اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین
    دکتر من 24 سالمه.آلتم طولش به 19سانت میرسه
    هنگام نزدیکی به شدت دیر ارضا میشم،دیگه تو بهترین حالت 1ساعت و نیم طول میکشه که ارضا بشم.حتی تا 2 ساعتو نیم هم طول میکشه بعضی وقتا
    به هر روشی هم که نزدیکی میکنم(حتی به روش پرن استارا)بازم همین مشکلو دارم
    لطفا راهنماییم کنین،دیگه خسته.شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد جز تلقین انزال
  • تصویر کاربر افشار شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با تشکر از شما علت حرارت زياد ادرار چيست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش مشخص میکند
  • تصویر کاربر امی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر سال نوتون مبارک.
    اقای دکتر من 35روزه بیضه سمت چپم درد میکه 19سالمه و هیچ تغییری تو بیضم ایجاد نشده.35روزه همیشه درد دارم دردش یک ثانیه قطع نمیشه فقط صبح از خواب بیدار میشم چند ساعت درد ندارم بعد درد شروع میشه تا شب موقع ای که میخوام بخوابم.چه میخوابم چه میشینم چه ایستادم چه سنگینی بلند میکنم و...درد دارم فقط صبح بیدار میشم درد ندارم چند ساعت.دکتر رفتم سونوگرافی معمولی انجام دادم گفت هیچی نیست و دکتر بهم سیپروفلوکساسین500و افلوکساسیس 200داده حدود 12روز مصرف کردم ولی 5روز دردم کامل خوب شد اما باز شروع شد.دردم ی جور خواصه انگار ضعف میزنه تیر میکشه بعضی موقها میزنه به عضله کمر و پام بعضی موقعه.بعضی موقعها درد کمه بعضی روزا زیاد
    چند تا سوال داشتم ازتون اقای دکتر توروخدا کامل جواب بدید:
    1.به نظر شما مشکل چیه؟
    2.سونوگرافی رنگی چجوریه؟فرقش با معمولی؟من شنیدم باید تزریق کنی و دردسر داره و 30دقیقه طول میکشه حقیقته؟
    3.جراحی لاپارسکوپی با بیهوشی انجام میشه یا بیحسی؟
    4.بخیه هایی که تو عمل لاپراسکوپی میزنن هنگامیه که مریض بیهوش یا بیحسه میزنن یا وقتی به حالت طبیعی برمیگرده؟
    5.دردش چقدره ایا میشه تحمل کرد؟
    6.اگه جراحی لاپرسکوپی انجام بشه بهبودی کامله و اود نمیکنه؟اگه بخواد اود کنه چند سال بعد اود میکنه؟
    7.اگه واریکوسل باشه و عمل نکنم چه مشکلی پیش میاد؟تا عمل نکنم دردش نمیوفته؟

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      از جواب به اینهمه سوال به علت کمی وقت معذورم حضوری مراجعه شود
  • تصویر کاربر م شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    باسلام
    اینجانب 25سال سن دارم بعضی اوقات از ناحیه بیضه احساس درد دارم چندسال پیش بخاطر این موضوع به پزشک مراجعه کردم پس از انجام سونوگرافی گفتن مشکلی ندارید بهتازکی وقتی زیاد تحرک دارم و فعالیت انجام میدم غیر از درد از ناحیه بیضه احساس سوزش در زیر شکم و کنار بیضه(محل رویش موهای زائد)میکنم البته خیلی زیاد طول نمیکشه شاید 5 دقیقه البته اینم بگم ک بنده فرایند جنسی زیادی دارم نه از طریق سکس بلکه تو خواب و... بعضی وقتها هم از خروج منی جلوگیری میکنم لطفا راهنماییم کنین
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      خیلی حساس نباش مشکلی نیست
  • تصویر کاربر arash شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام
    من قبلا یک سوال خدمت شما برسیده بودم که به یه چیز روی التم وجود داره مثله رگ میمونه ولی دقیق نمیدونم چیه ایندفه عکس هم براتون فرستادم وقتی فشار میارم روش محو میشه هیچ مشکلی هم برام نداشته تا الان ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      رگ است مهم نیست
  • تصویر کاربر صفا شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من 28سالمه و متاهل همه علایم بیضه نرمال فقط کوچک بودن ابعاد هر دو و فاقد اسپرم را دارم لطفا راهنماییم کنیین ایا برای همیشه نمیتونم پدر شم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نمونه برداری لازم است
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 923 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز،
    دکتر من قبل از نزدیکی مقدار زیادی مایه از التم خارج میشه میخواستم دلیلشو بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض تبریک سال نو خدمت شما دکتر نازنین
    من پسری 28 ساله مدت 3 ماه است دچار زگیل تناسلی در زیر آلت تناسلی شدم . 2 دکتر رفتم که یکی محلول کوردیون و دیگری پودوفیلین داد . اولی که یک ماه استفاده کردم وقتی میزدم دچار سوزش بسیار شدید در پوست آلتم میشدم که فقط پوستش را بلند میکرد و تاثیری نداشت.و بعد از آن دکتر بعدی پودوفیلین داد که گفت هفته ای 2 بار استفاده کنم و تا الان پودوفلین استفاده میکنم.بعد از استفاده مشاهده میکنم برطرف شده ولی چند روز بعد دوباره میبینم اثار 2 دانه همچنان باقی است . هرچند که میشه گفت کمی کوچکتر شده اند ولی بعد 2 ماه استفاده برطرف نشده است . دکتر دیگه ناراحتی اعصاب دارم میگیرم از بس که بهش فکر میکنم .جون میبینم خوب نمیشن دارم دیوونه میشم . ممنون میشم راهنماییم کنید .خیلی از زخماتتون سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام از همکاران سی تی اسکن هستم.پدرم 75 ساله دریک فاواپ ساده متوجه شدم psa 35دارد دوماه بعد تکرارکردم50 شد هیچ علاعمی نداشتند.ولی به علت پیش اگاهی از کانسرپروستات بعد از بیوپسی که ادنوکارسینوما با گلیسون 8 مشخص شد فقط هورمون درمانی رو شروع کردن وbone scan را انجام ندادیم زیرا ایشان به علت ترس از کانسر شدیدا روحیشون ضعیف شد درحالی که هیج مشکل جسمانی قلبی عروقی وریوی ندارند.بعداز 6 ماه هورمون درمانی psa 1.48 شدماه وماه نهم 2.46 وماه دوازدهم 2.5 شده درحال حاضر فقط گاه گاهی درد ناحیه ساکروم به صورت گذری را معرفی میکنن.میخواستم بپرسم ایا نیاز به رادیوتراپی هست؟ویا روش درمان را صحیح انتخاب کرده ایم؟وروند افزایش psa ایا طبیعی است.وبا این شرح حال میتونین لطف کنین بگین سورویوال چقدر است.ممنون از زحماتتون که وقت میگزارید.یا علی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      bone scanرا انجام دهید
  • تصویر کاربر م.نوری شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام پسری 27 ساله هستم نعوظ خوب دارم و زود تحریک میشم اما نعوظم زود از بین می رود و نگرانم کرده در ضمن مجردم و رابطه جنسی ندارم و اندازه آلت تناسلیم 12 سانت است . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب