اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رامین سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 805 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب آقای دکتر کرمی آیا در تبریز پزشکی که توانایی عمل واریکوسل لاپاراسکوپی و مورد تایید شما باشد رو میشناسید؟
    در صورت مثبت بودن پاسخ لطفا ایشان را معرفی فرمایید
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نمی دانم
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من 23 سالمه و واریکوسل گرید2 دارم اما نه درد دارم و نه در آزمایشات دوره ای مشکلی ایجاد شده.میخواستم درباره میزان درد بعد از عمل بدونم؟و اینکه چه مدت بعد از عمل میشه ورزش کرد بدونم؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به نوع عمل است2- 2ماه بعد
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 651 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر

    بنده 26 سالمه و مشکل التهاب پروستات دارم که شدید می باشد همچنین سفتی عضلات
    بنده 3ماه تاموسولین 1 ماه ترازوسین و 1 ماه پرازوسین مصرف کردم هیچ تغییری ایجاد نشده است و مسکن های خوراکی و ضد التهاب خوردم فایده نداشت
    به نظر شما فیناستراید می تواند کمک کند و مسکنی معرفی کنین برای کاهش درد بتوانم کارهای روزمره را انجام دهم و دارویی برای اسپاسم عضلات ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن با ان کنا ربیایید
  • تصویر کاربر سامان سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 830 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    لطفا در مورد آزمایش اینجانب نظر خود را بفرمائید
    Semen Volume 10.5 ml
    Semen PH 8.00
    Sperm Count 38 mill/ml
    Motile sperms 70.43%
    Progressive sperm 70%
    Round Cell 0.20 mill/ml
    Normal Morphology 85%
    Liquefaction : Entire , 30 min at 37 'C
    Color and Smell : Gray , Semiclear , Fishy smel
    Viscidity : Normal
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قابل قبول است
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 682 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما جناب آقای دکتر کرمی.
    ازینکه چنین بزرگوارانه پاسخ سوالات ما را میدهید سپاسگذارم.
    جناب دکتر من از سن 15 سالگی بطور مکرر در خواب جنب میشوم.دیگر خسته و نا امید شدم از زندگی.سالهاست بدنبال درمان میگردم ولی خواب های تحریک آمیز دست از سرم بر نمیدارند.خود ارضایی ندارم.ولی هفته ای سه چهار با محتلم شدن بحدت کافی از لحاظ روحی و جسمی مرا نابود کرده است.قرص اسنترا و ستالوپرام هم فقط موقتی درمان میکند و باید دز آنها را افزایش دهم ولی تا چه موقع؟
    خواهش میکنم مرا کمک کنید.من حاضرم میل جنسی ام رو کلا نابود کنم و برای از بین بردن میل جنسی یا هر کمکی که مرا رها کند نیاز به کمک و بزرگواری شما دارم.وتقعا عذاب میکشم.افکار خودکشی و ... همیشه با من هست.مشکل من فقط این هست.خواهشا یه کمک اساسی کنید.ممتظرم هستم.ممنون من 22 ساله و مجردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      این میل در این سن طبیعی است حساس نباشید
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    باسلام
    دکتر از اینکه مجدد مزاحم شدم ببخشید پس از 1ماه که موهای زائد محیط التم رو با تیغ اصلاح کردم متوجه گوشت های اضافه در محیط آلتم شدم که شباهتی به جوش داره اما جوش نیست حتی خارش و سوزش و حتی دردی احساس نمیکنم عکسش رو ارسال کردم لطفا راهنمای کنید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      چند سالتان است
    2. تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      22 سال دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      ایا سکس داشتید
    4. تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله یکماه قبل سکس داشتم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    باسلام
    احتراما اینجانب 22 سال دارم و به ماهیچه زیر آلتم خیلی حساس هستم یعنی پس از نزدیکی زیر 1دقیقه ارضا میشم از اسپری ویگا استفاده کردم و فقط به زیر آلتم زدم که تاثیر داشت و انزالم رو به تاخیر انداخت اما جلوی سفت شدن واقعی التم رو گرفت لطفا راهنمای کنید این ماهیچه در انزال تاثیر دارد.چگونه میتوان این ماهیچه را تقویت کرد.نام این ماهیچه چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      زیاد دستکاری و حساسیت نشان ندهید
  • تصویر کاربر herendi سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 30 سال دارم و نتیجه آزمایشم به شرح زیر است.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید:

    Liquefaction: little,70min at 37.0 C
    Color and Smell : Gray , Fishy smell
    Viscidity : more than normal
    Agglutination: mixed type + .
    aggregation: none

    Semen Volume: 2
    semen ph: 8.20
    sperm count: 83.63
    Motile sperms: 53.12%
    Progressive sperm: 47.35%
    Round Cell: 0.03
    Normal Morphology: 53%

    a:20.66%
    b:26.69%
    c:5.76%
    d:46.88%

    rbc: 4-5
    spermalogenic: 6-8
    Epithelial Cells: 0-1
    wbc: 3-4
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر ازدواج نکردهای اقدامی نکن
    2. تصویر کاربر herendi سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازدواج کرده ام ولی منظورتون رو متوجه نشدم.
    3. تصویر کاربر herendi سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      منظورم از سوال این است که آیا نتیجه آزمایش برای باروری نرمال است؟
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صمدزاده سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 832 مشاهده پرسش
    سلام شوهر من 8 ماهه عمل واریکوسل رو انجام دادن و دیروز ک رتیم پیش دکترشون ازمایش جدید اسپرم رو ک دید میگه عالیه.پس من چرا باردار نمیشم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      صبر کن
  • تصویر کاربر مصی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر عزیز پدرم با 65 سال دچار مشکلات ادراری شدید شدند بعد از بیوپسی وسیستسکوپی عمل turp انجام دادند ومتاسفانه در نتیجه پاتولوژی شاخص گلیسمی 3+3=6 بود دکترشون ایزوتوپ استخوان دادند که نشان داد هنوز متاستاز استخوانی نداده است برایشان هورمون درمانی را هر 28 روز شروع کردهاند که علاوه بر فلوتامید امپولdiphereline را دادهاند دکتر جان ابتدا ایا روش درمانی را تایید میکند وثانیا ایا امیدی به نگهداشت پدرم هست بسیار نگرانیم البته خود ایشان از کانسر خودشون اطلاعی ندارن بسیار سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت بررسی بیشتر تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب