اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ashkan سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2009 مشاهده پرسش
    سلام در سونو که ز بیضه انجام دادم میکرولیتازیس دیده شده.
    سوالم اینه که این ها ریسک سرطان بیضرو بالا میبره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر ashkan سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.24 ساله هستم.من زمان کودکی فتق کشاله ی ران داشتم.موقعی که جیغ میزدم در بچگی کناره شکمم باد میکرده...اما به توصیه ی پزشک متخصص کودکان عمل نکردم و الان هم هیچ اثری از فتق نیست.سونو انجام دادم هیچ مشکلی نبوده تا جایی که یادم میاد در این 20 ساله اخیر حتی یک بار هم برامدگی به وجود نیامده در کنار کشاله ی رانم.همچین چیزی از نظر علمی شدنیه؟(چون همه جا میخوندم که فتق تنها درمانش عمله)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خداقوت- خداوند خیرتون بده .ممنون میشم جواب بدین- باتوجه به آزمایش اسپرموگرام که به شرح زیر: ph:7/5-total sperm count 90milion -rapidprogresion :30%-and slow progression 30%- non-progression 20%-normal form 85% ولی در سونوگرافی بیضه واریکوسل چپ با قطر وریدی 3میلی متر مشاهده شد.اندازه بیضه وسایر موارد نرمال بود.درحالت ایستاده یه قسمتی از سیاهرگ بیضه یا وریدهای بیضه کلفت شده و به حالت پیج خوردگی بالای بیضه سمت چپ احساس میکنم با لمس دستم. .نگرانی ومشکل وسوال اصلیم اینه که آیا بااین شرایط در آینده رو بیضه ها تاثیرمخرب نداشته باشه!یا احتمال عقیمی وناباروری ویا تاثیر در تعداد اسپرم ها وجود داره؟یا اگه3-4سال دیگه ازدواج کنم و درزمان بجه داری به مشکل بخورم وآزمایش اسپرم اونموقع غیرطبیعی باشد ونیاز به جراحی باشه وجراحی انجام بشود آیا اسپرم ها مجدد به حالت وتعداد طبیعی بازمیگردد؟؟یاتاثیرمخرب روی بیضه ها ؟؟ نگران الان وآینده هستم. آیا احتمال داره این واریکوسل باعث درد بشه؟؟ .ظرتون رو بفرمایید وچه کنم در حال حاظر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر مهشید سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3952 مشاهده پرسش
    زنی 34 ساله هستم و 11 سال است که ازدواج کرده ام. شوهرم از همان ابتدا سردمزاج بود با وجود اینکه با عشق ازدواج کردیم ولی رابطه جنسی 100% (دخول) نداشتیم. با پیگیریها و صحبت بالاخره بعد از 2 سال انجام شد. ولی بعد از آن همچنان سرد بود و رابطه ما حدوداٌ هر ماهی یا 2 ماهی یکبار اتفاق میفتد. در نتیجه رابطه عاطفیمان کاملا از بین رفته و زندگی پرتنشی داریم. خود همسرم پیگیر این مشکل نیست و ظاهراٌ میلی به هیچگونه بهبودی در خود ندارد و میگوید من بهانه جویی میکنم. میخاستم از شما بپرسم علت بی میلی ایشان آن هم بی هیچ علتی، جسمی است یا روحی روانی؟ چطور میتوان آن را تشخیص داد؟
    ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید حضوری بیایید صحبت کنیم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 5834 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من پسری ۲۵ ساله هستم نزدیک به دو ساله که بیضه سمت راستم کمی بزرگتر از سمت چپم شده که روی بیضه ی سمت راستم کمی حالت بادکنکی پیدا کرده و موقع دست زدن درد میگره و سمت راستم تقریبا کنار مثانه گهگاهی تیر میکشه بعضی موقع ها بیضه سمت راستم بزرگ و غیر عادی و گاهی وقتا کوچک میشه هنگامی که پام راستم مدتی در یه حالتی میمونه و بی حس میشه که اصطلاحا خوابش میبره بیضه سمت راستم نیز همینطوری میشه کمی ترسیدم و جرات رفتن به دکتر رو ندارم آیا این علائم سرطان بیضه هست یا تورم اپیدیدیم هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر ahmad سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    بتسلام وخسته نباشیدخدمت جناب دکترجوانی۳۵ساله ساکن ساری باگروه خونیab+صحیح وسالم ومتاهل متاسفانه بدلیل وجودمشکلات بسیاروبدهی ۱۷۰میلیونی علی رغم میل باطنی ناچاربه فروش یکی ازکلیه هایم هستم ونمیدانم کجابایدرجوع کنم ضمنأمیخاستم بدانم که آیااین امربرایم مشکل سازخواهدبودیانه؟هرچندکه اگرمشکل سازهم بشودبازمجبوربه انجام این کارهستم ممنون میشوم اگرجوابم رابدهید,خداقوت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      من کار نمیکنم
  • تصویر کاربر parisa سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام يه سوالي داشتم واريكوسل روي حركت اسبرم تاثير دارد؟ و با عمل بهتر ميشه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله 50 در صد
  • تصویر کاربر دینی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام و خدا قوت، آقای دکتر psa من رشد داشت (46 ساله هستم و 3.2psa ونسبت 8درصد) و پیرو ویزیت جنابعالی قراربود سه بعد دوباره آزمایش را تکرار کنم اگر باز رشد داشت بیوپسی انجام دهم آیا بیوپسی ضرر هم دارد، لطفا ضررهای احتمالی را مرقوم فرمایید،درضمن اخیرا بنده ترانس رکتال انجام داده ام و جواب آن خوب بوده، با توجه به جواب مزبور باز نیاز به بیوپسی هست؟ البته هنوز سه ماه نشده که آزمایش psa را تکرار کنم. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      منوط به جواب 3 ماه بعد میباشد
  • تصویر کاربر fal سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    باسلام
    من 29 سال دارم و مبتلا به هيپوگناديسم و واريكوسل درجه 3 بيضه چپ هستم حدود 4 سال است با تجويز پزشك غددماهيانه امپول تستسترون250استفاده ميكنم
    طول التم در حالت نعوظ 9.5سانت و محيط ان11 سانت(قطر 3.5 سانت)
    ايا طول التم مناسب است
    با ادامه تزريق امپول اندازه الت افزايش ميابد يا ثابت ميماند
    براي واريكوسل نياز به جراحي است
    خواهش ميكنم راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر عدد مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ناهید سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    با عرض سلام جناب آقای دکتر دخترم 25 سالشه یک ماهی میشه ب بیماری تکرر ادرار دچار شده
    ما شهرستانیم پزشک متخصص نداریم ب پزشک عمومی مراجعه کردیم کشت ادرار چیزی نشون نداد داروی سیپروفلوکساسین و قرص فنازوپیریدید مصرف کرده اما هنوز ادامه داره دخترم یک ماه استرس زیادی بهش وارد شده امکانش هست بخاطر استرسه؟ و لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنیم و چه دارویی مصرف کنه..
    ممنون و تشکر از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب