اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر esmailomidi یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید .30سالمه حدود ده ساله واريکسل درجه سه دارم یکبار سمت چپ را عمل کردم که هیچ تغیری نکردم دردش را تحمل میکنم.ولی یه سوزش و تورم رگ از بالای بیضه تا پشت زانوم دارم خاستم ببینم ارتباطی با واريکسل داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      1 بار عمل کافی است
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ، 45 سال سن دارم دارای همسرو دوفرزند دختر بعد از ازدواجم حدود 3 سال بعد ، احساس کردم که بیضه سمت چپ از سمت راستی کوچکتر بنظر میرسد و همچنین متوجه شدم یه چیزی باندازه یک عدس بطوری که قابل لمس است در زیر بیضه هام وجود داره ، ضمن اینکه به پزشک مراجعه کردم پاسخی صحیح و قانع کننده نیافتم . جناب دکتر لطفا" راهنمائی فرمائید ، و آیا میتوانم در این سن مجددا" صاحب فرزندی دیگر شوم . بی نهایت سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله حتما
  • تصویر کاربر یاوری یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    ببخشید آقای دکتر در زیر الت من قسمتی خیلی کوچک پوست اضافی از زمان ختنه وجود داشت که مسئاله ی مهمی نمیدانستم متاسفانه چند روزی هست که همان قسمت متورم قرمز و چرکی شده است، من باید چیکار کنم؟ به چه دکتری مراجعه کنم؟
    همچنین التم سفید بود که هر روز رنگ ان سیاه تر میشود مشکل چیست برای حل این مشکل باید چه کار کنم؟
    عکس های قسمت پوست اضافی در فایل پیوست خدمتتان فرستادم.
    لطفا هرچه سریعتر راهنمایی لازم را بکنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      متخصص پوست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید اقای دکتر.تعداد دانه های سفید روی کیسه بیضم و الت تناسلیم خیلی زیاد شده.الان مدت 2 ساله تقریبا اینجور وضعیتی پیدا کردم.دانه ها چرکی هستند ولی خارشی چیزی ندارد.قسمت قفسه سینم هم همین وضیت رو داره فقط دانه های چرکی زیر پوستی هستند تعدادشون هم خیلی زیاده.گفتم شاید به هم ربطی داشته باشند.خواستم راه درمانی چیزی بهم بگین چون خیلی اعصابمو بهم ریخته.خواهش میکنم راهنماییم کنید.ممنونتون میشم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر بنده بعد از ادار واستبرا چند قطره نیز خارج میشود .بیشتر اوقات در زمستان اینطور است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست خواستید باید نوار عصب مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ashkan یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 807 مشاهده پرسش
    سلام .24 ساله هستم.5 ساله پیش.
    این ازمایش اسپرم رو چند سال قبل انجام دادم اون زمان استرس های شدید داشتم و تغذیه نامناسب به هبچ وقجح مواد معدنی و میوه جات مصرف نمیکردم.تنها برنج و کمی مرغ این غذای روزانه ی من بوده اون زمان.
    این ازمایش تقریبا 48 ساعت بعد از اخرین انزال و به روش استمنا صورت گرفته شده.15 دقیقه بعد از انزال به ازمایشگاه رسوندم این ازمایش رو.
    دلیل کم تر بودن حج هم همین استرس من بوده ئگرنه همیه حجم انزال بیشتر از این بوده حدود 4 سی سی. تعداد اسپرم 16 میلیون در هر سی سی بوده.1.با این تفسیر در دراز مدت میتونم به روش طبیعی بچه دار شم؟2.تعداد اسپرم با کم شدن استرس ها به حد نصاب میرسه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر شيما یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام من همسرم زگيل داشته و با كرايو از بين برده متاسفانه من مبتلا شدم اما ضايعه ندارم آزمايش دادم مثبت بود پاپسمير دادم منفي بود واكسن گردسيل را هم زدم سنم ٣٨ سال هست سوالم اينه آيا رابطه ي جنسي مجدد با همسرم باعث ميشه اين ويروس تازه بشه ؟ آخه دكترم به من گفت احتمال بهبودي دارم ,, و آيا ليوان دهني آب اين فرد هم آلوده است؟ به خاطر فرزندانم سوال ميكنم البته اونها را هم واكسن زدم به هيچ وجه نميتونم با اين فرد قبول كنم كه دوباره سكس داشته باشم خيلي خيلي ميترسم لطفا جواب منو بدهيد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه حساسیت نداشته باشید بعد از ابتلا باعث الودهگی مجدد نمیشود طبیعی زندهگی بکنید مثل قبل
    2. تصویر کاربر شيما یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون از اينكه وقت گذاشتيد و پاسخ داديد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشکر و بیخیال
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده 19 سالمه و درد مبهمی در ناحیه ی رگ های پیچ پیچی ه بالای هر دو بیضه احساس میکنم
    با توجه ب سنم هم صورت بچه گانه ای دارم و بالاتنم اصلا عضلانی نشده و ریش هم در نیووردم
    ولی پایین تنه ی عضلانی و پر مویی دارم
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2580 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده26سال سن دارم
    حدود10ماه متوجه این بیماری شدم
    3بار در شهر گرگان لیزر کردم
    نتیجه آن این بود ک ی تود بزرگ برطرف شد
    ولی یسری از کشاله رام و آلت تناسلی مجدد زگیل در اومد
    آزمایشیpcrندادم و تا کنون واکسن نزدم
    رنگ زگیل قهوه ای است
    بند در حال حاظر تا برج8شمسی ساکن کشور روسیه هستم بخاطر شغلم و متاسفانه با وجود این بیماری در شرف ازدواج هستم
    معرف شما جناب دکتر باقری از همکارهاتون بودن
    برای درمان وقت و راهنمای میخوام ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده26سال سن دارم.حدود10ماهمتوجه این بیماری شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب