اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نقی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    من مشکل نعوظ الت دارم البته در حالت عادی مشکلی ندارم گاهی صبحا که بیدار میشم مثل سنگ سفته
    لی تا حالا دوبار نزدیکی داشتم با دوست دخترم که اول بسم ا.. که پیشش میرم سفت میشه ولی در حین عشق بازی کم کم میخوابه بعد مشکلم شرو میشه که وقت دخول که میرسه دیگه سفت نمیشه و متوسط در حدی که خم میشه دخول انجام میدم ولی سفت نمیشه در حد متوسط بعضی وقتا در حین تلمه زدن میخوابه این مورد در خوابیدن دوباره بیشتر اتفاق می افته خوابیدن سری دوم با فاصله یک ونیم تا دو ساعته ــــــــــــــــــــــ مشکل دومم مربوط به بیضه هامه یکی از بیضه هام چند مدته که درد میکنه مدته زیادی فک کنم سه سالی هست شایدم بیشتر دردش شدید نیست ولی اگه ضرب کوچیکی ببینه بعضی قتا حتی با لمس کردن خودم یا دوس دخترم هم درد میگیره در حالت عادی دردی نداره و لی با انگشت ضربه خیلی ضعیفی هم وارد کنم درد میگیره ممکنه نعوظ التم مربوط به بیضه هام باشه؟؟؟

    ممنون میشم اگه پاسخ بدین و از نگرانی در بیارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر ماندانا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 537 مشاهده پرسش
    با سلام
    ببخشيد من خيلي نگراني و كارم هروز گريه است
    ليزر موهاي زائد انجام ميدادم و نميدونم ك دليل زگيل من ميتونه باشه يا نه..
    متوجه شدم ك زگيل تناسلي گرفتم و تعدادشون كم بود و توي يك جلسه سوزوندنشون،از زگيل هيچ اطلاعاتي نداشتم و دكترم هم چيزي نگفت و من خواهش ميكنم ك راهنمايي كنيد منو چون تا حالا رابطه اي نداشتم و ٢هفته بعداز درمان با نامزدم رابطه اما نه دخول'شيطنت' داشتم وقتي بعدش اطلاعات پيدا كردم در اين زمينه،كلي ترسيدم ك نكنه نامزدم هم ب اين ويروس مبتلا شده و خيلي ناراحتم و دلم ميخواد نامزديمو بهم بزنم چون نميتونم بيان كنم و ترس بيشتر سرايا ب اونه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر ح.نیکرو سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من 40سالمه مبتلا ب بیماری کلیه پلی کیستیک هستم،دیالیز هم میکنم میخواستم بدونم لاپاراسکوپی روی کلیه ام
    نتیجه ای داره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      فایده ندارد مطلب سایت من در این مورد را بخوانید
  • تصویر کاربر ساراباقری چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.من 26 ساله هستم.وقتی به منطقه ی خاصی از تهران میام از همون ساعت اولیه دچار سوزش ادرار و تکرر ادرار میشم ولی در بقیه نقاطه تهران این مشکلو ندارم.محله زندگیم شیراز هست اونجا هم مشکلی ندارم.از شروع سوزش قرص سیپروفلوکساسین و فنازوپریدین مصرف کردم بدون تجویز پزشک.میخواستم بدونم ممکنه بخاطره آب و هوایه این مکان باشه؟وآیا ارتباطی به سکس داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است 2-بله
    2. تصویر کاربر ساراباقری چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون جناب دکتر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرجان سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من چند وقتی است که دچار زگیل تناسلی شدم و درمان کردم اما باز هم برگشت با روش اسید اما چند جلسه هست که دارم کرایومیکنم بهتر جواب داده تقریبا همش داره میره اما اونایی که توی واژن زدم چطور درمان میشه؟ پاپ اسمیرم نوع بد خیم و خطرناک زگیل نبوده میتونم واکسن رو بزنم 23 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      فایده ندارد
  • تصویر کاربر پريساآملي سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشيد من 5ساله كه شبي لااقل 20 بار دستشويي ميرم هر دكتري ميرم ميگن چيزي نيست عصبي با داروهاي اعصاب هيچ فرقي نكردم در طول روز 9تا 10بار ميرم ولي شب خيلي اذيت ميشم كلا 2ساعت هم نميخوابم لطفا كمك كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام با عرض خسته نباشید من دچار خودارضایی شدم و آلت تناسلی من کوجک است لطفا کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      ترک 2- راهی ندارد
  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خسته نباشی
    در جواب به این سوالم فرمودین صبر کنم،اگه میشه بیشتر توضیح بدین چقدر باید صبر کنم،آیا این مشکل حل میشه؟
    نزدیک به یکماه از زندگی زناشویی من میگذره ولی در رابطه با همسرم انزال به من دست نمیده،در صورتیکه قبل از ازدواج توی خواب جنب میشدم و حتی گاهی دوبار در روز جنب میشدم؟
    البته من هنوز نتونستم به درستی دخول رو انجام بدم،لطفا کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
    2. تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      yhgfyfgtyft
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبي سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 670 مشاهده پرسش
    با سلام آيا با وجود مصرف كپسول تامسلوسين و قرص تولترودين مي توان بچه دار شد؟در صورتي كه استفاده نشه آيا تنگي مجاري ادرار شدت پيدا ميكنه و ممكنه منجر به سرطان پروستات يا...بشه؟ ممنون آقاي دكتر عزيز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه چون انزال را خراب میکند
    2. تصویر کاربر مجتبي سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون .... عذر خواهم مصرف اين قرص ها باعث عقيم شدن ميشه يا نه؟اگه مصرف نكنم ميتونم بچه دار بشم . خيلي لطف كردين آقاي دكتر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رحیمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام پسر ۲ساله دارم که به خاطر مشکل هیپسپاریاس هنوز ختنه نکردیم. آیا برای هیپوسپاریاس درجه یک جراحی لازمه؟ واجبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب