اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ناصر سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام .دکتر جان من پروستاتیت دارم طوری که ادرارم بند میاد باوجود مصرف قرص تامسولوسین و تاوانکس باز هم مشکلم حل نشده و شدیدا رنج میبرم طوری که به خاطر فشار زیادی که به خودم میارم از مقعدم خون میاد و سوزش مقعد میگیرم و گاهی تا 1 یا 1:30ساعت برای تخلیه ادرار تو دستشویی میشینم ... دکتر من فیلمای عمل پروستات رو هم turp و هم tuip رو دیدم ولی برام چند تا سوال پیش اومد ؟ اول اینکه موقع وارد کردن دستگاه به مجرا سوراخ آلت پاره میشه و کلا گشاد میشه ؟ آیا turp بهتره یا tuip برای افراد جوان ؟ آیا انزال در هر دو روش جراحی به طور 100 درصد بروز میده یا فقط کمی انزال حاصل میشه و بقیش برمیگرده تو مثانه ؟ آیا با عمل کردن با یکی از این دو روش باز هم امکان داره در آینده مریضی برگرده و ادرار کردن دوباره شخت بشه؟ آیا کسی که از زود انزالی رنج میبره و چندین ساله پروستاتیت داره امکان داره با این عمل زود انزالیش از بین بره ؟ ضمنا هزینش چه قدره برا عمل و آیا بیمه تامین اجتماعی میتونه دخیل باشه برای کمتر شدن مخارج عمل ؟ شرمنده پر حرفی کردم ولی واقعا دارم از غصه میترکم چون واقعا باعث شده از زندگی بیوفتم .... با تشکر از شما که هم افتخار ایرانی و هم افتخار اسلام با صدای زیباتون ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینمتان
  • تصویر کاربر پدرام دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید. مدت 6ماه قبل آزمایش اسپرم دادم که اسپرم سالم و فعال 13 درصد بود. بعدماه دوم پس از مصرف دارو تعداد به 10درصد رسیدو بعد 3ماه مصرف دارو به 33درصد رسیده اما باوری در این زمان اتفاق نیافتاده.آیا حالت نزدیکی خاصی توصیه می شود؟و یاراهنمایی خاصی امکان دارد انجام دهید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ایا واریکوسل دارید
  • تصویر کاربر سید دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    در لمطلب مربوط به آزمایش اسپرم فرموده بودید:
    روش استمنا: که فرد با تحریک خود تارسیدن به ارگاسم باعث خروج مایع منی می شود
    روش دوم: بعضی افراد انجام استمنا را جهت آزمایش برایشان بسیار سخت است و تنها راهشان استفاده از کاندوم و ...

    حقیر میخواستم بگویم اینکه فرمودید روش دیگر بحث کاندوم و مقاربت
    روش شرعی دیگری نیز هست و آن اینکه فرد لوله آزمایش را به خانه بیاورد و همسر وی با دست یا ... کاری کند که شوهرش به ارگاسم برسد سپس مایع منی را درون لوله آزمایش بریزد وکمتر از نیم ساعت به آزمایشگاه بیاورد
    منظورم اینست این هم روش شرعی است و لازم نیست شوهر به گناه استمنا بیفتد یا به سختی تهیه آن نوع کاندوم
    با تشکر از شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      از نظر شرعی عذر دارید مشکلی نیست
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر من در اصفهان طبق معاینه مقعدی به من گفتند پروستات من شدید ورم کرده وبرای من قرص فکتیو نوشتند که مصرف کنم آیآ من با ای قرص حالم به حالت قبل بر می گردد یانه ومی خواستم بپرسم چه مقدار این قرص فکتیو را که بخورم باید علام خوب شدن را نشان بدهد ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیلی اثر ندارد
  • تصویر کاربر hoseini دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 683 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    1. من ده روزی هست عمل پلایکیشن انحراف آلت انجام دادم اما 1.نعوظ های ناخواسته شبانه دارم که مسلما با درد همراهه. نمیدونم دز کدوم دارو رو زیادتر کنم. ممنون میشم اگر راهنمایی کنید
    2. درضمن باتوجه به اینکه خونابه نمیاد و بخیه ها جوش خورده آیا میشه استحمام کنم؟
    3. جای بخیه ها میخاره. میشه کاریش کرد؟
    (آلت کاملا حالت طبیعی و فقط نواری از ورم حول بخیه های زیر ختنه گاه داره)
    بسیار سپاسگزارم

    در پناه حق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروی ارام بخش شبها بخورید
  • تصویر کاربر حميد دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سه هفته پيش در مطب خدمدتان امدم بابت تورم در الت تناسلى ك، فرموديد شكستگى دارد ولى تا به حال بهتر نشده و ورم بزرگتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 806 مشاهده پرسش
    برای درمان سوزاک چه داروهایی رو تجویز می کنید بنده در شهرستان هستم و دکتر متخصص دسترسی ندارم ممنون میشم دکتر عمومی رفتم ازمایش دادم عفونت چیزی رویت بخور اریتروماسین و تتراسایکلین دکتر عمومی نوشت بدتر شدم
    ممنون میشم کمکم کنین خیلی درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر بپرسید
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام در تیر ماه مدارکم با کد y65y275 براتون ارسال کردم و در پیغام های بعدی فرماودید هر 6 ماه چاو سنو و آزمایش شوم حالا مدارک جدیدم را براتون میفرستم لطفاً راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید...
    خیلی مدت هاست که قصد داشتم به خاطر جوش های ریزی که زیر کلاهک آلتم از زمانی که یادم میاد دکتر بروم.. می خواستم بدونم این جوش ها چه چیزی هستن؟ و اصلا باید نگران باشم یا نه؟! از زمانی که یادم میاد وجود داشتن... تا الان که 25 سال دارم رابطه جنسی هم نداشته‌‍ ام...
    پیشاپیش از راهنمایی شما ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      به زگیل میخورد
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشکر اما تعداد و اندازه آنها تغییری نکرده !
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نمونه برداری کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 823 مشاهده پرسش
    سلام گاهی وقتا که جونوب میشم بیضه سمت راست سفت میشه و یکم درد هم با خودش داره و بعد مدتی هم شل میشه
    لطفا کمکم کنید.مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب