اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید . من از حدود یک سال پیش دچار تکرر ادرار شدم و همواره پس از ادرار احساس تخلیه کامل نداشتم و باید با فشار به آلت آن را تخلیه می کردم ولی باز هم مقداری ادرار باقی می ماند و در ضمن وقت عطسه،سرفه،حرکت تند و خندیدن مقداری ادرار از من خارج می شود بعد از مراجعه به دکتر و انجام اقدامات لازم متوجه شدم دچار مشکل کلیه،مثانه،پروستات و مجاری ادراری قدامی نیستم تشخیص شما چیست لطفا اگر دارویی دراین باره وجود دارد به من معرفی کنید.
    آقای دکتر آیا ممکنه این وضع از عوارض خودارضایی زیاد در گذشته باشد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگيريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر ٣٥ سال دارم و متأهل
    شش ماه پيش همسرم را ازپشت خم شدم و يكدفعه بردم بالا ناگهان درد بسيار وحشتناكي از كمر احساس كردم كه ادامه دار بود و به بيضه هام رسيد دكتر رفتم و سونوگرافي و عكس گرفتم گفتند فتخ پاره نشده ولي تحت فشار بوده بايد مراعات كنم چند وقتيه بيضه سمت رأستم درد دارم و مخصوصا پشت فرمان و پله بالا و پايين رفتن
    همچنين بإداوري ميكنم موقع سكس هيچ وقت در اين پنج سال إنزال خوبي نداشتم و نهايتا يك دقيقه
    ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكلي نيست نگران نباشيد
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید.
    آقای دکتر چند ماهی هست که آلت تناسلیم موقع نشستن جمع میشه وکوچیک میشه به طوری که باید بلن شم طولشم مناسب نیست 10 سانته من 23 سال دارم ممنون میشم اگه پاسخ بدید باتشکر از وقتی که میزارید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكلي نيست
  • تصویر کاربر eskandari دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام پدر من حدود 80 سال سن دارد سنگ در مثانه باعث بسته شد ن مجرای ادرار شده است .ناراحتی قلبی هم دارد ایا میتوان بروش غیر بیهوشی سنگ انرا خارج کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت ويزيت تشريف بياوريد
    2. تصویر کاربر eskandari یکشنبه ۳۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مزدا شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با سلام من 37 سال سن دارم و متاهل هستم چند سالي است که دچار ناراحتي هستم و احساس خالي نشدن ادرار درد در سر الت تناسلي و بعضي مواقع کشاله ران درد و ناراحتي بعد از تحريک جنسي و ناراحتي شديدتربعد از انزال . اين ناراحتي يکسالي است که به اوج خود رسيده . آطمايش ادرار و PSA و سونوگرافي مثانه و کليه و مجاري ادرار و پروستات همگي طبيعي و توسط پزشک اورولوژيست معاينه شدم ولي بعد از دادن داروي امنيک هيچ بهبودي حاصل نشد و درد و ناراحتي من بيشتر شد . بعد از مراجعه به يم دکتر ديگر ، بعد از معاينه باليني پروستات و بيضه ها ايشون تشخيص دادند که من داراي عفونت پروستات هستم و مزمن شده اما آزمايش نشون نميده و من تحت درمان با تتراسيکلين دايکسي سايکلين و لوفلوکساسين (تاوانيکس) سفکسيم قرار گرفتم و فقط در چند روز اول استفاده از تتراسيکلين بهبودي و رضايت داشتم ... و الان هنوز به شدت ناراحتم . اين ناراحتي زندگي روزانه و عادي من رو بشدت دچار اختلال کرده . در ضمن دکتر اول من يعني 5 يا 6 سال پيش بعد از سيستوسکپي درمان نورتريپتين و زاديتن رو براي من پيشنهاد کردند( و گفتند فقط مثانم در سيستوسکپي التهاب داشته و هيچ چيز خاصي نبوده ) که اصلا هيچ تاثيري نداشت همچنين داروهاييي مثل vecicare رو هم ايشون تجويز کردند که نتيجه معکوس داشت .. حالا عاجزانه درخواست راهنمايي دارم من بايد چکار کنم ؟؟ ايا واقعا عفونت پروستات دارم ؟ يعني آزمايش ادرار عفونت پروستات رو نشون نميده؟ چرا فقط به چند روز به درمان با تتراسيکلين جواب گرفتم؟ ....ممنون ميشم راهنمايي و کمک کنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما بايد نوار عصب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید

    آقای دکتر من 23 سالمه و واریکوسل چپ دارم که بعضی وقتا واقعا درد شدیدی رو احساس میکنم که زمین گیرم میکنه دفعه ی قبل که خدمتتون رسیدم دستور مجدد آزمایش اسپرمو دادید و من به آزمایشگاه مراجعه کردم و آزمایشو انجام دادم و اسکنشو همراه با این متن براتون میفرستم.
    دکتر لطفا کمکم کنید از این درد نجات بدید واقعا نمیتونم زندگی کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد عمل كنيد حركت پايين است
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر یه دنیا ممنونم ازتون پس واسه وقت عمل خدمتتون میرسم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهرام شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام, میخواستم ببینم چه آدرسی باید عکس بفرستیم, و اینکه عکسامونو با قید اسم وایمیل میفرستیم اگه پخش بشه چی؟ میترسم پخش بشه و آبروم بره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به ايميل سايت
  • تصویر کاربر بهرام شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام,23 سالمه و آلتم از اون چیزی که در عکس هستش کجی بیشتری داره, ـیا به عمل نیاز دارم, در ضمن چه در حالت خوابیده وچه نعظ به بقل ه انحنا داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    عکسی دیگر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در عكس چيزي نيست
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسری 26 ساله هستم که دو سال پیش دچار زگیل شده ام و تو فاصله 6 ماه دوبار لیزر در مانی کردم و حدودا 15 ماه است که دیگه زائده ای مشابه به قبل نداشتم
    سوال اول:آیا ای عکسی ک فرستادم زگیل هست؟(زائده های قبلی مشابه به این نبودند و این مورد هم در درون پوست هست)
    سوال دوم:من چطور و چیکار کنم که سیستم ایمنی بدنم قوی بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اين هم ظاهرا زگيل است بايد كرايو كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب