اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Hamtaf دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دكتر عزيز
    بي زحمت اين آزمايش من و يه نگاه بندازيد ممنون ميشم . ضمنا من بيضه سمت چپم بالا مونده بود خراب شده بود عمل كردم درآوردمش دكتر بهم گفت مشكل ناباروري نداري براي اينكه مطمئن بشم رفتم آزمايش دادم .
    در ضمن بنده طول 3 ماه است كه براي فرزند اقدام مي كنم اما نتيجه اي نگرفته ام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چون درد بیضه داشتم سونیگرافی کردم گفتن واریکوسل داری
    بعد اومدم پیش دکتر گفت خفیفه عمل نکن الان دارم بدنسازی کامل سبک کار میکنم
    ممکن بدتر بشه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      قابل پیش بینی نیست
  • تصویر کاربر ناصر دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر کرمی
    بنده واریکوسل درجه 3 داشتم و آزمایش اسپرم من خیلی ضعیف بود حدود 2 میلیون اسپرم بی حرکت . دو روز هست عمل کردم و کنار عمل واریکوسل نمونه بردار از بیضه هم انجام شد. ولی همچنان ورید بزرگ کنار بیضه ام رو حس میکنم می خواستم بدونم طبیعی هست یا نه و اگه طبیعی هست ورید ها تا چه مدت از بین می رود و با توجه به این که در سنوگرافی شکل بیضه هام عادی بودن امیدی هست که به روش طبیعی بچه دار بشوم با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباشید
  • تصویر کاربر amir دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،متاسفانه بنده به مدت چند دارای علایم درد شدید وناگهانی از مقعد به سمت مثانه وبیضه دارم وگاهی وقتا موقع اجابت مزاج درد سراغم میاد به متخصصین زیادی مراجعه کردم و قرص های آرام بخش وآنتیبیوتیک ومسکن مصرف کردم اما تاثیری چندانی نداشته ،در ضمن جواب آزمایشات وسنوگرافیم سالم بودند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر زانیار دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 17643 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.. سوالی داشتم یه پسر 17 ساله هستم.. بخاطر مسایل مذهبی و جلوکیری از نجس شدن سر آلتم رو با یه نایلون کوچیک و یه کش میبندم البته نه همیشه و مداوم ولی گاهی اوقات مسافرت بودم چند روزی به جز وقت خواب بستم میخواستم بدونم آسیبی نمیرسونه مثلا اوقاتی که به حالت نعوظ میرسه .. ممنون میشم کمک کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      وسواس دارد باید روان درمانی شود
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خوردن کمترین مایعاتم باید روزی 5.یا 6 بار برم دستشویی ولی شب بیشتر 5یا 6 بار میرم .احساس میکنم یه قطره مونده تو مستانم وقتی اونو خالی میکنم و بر میگردم که بخابم بازم احساس میکنم یه قطره دیگه مونده.خواهش میکنم منو از تجربیات و علم خود باخبر کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر سعید. دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام دکترعزیز خسته نباشید . میخواستم بپرسم آیا عمل پیوند آلت تناسلی هم تا بحال انجام شده یا اصلا امکان نداره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام من 31 سالمه متاهل هستم بعد زایمان خانمم دچار بی میلی جنسی شدم و اینکه از قبل دچار زود انزالی و سوزش و زخم بعد از نزدیکی میشدم به خاطر موقعیت کاریم استرس دارمو عصبی هستم
    1. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۵ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر خواهش میکنم بگید باید چی کار کنم
  • تصویر کاربر سیامک دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر چندین سال است دچار تکرر ادرار میباشم به هر دکتری رفتم کفتند هیچیت نیست سونو گرافی بروستات اندازه 18بود ازمایش اسبری طبیعی بود چربی اندازش 327بود سیتی اسکن عفونت نشون داده د ر ضمن ازبین باسن و انتهای تناسل ادرار رنج میبرم تو را خدا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من یه آزمایش چکاب کلی داشتم تو آزمایش میزان آلدوسترونم بالا نشون داده 1337.7 یعنی حدود 10 برابر حالت نرمال، این موضوع خطرناکه یا نه، چقدر جدی هست با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 باید بررسی شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب