اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 9734 مشاهده پرسش
    روی لوله ی آلت تناسلی من ی لکه شبیه کبودی یا خون مردگی وجود دارد یهویی این اتفاق افتاده است هیچ دردی هم ندارد الان یک روز هستش اینجوری شد فقط کبود میباشد شبیه غده سفت هم نیست علتش چی میتونه باشه؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام 37 سال دارم از کودکی مشکل تخلیه ادرار دارم نمیتوانم به طور کامل مثانه خود را تخلیه کنم و برای همون مقدار ادرار باید با فشار دست به مثانه تخلیه میشود چندبار اقدام به درمان کردم آزمایشات متعددی انجام دادم ولی متاسفانه تا به حال موفق به درمان نشدم به نظر شما این بیماری راه درمان دارد؟
    همه آزمایشهایی کاه انجام دادم عکس مثانه سستوسکوپی عکس ستون فقرات نخها و..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمى
    اقايه دکتر من حدود 5سال پيش مبتلا به بيماريه ميليت شدم که منجر فلج شدن من از ناحيه گردن به پايين شد ولى خوشبختانه با انجاکل نقوظ وکرخى الت دارم يعنى يکم حسش کم شده واين مسأله واقعا منو عذاب ميده. اقايه دکتر خواهشن شما رو به اين شبايه عزيز و ماه مبارک قسم اگر واقعا اين مشکل قابله درمانه منو کمک کنيد و اگرم نيست از همينجا بهم بگيد من ناراحتنميشم اگه از همين الان بهم بگيد چون خود خدا شاهده که من بندش دارم چه مشکلاتيو تحمل ميکنم حتما اون اينجورى صلاح ميدونه...
    وا ما در پايان اقايه دکتر ببخشيد که با اين لحن با شما دردودل کردم اخه ميدونيد ميگن دکترا محرم ادمان
    با تشکر منتظر جواب شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر داخلی اعصاب بروید
  • تصویر کاربر abbas جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    باسلام
    طول الت من 15 سانته تقریبا و قطر التم 4الی 5 هست...
    تو رابطع های جنسی ک دارم طرفم راضی هست...
    ولی خودم اصلا...دوست دارم 17..18 طولش باشه و قطرش 7باشه
    چکار ب غیر عمل میشه انجام داد...
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خیلی توقع زیاد است راهی ندارد و شما سالمید
  • تصویر کاربر abbas جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده 19 سال دارم و هر چند وقت سکس داشتم و دارم ولی در مواقع ای ک سکس نداشتم خودارضایی میکردم...و بیماری تیروئد پرکاری دارم...
    چند وقتی هست ک متوجه شدم منی ک ازم خارج میشه مثل سابق نیس... و چسبندگی قبل رو نداره و ب صورت ابکی شده...
    ایا مشکل از تیروئد است یا مسائل دیگر؟؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      آزمایش دهید
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    ببخشید اقای دکتر من ازمایش اسپرم انجام دادم 3ماه پس عمل وازکتومی میخواستم بپرسم شرح ازمایش به چه صورت باشه خوبه ونمیخواد دیگه پیشگیری کنیم ایا این ازمایش رو باید تکرار کنیم دوباره اگه اره چند وقت بعد از ازمایش اول .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه نمیخواهد
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 801 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده چند روزی هست که در ناحیه بین مقعد تا زیر بیضه ها (در وسط)دچار پرش غضله یا تیک عصبی شده ام که میترسم از پروستات باشد و اینکه در کلیه سمت چپ هم احساس درد میکنم ولی 1 ماه قبل هم آزمایش ادرار داده ام و هم سونوگرافی کلیه که هیچ مورد مشکوکی نداشت اما همچنان ناحیه سمت چپ کلیه و عضله های اطراف آن احساس کوفتگی و درد دارم و اینکه دچار این پرش غضله ای شده ام ؟مشکل چیست ؟ آیا از نغوظ بیش از حد هم میتواند باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      تلقین و عصبی ومهم نیست
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با سلام
    مردی هستم 34 ساله, متاهل. چندی قبل دچار ذگیل تناسلی در ناحیه انتهایی آلت خود شده ام و پس از معاینه و آزمایش HPV , جواب مثبت بوده (تیپ 16) و پس از آن همسرم نیز تحت آزمایش قرار گرفته و نتیجه آزمایش ایشان منفی بوده, لذا به دستور پزشک در حال استفاده از واکسن گارداسیل هستیم. با توجه به حساسیت بالای همسرم به موضوع و مطالب موجود در فضای اینترنت سوالاتی به شرح ذیل برایمان پیش آمده که خواهشمند است در صورت امکان پاسخ دهید.
    1. با توجه به سن همسرم که 30 سال دارد آیا این واکسن, قابلیت پیشگیری برای ایشان دارد یا خیر؟
    2. بعد از اتمام دوره واکسن, در صورت نزدیکی با ایشان امکان بروز بیماری در همسره بنده وجود دارد یا خیر؟
    3. این بیماری رابطه ای با بارداری و حاملگی دارد و ایا ایجاد مشکل میکند یا خیر؟
    امکان نزدیکی از چه زمانی وجود دارد؟
    5. درمان دیگری برای جلوگیری از ابتلای ایشان به بیماری وجود دارد یا خیر؟ و آیا نیاز به استفاده از روش دیگر وجود دارد؟
    6. این بیماری برای زنان آیا خطرناک محسوب میشود و آیا کشنده است؟
    7.در صورت بروز بیماری در همسرم چند درصد احتمال بروز سرطان وجود دارد؟
    8.آیا سرطان دهانه رحم کشنده بوده و آیا قابل پیشگیری و درمان است یا خیر ؟
    با تقدیم احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خیلی نگرانید باید حضوری صحبت کنیم
  • تصویر کاربر مینا جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من حئود دو سال پیش متوحه دو سه تا برجستگی در ناحیه ژنیتال شدم که بعدا فهمیدم زگیل تناسلیه.تقریبا 5 ماه پیش کرایو کردم بعد از کرایو حدود سه ماه پیش ازدواج کردم و هیج خبری از زگیل نبود تا اینکه بعد از ازدواج دوباره یکی دیدم که دکتر پوست کفت مشکوکه و برای اطمینان کزایو کرد .من خیلی استرس داشتم رفتم پاپ اسمیر دادم و pcrhpv حدود دو هفته پیش فهمیدم تایپ 52 رو دارم که کی دونم های ریسکه.از اون روز تا الان همش در حال سرچ کردنم اینکه نکنه سرطان بگیرم نکنه هسرم سزطان الت بکیره همش حس می کنم که تو دهنم برجستکی هست یا تو مقعدم تورو خدا بگید چکار کنم .ایا به همسرم بگم .؟فقط لطفا نگید به مطالبتون تو سایت مراجعه کنم من دارم می میرم من 32 سال و همسرم 33 سالشه.اگه به همسرم بگم رابطمون مشکل پیدا می کنه چون اون وسواس داره به بیماری.واکسن هم که برای این نوع وجود نداره .چون دکتر پوستم معتقده که اکه بزنم دیگه کمتر عود می کنه .چکار کنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید حضوری صحبت کنیم
  • تصویر کاربر طاهر جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام دکتر محترم
    من 29 ساله هستم و متاهل.
    چندسالی میشه که بامشکل بد ادراری-تکرر-تاخیر در ادرار تقریبا دو ثانیه-احساس خالی نشدن کامل ادرار-کم فشاری ادرار-و گاها پس از انزال دردی بین بیضه و مقعد روبرو هستم
    بنده فیلم شمارو دیدم خیلی راحت و استادانه عمل میکنید از این بابت خوشم اومد از کارتون که استادید.
    میخواستم بدونم که این علایم مربوط به چیه و چه کاری باید انجام بدم؟
    خیلی استرس دارم لطفا کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما باید نوار بگیرید 09351142080
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب