شدم و فکر میکنم باید تا همیشه با این علائم سازگار باشم. به همین دلیل خواستم از شما بپرسم واقعا دیگه راهی برای رفع این علائم نیست؟
    به تازگی هم با مساله ازدواج روبرو شدم و لی بشدت نگرانم و فکر میکنم با این شرایط من همسر خوبی نیستم. آقای دکتر من باید قبل از عقد بیماریمو برای همسرم توضیح بدم؟ ممنون میشم منو راهنمایی کنید این علائم واقعا برای ادامه زندگی من دردسر سازند؟ من دیگه باید چکار کنم؟
    خدا خیرتون بده
    ببخشید سوالم طولانی بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید 02122642744 تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنونم از راهنمایی شما ولی بنده که نوار مثانه گرفتم آیا لازم هست اقدام دیگری انجام بدم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نتیجه نوار را باید ببینم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کامبیز پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر کرمی، من جوانی 20 ساله هستم ، وقتی که فاصله ی بین دو جنابت در من طول میکشد ، مثلا یک تا دو هفته ، دردی سوزش مانند در بیضه ها احساس میکنم که تا شکم و کمرم این درد ادامه دارد
    بیضه ها هم بیش از حد پیاپی منبسط و منقبض میشوند در این حالت ، دردش بعضی اوقات غیر قابل تحمل است و تا وقتی که از منی خالی نشده آرام نمیگیرد ... لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا اهمیت ندهید
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.

    دیروز مادرم درد مداوم و نسبتاً زیادی را در پهلو داشت. رفتیم دکتر داخلی. آزمایش‌های اولیه نشان داد که کلیه عفونت کرده. یعنی این تشخیص پزشک بود.

    ما نگران هستیم. چکار باید کرد؟ ممکن است این عفونت خیلی زود پخش شود؟

    با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با مصرف آنتی بوتیک بهتر می شوید
  • تصویر کاربر امینی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده در برخی موارد بسیار به رابطه جنسی نیاز دارم اما در موقع رابطه به نعوظ نمی رسم، چطور می توان مشکل را حل کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مجيد چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام
    خانم من در ماه پنجم بارداري بسر مي برد. از تعدادي افراد شنيده ايم كه در اين دوران انتهايي بارداري، تحريك شدن زن توسط سينه ها يا دخول خوب نيست و از آن اجتناب كنيم. آيا اين سخن درست است يا اينكه ما مي توانيم رابطه جنسي برقرار كنيم؟ اين رابطه تا چه ماهي ادامه داشته باشد؟
    ممنون از مطالب بسيار آموزنده شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر استدخول نداشته باشید
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 630 مشاهده پرسش
    با سلام حضور حضرت عالی
    من وقتی تحریک طولانی مدت میشم دچار درد زیادی در ناحیه بیضه میشم و با استراحت این درد از بین میره.
    لطفا منو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      کاملا طبیعی است
  • تصویر کاربر کریمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر تقریبا دو روز درد بسیار شدید هنگام تخلیه ادرار دارم با سوزش و د انتها خون.بالای فرجم ز شدت درد میکنه.تب دارم و هنگام ادرار از درد و سوزش ضعف.
    میخواستم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش وکشت ادرار بدهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب