اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام
    حدود شش ماه پیش درد بیضه سمت چپ و شوزش شدید مجرای ادرار پیدا کردم بعد از مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی تنها موردی که مشخص شد واریکوسل خفیف بیضه چپ بود تشخیص پزشک به عفونت پرستات بود حدود یک ماه سیپروفلاکسسین مصرف کردم کمی علایم کمتر شد بعد از ان مجددا حدود یک ماه افلکساسین مصرف کردم که خیلی تفاوتی نکرد سپس حدود 50 روز کپسول تاوانکس با روزی یک عدد 500 میلی استفاده کردم که علایم خیلی کمتر شد ولی بهبودی کامل حاصل نشد و همچنان درد بیضه چپ و سوزش کم ادرار را دارم از مصرف انتی بیوتیک طولانی مدت خسته شدم لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      اهمیت ندهید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از شهرستان مزاحمتون میشم متأسفانه چون دسترسی به شما برام ممکن نیست میخواستم دو تا سوال بپرسم ممنون میشم جواب بدین
    1 - آیا زگیل رو باید بصورت عمقی در سوزوند یا سطحی چون من اینجا هر بار که به دکتر مراجعه می کنم بصون عمقی میسوزونه که بعد از یکی دو ماه باز یه برجستگی های کوچیک ایجاد میشه ؟

    2- آیا تمامی انواع زگیل ها این طوری اند که با بازی کردن باهاشون شروع به خون ریزی می کنند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دستکاری ممنوع
  • تصویر کاربر نفیسه شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام
    من دختری هستم 26 ساله و حدود سه ماه پیش نزدیکی داشتم که منی داخل واژن ریخته نشده و بعد از آن 2 قرص ال دی استفاده کردم بعد از 10 روز پریود شدم و به خاطر داشتن کیست تخمدان از قرص اچ دی استفاده میکنم متاسفانه به خاطر بیماری افسردگی از قرص های ضد افسردگی هم مصرف میکنم
    اما ماه پیش از سینه هام ترشحاتی خارج شد که نگرانی من رو مبنی بر اینکه باردار باشم تشدید کرده البته در این سه ماه پریود شدم اما تکرر ادرار و ترشحات سینه من رو دچار شوک و استرس کرده ممنون میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تست بدهید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1380 مشاهده پرسش
    سلام. آیا برای مشکل سیلان منی راه حل قطعی وجود دارد؟آیا با ازدواج از بین می رود؟(قبلا کلومیپرامین مصرف نموده ام و تنها مقدار آن را کم کرد.)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      با ازدواج بهتر میشوید
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشین
    من 21 سالمه ، چند روزیه که احساس می کنم بیضه سمت راستم یکم متورم شده و یه درد خفیف کوچولو داره که وقتی میرم حموم یا با آب سرد بیضه رو می شورم یا وقتی شرت تنگ می پوشم دردش رو احساس نمی کنم ، در ضمن احساس میکنم یکم هم سرما خوردم ، ولی اسهال و استفراغ ندارم فقط قلوم و یکم پهلو هام درد می کنه ، لطفا راهنمایم کنید ، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      مال کلیه نیست
  • تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادرم 50سال سن داره. نزدیک بیست سال فشار خونی بوده. ازمایشاتی که میداد با دفع پروتئین همراه بوده .حدود دو ماه پیش از کلیه چپ نمونه گیری کرده و بعد از اون دائم خونریزی داره خواستم بدونم خونریزی به نمونه گیری مرتبط بوده یا نه. از طرفی الان دفع اوره خیلی بالا داره و دفع اوره بیش از صد و حدود دویست هست.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر داخل کلیه مراجعه شود
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام.من حدود 5 ساله که دچار شب ادراری شدم بطوریکه مثلا در یکی دو هفته ، 2-3 بار این اتفاق می افتاد و باز تا 2-3 ماهی خوب بودم.ولی در 3 ماه گذشته بیشتر شده و حدود 6-7 بار بطور متناوب دچار شب ادراری شدم.(در روز مشکلی ندارم)
    1)به نظر شما مشکلم چیه؟ و با توجه به اینکه چند ماه دیگه باید برم سربازی ، شما چه آزمایشی را پیشنهاد میکنید؟ آیا مواردی مثل سیستوسکوپی یا سیستومتری را لازم می دانید؟
    2)حدود 2 سال پیش در آزمایش ادرارم خون دید شد که متاسفانه آن زمان پیگیری نکردم ولی در 3 ماه گذشته 4 بار آزمایش ادرار دادم که فقط در یک آزمایش خون دیده شد.سونوگرافی کلیه و مثانه هم طبیعی بودند.آیا این طبیعیه یا نه ؟
    آیا ارتباطی بین شب ادراری و وجود خون در ادرار هست یا نه؟
    با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه باید برای تشخیص نوار عصب مثانه بگیرید خون در ادرار سیستوسکوپی
  • تصویر کاربر عسل شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دو ماه قبل از بارداری و سه ماه بعد از بارداری قرص ویتامین eرامصرف کردم و از قرص لتروزول دو دوره برای بارداری استفاده کردم میخواستم بدونم ایا علت تشکیل شن ریزه در کلیه نوزادم که از دوماهگی متوجه اش شدیم می تواند مصرف این قرص ها باشد.میل قبلی گفتید با دادن اب دارو را قطع کنم این کار را کردم دخترم از دو ماهگی اب فراوان مخورد ولی زیاد تغییری نکرده وهمچنان بعضی شب ها بیقرار است چطور تشخیص بدیم در حال دفع سنگ است ایا دارویی برای اروم شدنش هست ببخشید سوالم طولانی بود با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه ارتباطی ندارد مایعات زیاد و نمک کم توصیه میکنم
  • تصویر کاربر مومن دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام
    برای شما متاسفم که با قرائت قران خودتان را فردی مذهبی و مومن جا زده اید...
    شما که هر 5 دقیقه یک نفر را ویزیت میکنید در صورتی که روی سایت خودتان گفتید وقت ویزیت 30 دقیقه است !... شما به دلیل اینکه مشخص نشود بیماران چه مبالغی را بابت خدمات مطب پرداخت کرده اند از دستگاه کارت خوان استفاده نمیکنید و طلب وجه نقد دارید...
    مطمئن باشید این کلکها همین دنیا پاپیچ شما خواهند شد و روزی شما رو زمین خواهند زد..
    کاش به جای تلاوت قران به آموزه های آن عمل میکردید...
    به امید روزی که از خواب غفلت بیدار شوید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اگر مسلمان هستید به من افترا زدید 1-زمان ویزیت برای هر بیمار با ازدحام جمعیت مراجعه کننده 30 دقیقه در هیچ جای دنیا نیست 2-طبابت من به عنوان دکتر فوق تخصص ارتباطی به عقاید و قران ندارد من کار فوق تخصصی خود را بر اساس تشخیصم انجام میدهم 3-کارت خوان مطب خراب است باید درست شود پرداخت ویزیت بر اساس تهرفه دولتی مشخص است5-خدا همه را از خواب غفلت و افترا متنبه کنداز جمله شما ادم ناسپاس را ان
  • تصویر کاربر va دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 632 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    من 27 سالمه كه از موقع ختنه كردن حلقه اي پوست برآمده دور آلتم تشكيل شده و داخلش چركين ميشه و درد و سوزش هم نداره فقط چرك و عفونت داخلش تشكيل ميشه. آيا نياز به عمل جراحي دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب