اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Rasoul دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    با سلام ،
    سوال من در مورد کجی آلت تناسلی اینه که فقط افرادی که آلت تناسلی آنها به سمت بالا انحراف دارد میتوانن عمل انجام دهند ، یا اینکه افرادی که آلت آنها به سمت پایین انحراف دارد هم میتوانند عمل کنند ، آلت من به سمت پایین انحراف دارد ، آیا میتوانم عمل انجام دهم ؟
    و اگر عمل انجام ندم در نزدیکی مشکل ایجاد میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر F دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام پسری 21 ساله هستم . من اندازه التم در حالت نعوض 14 سانت هست میخوام بدونم میتوانم با تمرینات افزایش سایز (پنیمور) طول التم را افزایش دهم ایا این تمرینات تاثیر دارند چون میگن نتیجه گیری خوبی داشته در اروپا ؟و متاسفانه من حدود 6 سال هست به خودارضاعی اعتیاد پیداکردم ایا این میتواند باعث عدم رشد التم شده باشد وبا ترک ان افزایش سایز را در پی داشته باشد؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر اشکان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از شهرستان ارومیه هستم تو 2 سالگی بیضه سمت راستم بالا بود و عمل کردم آوردن پایین ولی رشد نکرده و بیضه سمت چپم نرمال است رفتم پیش چندتا دکترآزمایش semen اسپرم دادم نتایج آزمایش صفر بود بعد یه دکتر دیگه سونگرافی نوشت از جمله سونو گرافی ترانس رکتال که مشخص شد سمینال وزیکول ها کاملا بزرگتر از نرمال و حاوی سپتانسیون های فراوان و چسبندگی شدید داخلی است و الان هم دو ماهه که درد شدید دارم درد هم به قسمت کشاله های ران و پاهایم میزند دکتر آزمایش هورمون هم نوشت به همراه فروکتوز مایع منی که هورمون ها نرمال بودند و فروکتوز پایین بود یکی از دکترها گفت باید عمل TUR ejaculatory duct انجام بدم ولی بعد گفتن که باید اول بیوپسی بیضه انجام بدم بعد مشخص بشه که عمل کنیم یا نه و آن یکی دکتر هم یه MRI نوشت انجام دادم نتیجه آن هم مثل سونوگرافی بود ولی دکتر دوم گفت من 30 درصد میگم که انسداد در آنجا است والان به من گفته بیوپسی انجام میدم بعد اگه خواستی عملت میکنم حالا نظر شما چیه آقای دکتر من چکار کنم آخه درد زیادی دارم ؟ باتشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نتیجه ازمایشات هورمونی را بفرستید
  • تصویر کاربر اصغر دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام
    مردي 46ساله ؛در هنگام شروع مقاربت سايز الت تناسلي تغيير مي يابد و كوچك مي شود با توجه به علائم ايجاد اين مشكل :اينجانب قند و فشار خون نداشته ؛لطفا راهنمايي كنيد.باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      متوجه نشدم توضیح بدهید
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام ، هزینه عمل لاپراسکپی چقدره ی

    ایا دفترچه هم قبول می کنید ( تامین اجتماعی )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اول ویزیت
  • تصویر کاربر پارسا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من ۲۰ ساله هستم و الآن نزدیک ب دو سالی میشه ک این مشکل رو دارم. بیضه های من بعضی اوقات مثلا یک یا دو هفته یک بار متورم شده و دردی را احساس میکنم.درد خیلی شدید نیست ک مانع از انجام کارهایم شوم ولی باز هم مرا اذیت میکند.زمانی ک درد شروع میشود رگ هایی هم که به بیضه متصل است متورم میشوند.دو یا سه ساعت بعد هم کاملا رفع میشود و مشکلی ندارم.به دکتر مراجعه کردم و گفت مشکلی ندارم.البته آزمایشی ندادم. خواستم نظر شمارو بدونم. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،قبلابخاطر همکاریتون صمیمانه متشکرم.
    اقای دکتر من نوجوانی۱۵ساله هستم.مشکلم این است که وقتی مینشینم یا دراز میکشم خود به خود الت نقوط پیدا میکند.ان هم بدون هیچگونه فشار یا فکر تحریک امیز و در ضمن هیچگونه ابی از من خارج نمیشود و به محض ابلند شدنم،دوباره به حالت اولیه باز میگردد.حتی سر کلاس درس هم این اتفاق رخ میدهد.من هم برای پوشاندن این قضیه التم را در سمت چپ شلوارم میگذاشتم تا کسی متوجه نشود.اما حالا پس از مدتی التم حدود 25درجه به سمت چپ و10 درجه به بالا کج شده است.
    سوال اولم این است برای جلوگیری از نقوط چه کنم؟
    و دوم،برای راست شدن دوباره ی التم چه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ورزش بکنید بهتر میشود
  • تصویر کاربر ملک شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید این جانب حدود 8سال ازدواج کردمه ویک فرزند دارم وزیر نظر دکترهای زیادی بودم ولی مشکل زود انزالی وسستی التم بر طرف نگردیده ضمنا دارهای خارجی زیادی مصرف کردمه وازمایشات زیادی هم انجام دادمه واخرین قرصهای که مصرف میکنم شامل ال ارژنین 1000 وکوکیوتن وویتامین ای خارجی و...ولی تاثیری نداشته اند ضمنا حدود 5 ماه نزدیکی داریم وبچه دار نشده ایم لطفا ادرستون بدید ویک نوبت وراهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر عطا شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام آقای دوکتر من 24سالیمه مردم آلت تناسلیم یککم کوچیکتر ازبقیه مردها است اما من وقتی بدن مرد یا آ لت تناسلی مردی را میبینم یک حالی دیگه میشم من کون میدم وخیلی لزتش بیشتر از نزدیکی بازنا هست آیا من مشکیل ژنیتیک دارم چه کار باید بوکنم اگر میشد از ایمیل جواب بیدین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      به روانکاو بروید
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما اقای دکتر کرمی عزیز بنده طول الت تناسلی ۱۱ وعرض۱۱سانتی دارم و میدانم شما الان میخواین بفرمایین نرماله ولی من توی امریکا به مشکل برخوردم و با هر خانومی ارتباط بر قرار میکنم با دیدن الت بنده رابطه شونو قط میکنن چون اینجا اکثر اقایون از الت نسبتا مناسبی برخوردارن حداقل ۱۶ به بالا و من میخوام به ایران بیام و هر دو مورد یعنی هم طول وهم عرض التم رو بیشتر کنم ایا شما این کار را انجام میدهید و اگر جواب شما نه است لطفا دکتری را به من معرفی کنید. ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر انجا هم بپرسید راه درمان علمی ندارد
    2. تصویر کاربر امید یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بازم سلام اقای دکتر من جوابم را نگرفتم منظور من این بود ایا شما کار عمل جراحی بنده را انجام میدهید برای بزرگتر کردن الت تناسلی ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه عزیزم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب