اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر b.r شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید خدمت شماسرورعزیز وهمکارانتان!جناب اقای دکتر بنده هراز گاهی درد بسیار شدیدی در بیضه سمت چپم ایجاد میشه ک واقعا از فعالیت یا هرنوع حرکت میندازه!این درد در مواقع پیاده روی زیاد وایستادن سرپاودویدن بوجود میاد وتکررادرار هم دارم ممنون میشم اگر بنده را راهنمایی فرمایید‍!در ضمن من هنوزروم نشده این موضوع رو باخونواده در میون بزارم گفتم قبلاباشما مشورتی داشته باشم نیاز باشه بهشون میگم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونگرافي بكنيد
  • تصویر کاربر شاد شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 626 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت آفای دکتر کرمی
    سه ماهی که دچار تکرر ادرار هستم ، آزمایشات و سونوگرافی همه خوب و مشکلی نداشت و دکتر های معالج نظر به عصبی بودن مثانه داده اند، ولی با خوردن قرص تولتریدین و ایمی پرامین نغییر جدی رخ نداده و آیا به خوردن این داروها ادامه بدهم یا نه؟ راه کاری برای من نیست ؟ همش داخل دستشویی هستم خسته شدم از این وضع من از شهر رشت مزاحم شما شدم. ممنون میشم اگر جواب من را بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد نوار بگيريد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      از مثانه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 21 سالمه و مدت طولانی هست که وقتی تند راه میرم یا مدت زمان زیادی رو پیاده راه میرم بیضه سمت چپم شروع میکنه به درد شدید طوری که اصلا دیگه نمیتونم راه برم می خواستم بدونم مشکلم چیه و چیکار باید بکنم؟؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بكنيد
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام
    جناب آقای دکتر میشه یه توضیح کوچیک بدید که PH بالا بر روی اسپرم چه تاثیری میذاره و روش پایین آوردن اش چیه ؟ PH اسپرم من 8.1 هست که دکتر بهم گفت زیاده . یادم رفت سوال کنم که چجوری کاهش پیدا میکنه .
    همچنین اسپرم من تعداد اش 127 میلیون بود در 1 میلی لیتر بود ! این عدد طبیعیه ؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      جوابش طولاني است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    سلام من محمد۳۱ سالمه آقای دکتر چندسوال مشکل دارم۱-من ۴ ساله ازدواج کردیم وقتی نزدیکی میکنم همسرم اعصابش خورد میشه و بداخلاق میشه و خیلی دیر ارضا میشه مثلا نیم ساعت طول بکشه تا ارضا بشه شاید هم بیشتراز این خیلی ناراحته اعصاب و روانی بهم میریزه دکتر چیکار باید بکنم این مشکل رفع بشه در ضمن همسرم ۳۱ سالشه من بارها بهش گفتم بریم دکتر این مشکل حل کنیم از بچگی همینطور بوده زودرنج راستی سه ماه هست اقدام به باردار کردیم هنوز باردار نشدیم آزمایش همسرم همچی نرمال مشکلی نداره هفت ماه هست رژیم غذایی گرفتیم واسه پسرداری ۲-وقتی من ارضا شدم آب منی داخل واژن همسرم سریع برمیگرده خارج میشه این مشکل چیه ؟ درضمن همسرم در حالت پشت و شیب میخوابه مثلا شب اقدام کردیم تا صبح بلند نشده وقتی صبح بلند میشه یا همان لحظه قشنگ مایع منی کلا خارج میشه آقای دکتر چیکار باید بکنم ؟ دلیلش چیه ؟؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشاوره روانكاوي دكتر كاميار ستوده
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام : 63ساله هستم و مدت 5 سال است که جواب آزمایش psa من بین 4تا6 میباشد هر چهار ماه آزمایش psa میدهم در ضمن دو سال پیش بیو پسی - سیستوسکوپی - ترانس رکتال را در شهرستانی که زندگی میکنم انجام دادم و مشکل خاصی مشاهده نشد در ضمن پروستات من کمی بزرگ میباشد و مدالوسین مصرف میکنم . این تغیرات psa همیشه ذهنم را در گیر میکند. میخواستم بپرسم که آیا امکان کانسر شدن درمحدوده 4تا 6 وجود دارد یا خیر؟ و چطور میشود این مقدار را کاهش داد.با تشکر از جنابعالی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیلی کم است
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر.من یک هفته اس ک عمل واریکوسل چپ انجام دادم.رگ های بیضه ام احساس میکنم نرم شدن و مشکل برطرف شده ولی دوتا رگ پشت بیضه ام هست ک همچنان ضخیمه و دست ک میزنم درد میگیره... بعضی وقتا بیضه چپم از راستی یک ذره کوچکتر وبعضی وقتا بزرگتر میشه ... متاسفانه دیروز سوار موتور شدم و از دیروز تا حالا جای عمل و بیضه چپم ب شدت درد میکنه ..... ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن استراحت کنید
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2304 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر من اقای 31 ساله هستم دو روز قبل سنگ شکن کلیه راست انجام دادم و مایعات زیاد مصرف میکنم الان بیضه سمت راستم ورم و باد کرده و کمی درد دارد چه کار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      پی گیری کنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر
    میشه سون دی جی با فشار ادرار توسط سنگکل خارج بشود؟
    ممنون از لطف شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر هادی.ا شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید.من 22 سالمه مجردم و دانشجو هستم واریکوسل چپ هم دارم 11 ماهه که سیتالوپرام 20 و کلومیپرامین 10 مصرف میکنم بنابه فرموده شما دوروز پیش ازمایش اسپرم دادم و الان نتیجشو واستون میفرستم ممنون میشم وقت بزارید و نتیجه رو واسم تفسیر کنید اینم لینک فایل آپلود شده آزمایشم

    http://8pic.ir/images/8ev3dkqf1k0fhtxlh83f.jpg
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      فايل باز نشد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب