اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی عزیز.ببخشید اقای دکتر سئوالی داشتماگه راهنمایی کنیید ممنون میشم من رفتم دکتر ارولوژی ودکتر فوق بهم قرص ال-کارنیتن .وکیو100 پلاس برام نوشته .رفتم بگیرم 157هزار تومان میشد نگرفتم به نظر شما واجبه با داشتن واریکوسل گرید 3 دو طرفه گرفت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اثر ندارد
  • تصویر کاربر حقگو دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    سلام
    آقایی 34 ساله هستم در تاریخ 20-9-93 بدلیل تنگی حالب و گیر کردن سنگ در لوله حالب سمت چپ اقدام به سنگ شکن لیزری کردم و دکترم لوله (سوند) جهت باز کردن حالب تا یه ماه تو بدنم قرار داد الان با گذشت حدود 10 روز الان دو سه روزه همراه با دفع ادرارم لخته های خون زیادی ازم در ابتدای ادرار خارج میشه و در طول روز احساس درد خفیف ممتدی در ناحیه سمت چپ شکم تا مثانه دارم و بیضه ام هم درد داره که نگرانم کرده . میشه راهنمایی بفرمایید دلیلش رو و اینگه آیا لازم هست به دکتر مراجعه کنم یا خیر تا زمان خارج کردن لوله بهشون مراجعه نکنم؟
    ممنون
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      به علت لوله است
  • تصویر کاربر الیاس دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده مدت 5 روز میباشد که عمل واریکوسل دوطرفه انجام داده ام.گ 2 بود.خواستم بدونم امکانش هست بعد ازعمل منی خارج نشود؟اگربله تا چه مدت و اگر نه باید با این مشکل چه کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارتباطی به عمل ندارد
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    با سلام آیا برای عمل جراحی رفع انحنا امکان بی هوشی وجود دارد؟ آیا بی حسی از نخاع خطرناک نیست؟ هزینه این نوع جراحی که شما انجام می دهید به طور کلی چقدر است؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      با هر دو روش و بر اساس تعرفه است
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4991 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. با عرض پوزش که صریح صحبت میکنم.من 38 سال دارمو آخرین باری که شب ادراری داشتم 9 سال داشتم.حالا پس از سالها دیشب خواب دیدم در دستشویی دارم ادرار می کنم و درست اواسط ادرار کردن در خواب متوجه شدم نباید اینکارو انجام بدم و از خواب پریدم و این اتفاق افتاد. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شود بررسی
    2. تصویر کاربر حسن سه شنبه ۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون آقای دکتر از شماو شاد باشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر yaser دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام دکتر...
    میخاستم بدونم اگ وارکوسل روی اسپرم تاثیر نزاشته باشه نیاز به عمل هس؟؟
    19سالمهواریکوسل درجه 3 دارم ازمایش اسپرمم خوب بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل کنید
  • تصویر کاربر مهناز دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1474 مشاهده پرسش
    با سلام- خانمی هستم 31 ساله که 4 ساله زایمان کردم- مدتیکه تکرر ادرار زیادی دارم و وقتیکه ادرار میکنم در آخر چندین بار مکث میکنم و هربار قطره قطره تا ادرارم تخلیه بشه و بیشتر مواقع تخلیه ادرارم خیلی کم و قطره ای میباشه با اینکه به هنگام داشتن ادرار احساس پر بودن مثانه دارم - شبها هم بیش از 2 بار بیدار میشم- پیش دکتر رفتم و با مشاهده نوار مثانه ام گفتن که حجم مثانه ام کوچک شده به انذازه ایکه 30 سی سی میتونه ادرار نگهداره- قرص های باکلوفن: پروترال:detrusitol هم مصرف میکنم اما حدد 50 %تاثیر داشته:گفتن اگه اثر نکنه تزریق مثانه باید انجام بشه- میخواستم بدونم راه حل دیگه ای برای برگشتن حجم مثانه ام به حالت طبیعی نیست و امکان دارد در میانسالی دیگر قادر به تخلیه ادرار نباشم- چکار میشه کرد لطفا جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد حضوري مراجعه شود
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    میخاستم بدونم ایا زود انزالی قابل درمان هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      كامل نه
  • تصویر کاربر ارشادی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر؛
    من 33 سال دارم و آزمایش اسپرم و سونوگرافی داپلر رنگی بیضه دادم که مشخص شده واریکوسل گرید 1 با مانور والسالوا در حالت ایستاده دارم، و میزان اسپرم من 67 میلون و سرعت اسپرم کلا س آ 6درصد کلاس بی و سی 25 درصد بود که نرمال کلاس آ 25 درصد به بالا و کلاس بی و سی 50 درصد به بالا بوده، لذا می خواستم بدونم با این وضعیت باید عمل کنم یا دارو کفایت می کنه؟ خواهشمندم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      كلاس aحركت كم است و بهتر است معاينه شويد
  • تصویر کاربر کریم دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    بنده از زمان بلوغ یعنی 15 سالگی احساس بزرگ شدن بیضه راست نسبت به بیضه چپ داشتم ، الان که 20 ساله هستم نیز این بزرگی در بیضه راست در من هست که در این مدت گاهی درد خفیفی در این ناحیه حس میشود ، در نشستن های طولانی مدت مثل مسافرت ها نیز احساس کمردرد دارم ، به نظر شما تشخیص چیست؟ آیا احتمال تومور یا سرطان هست؟ بسیار متاثر شده ام از این افکار آقای دکتر. لطفا یاری نمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافي بكنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب