اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    با سلام
    من واریکوسل گرید 3 داشتم قبل از عمل ازمایش اسپرم انجام دادم که تعداد اسپرم ها 8.8 بود
    ولی سه ماه بعد عمل ازمایش و تکرار کردم که تعداد اسپرم ها به 4.1 کاهش پیدا کرده . دلیلشوخواستم بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      پی گیری
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بررسی بیشتر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    27 سالمه متاهل
    دچار زود انزالی هستم و میزان ارتباطی مه می تونم داشته باشم نهایتا 1 دقیقه است
    آیا اسپری تاخیری و ژل های تاخیری مثل من پلاس مناسبه یا عوارض دارد ؟
    راه حل چیست
    ضمنا التم نیز دچار انحراف به سمت راست و پایین / نعوظم کمه
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      انحراف کم است2- عصبی است
  • تصویر کاربر تسنیم دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 10367 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدری 50 ساله دارم. بعد از اینکه دچار درد در کلیه و تب و لرز شدید شد و بعد از مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی ، دکتر در جواب سونوگرافی نوشت که پس از تخلیه 12 سی سی رزیدو اداری در آن دیده شد. با توجه به اینکه بقیه موارد پروستات و.... عادی بود.
    می خواستم بدانم یعنی چه؟ آیا خوب است یا بد؟ آیا مشکلی برای کلیه ها پیش نمی آید؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من 6 روز پیش عمل واریکسل انجام دادم که از اون روز تا به حال هنوز جای عمل درد میکنه و صبح ها که از خواب بیدار میشم متوجه تورم زیاد در ناحیه بیضه میشم تا بعد ادرار از بین میره، بعد از 6 روز از عمل هنوز نمیتونم شلوار پام کنم و دکمه رو ببندم به خاطر درد جای عمل، از طرفی مشکل نعوظ داشتم که دکتر میگفت به خاطر واریکسل هست، میخوام بدونم باید بازم به پزشک مراجعه کنم و آیا اختلال در نعوظ من با این عمل رفع خواهد شد؟
    ممنون و خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله طبیعی است
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    با سلام،آقای دکتر 25ساله و مجرد هستم، در زمان استرس و اضطراب زود انزال میشوم و در زمان احساس ترس ناگهانی یا تدریجی از چیزی چه در خواب وچه در بیداری نیز انزال خود به خود بدون هیچگونه دخالتی و تحریکی در آلت دارم.لطفا راه حل و درمانش را راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عصبی است
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر دارو و درمانش چی هست؟لطفا میشه بیشر برای درمانش توضیح دهید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ورزش خواب و ایجاد ارامش
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر kaveh سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام
    من 37 سال سن دارم و 9 ساله ازدواج کردم حدود 10 سال پیش عمل جراحی واریکوسل انجام دادم ولی احساس میکنم بیضه چپم یک مقدار کوچیک شده از سال گذشته که تصمیم گرفتیم بچه داربشیم سال گذشته خانمم باردار شد ولی بعد از 2 ماه سقط شد بعد از اینکه چند ماه بصورت طبیعی پیشگیری کردیم حدود 8 ماه است پیشگیری نمیکنیم ولی بی فایده بوده هفته گذشته یک آزمایش اسپرم جدید دادم و سونوگرافی به روش داپلر انجام دادم که ضمیمه میکنم لطفا زود جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باز نشد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر kaveh سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام
    من 37 سال سن دارم و 9 ساله ازدواج کردم حدود 10 سال پیش عمل جراحی واریکوسل انجام دادم ولی احساس میکنم بیضه چپم یک مقدار کوچیک شده از سال گذشته که تصمیم گرفتیم بچه داربشیم سال گذشته خانمم باردار شد ولی بعد از 2 ماه سقط شد بعد از اینکه چند ماه بصورت طبیعی پیشگیری کردیم حدود 8 ماه است پیشگیری نمیکنیم ولی بی فایده بوده هفته گذشته یک آزمایش اسپرم جدید دادم و سونوگرافی به روش داپلر انجام دادم که ضمیمه میکنم لطفا زود جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر kaveh دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام
    من 37 سال سن دارم و 9 ساله ازدواج کردم حدود 10 سال پیش عمل جراحی واریکوسل انجام دادم ولی احساس میکنم بیضه چپم یک مقدار کوچیک شده از سال گذشته که تصمیم گرفتیم بچه داربشیم سال گذشته خانمم باردار شد ولی بعد از 2 ماه سقط شد بعد از اینکه چند ماه بصورت طبیعی پیشگیری کردیم حدود 8 ماه است پیشگیری نمیکنیم ولی بی فایده بوده هفته گذشته یک آزمایش اسپرم جدید دادم و سونوگرافی به روش داپلر انجام دادم که ضمیمه میکنم لطفا زود جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام دکتر...
    دکتر من مدتها بود(3_4)سال که کلیه چپم درد داشت ولی مراجعه ای به پزشک نداشتم .
    تا تابستان امسال که دردم چند برابر شده بود و به هر دو کلیه ام سرایت کرده بود ودر این همین مدت چند باری در ادارم خون می‌دیدم .البته در آخرین باری که ادار خونی داشتم دفع سنگ هم داشتم تا اینکه به متخصص مراجعه کردم نتیجه آزمایش و سونوگرافی طبق نظر متخصص ‌ام وجود 7m سنگ در کلیه چپ ‌ام و به همراه عفونت کلیوی قرار شد سنگ شکن شوم ولی چون در شهر ما فقط ی بیمارستان دولتی سنگ شکن انجام می‌داد و آن هم سنگ شکنش خراب شده بود انجام نشد دکترم قرص های سیپرو،افلوکساسین و هیدرو کلرو تیازید برایم تجویز نمود که بجز درد در تمام اعضای بدنم در دوره‌ی استفاده حداقل خودم حس دیگری نداشتم الانم درد را در دو کلیه ام احساس می کنم...
    می‌خواستم نظرتون شما را جویا باشم دکتر...
    باسپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ شکنی در مرکز مجهز و 3 جلسه پشت سر هم
  • تصویر کاربر سلمان دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    باسلام،
    آیا پنتوکسی فیلین ایرانی وخارجی تفاوت دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب