اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر قبلا در مورد کجی آلتم به سمت پایین خدمتتون پیام گذاشته بودم گفته بودین عکسش رو بفرستم براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      زیا دکج نیست فیلم عمل من در یوتیوب را ببینید
  • تصویر کاربر رحیم یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    اینجانب 27 ساله دارای کجی مادرزادی آلت به سمت پایین هستم، خانم بنده از این موضوع خیلی خیلی شاکیه، میخوام عمل کنم
    اول میخوام بدونم اگه عمل کنم جای محل بخیه ها روی پوست آلتم باقی میمونه یا نه
    دوم میخوام بدونم این عمل روی نعوظ کردن تاثیر منفی داره یا نه
    سوم میخواستم بدونم میشه باقیماندن محل بخیه ختنه بصورت مجرایی باریک در پوست آلت را برداشت یا نه
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیایید ببینم با عکس از خمیدهگی
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام . من میخاستم بدونم چند درصد از افرادی که واریکوسل دارند بعد که ازدواج کنند بچه دار میشوند. آیا احتمال داره بچه دار بشن؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      معلوم نیست بله
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    با سلام
    10 سال پیش عمل فتق سمت چپ انجام دادم و درد زیادی دارم و با ازمایش نتیجه اسپرم به شرح ذیل میباشد.خواهشمنداست راهنمایی فرمائیدنیاز به جراحی دارم یا خیر.متشکرم
    rapid progressive(calss A:5%
    PROGRESSIVE(CLASS B: 45%
    TOTAL PROGRESSIVE(CLASS A+B:50%
    NON PROGRESSIVE(CLASS C:35%
    LIVE RATIO (CLASS A+B+C:85%
    NON MOTILE(CLASS D:15%
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است
  • تصویر کاربر هستي یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با سلام .من ٥ روز هست كه عمل Pcnl انجام دادم در كليه راست بخاطر وجود سنگ ١٠ وً٥ميلي ،البته بعد از دوبار سنم شكن.الان خيلي درد دارم ايا اين درد ظبيعي هست يا احتمال عفونت داره هر چند من استراحت دارم و كاري انجام نميدم.و روز بنجم هم استحمام كردم.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی نیست
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 800 مشاهده پرسش
    با سلام جوانی 19 ساله هستم خیلی استرس دارم ایا نیاز به عمل جراحی است و هزینه ان چقدر است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      حضوری تشریفات بیاورید با عکس
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    من بیضه راستم را رابه علت واریکوسل عمل کردم والآن پوست روی همان بیضه عمل شده وبیضه چپم گاهی اوقات دردمیگیرد لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    باسلام درمورد افزایش طول آلت تناسلی آیا روش ماساژ ونرمش مورد تایید میباشد ؟لطفا توضیح فرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه موثر نیست
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 25 ساله هستم چند سال قبل بخاطر تکرر ادرار به دکتر مراجعه کردم و اون برام قرص تامسلوسیسن تجویز کرد که از عوارض اون انزال پس گرد بود همن چنین با خوردن فقط 4 عدد از این قرص دچار درد شدید در ناحیه مثانه شدم و احتباس ادرار هم شدم و از اون موقع به درد پهلو و سوزش استخوان لگن دچار شدم که بعد از گذشت چند سال و تحمل درد خخیلی بهتر شدم ولی مشکل مهم که از اون موقع ایجاد شده و هنگام شروع درد ها اینه که حجم آب خورده شده با آب دفع شده اثلا برابر نیست و بسیار کمتر است و اگر آب معدنی بخورم و یا آب کمی شور اثلا ادرار نمیاد که البته قبل از خوردن قرص ها هیچ مشکلی نداشتم فقط تکرر ادرار بود اما تمام آب خورده شده در چند نوبت دفع میشد اما گاهی هم مشکلی ندارم یعنی حجم آب و ادرار برابرند که نمیدانم علت چیست البته من همواره در خانه هستم و فعالیت فیزیکی یا در گرما بودن ندارم نکته دیگه اینکه هر وقت هندوانه میخورم کاملا آب خارج میشه و مشکلی ندارم آزمایشها هم سالم هستند میخواستم بدونم مشکل من چیه اگه کلیه هام معیوبن پس چرا با خوردن هندوانه همه آب از بدنم خارج میشه (من خودم اندازه میگیرم )و آزمایشها سالم اگر کلیه ها سالمن پس چرا با خوردن آب معمولی حجم ادرار اکثرا کمتر از آب خورده شده است شاید نصف و حتی کمتر و فقط بعضی اوقات ادرار خوب و کاملی دارم در حالی که در تمام وقت ها فعالیتی ندارم و در گرما نیستم یعنی مربوط به گرما و فعالیت نیست نظر شما چیه علت این تغییر حجم ادرار و دردها قبل و بعد از خوردن این قرص ها چیه ؟ آیا کلیه هام نیمه سالمن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید
  • تصویر کاربر naser یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر گرامی
    طاعات و عبادات قبول حق
    بنده بدلیل اینکه دوران سربازی رو در راهنمایی و رانندگی سپری کردم در حین دوران آموزشی و حمل کوله سنگین در ناحیه سمت چپ خود و نزدیک مثانه شاهد برآمدگی رگ شدم و درد عجیبی در این منطقه پدیدار شد.سپس بنده با مراجعه به دکتر در شهرخودمان(مهاباد) و گرفتن آزمایش اسپیرومتری پیگیر قضیه شدم، و آقای دکتر گفتند واریکوسل از نوع 2 به 3 می باشد.اما فرمودند که از نظر آزمایش مشکلی نداری، حالا بعد خدمت دچار درد در بیضه سمت چپ می گردم.
    با این وضعیت در حال حضر چیکار بایست انجام داد؟

    با تشکر از راهنماییتون
    ناصر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب