اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی مدتی هست بین بیضه و مقعدم دانه قرمز رنگی که نوک آن به رنگ سفید هست مشاهده کردم میخواستم راهنمایی بفرمایید ممکنه زگیل تناسلی باشه ممنونم میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر حافظ پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 19 سال سن دارم و جدیدا حدود ی ماه هست که احساس ميکنم واريکوسل دارم
    احساس میکنم رگ های که در سمت بیضه چپم هستن ورم دارن ...ولی موقع ادرار مشکلی ندارم و هيچ درديم حس نميکنم ...یعنی اصلا دردی ندارم...ولی میترسم که این مشکل بزرگی شه برام...لطفا راهنماييم کنين ...ممنون از شما
    خواهشا اگه ميشه زود راهنمایی کنين...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر حافظ پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 19 سال سن دارم و جدیدا حدود ی ماه هست که احساس ميکنم واريکوسل دارم
    احساس میکنم رگ های که در سمت بیضه چپم هستن ورم دارن ...ولی موقع ادرار مشکلی ندارم و هيچ درديم حس نميکنم ...یعنی اصلا دردی ندارم...ولی میترسم که این مشکل بزرگی شه برام...لطفا راهنماييم کنين ...ممنون از شما
    خواهشا اگه ميشه زود راهنمایی کنين...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 9004 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر بنده قبل از انزال مایع منی. اب به اصطلاح مذی و یا هیچ ابی خارج نمی شود ایا این مورد می تواند عامل و نشانه ناباروری باشد و ایا اصلا. این مشکل طبیعی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر بهروزکلانتری پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید .ببخشید ۸سال ازدواج کردم ومیخواستم بچه دارشم ولی این مشکلات نذاشتند .البته حرکت اسپرم هم خیلی ضعیف است درحدصفر چه کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی من پنجاه سالمه چن ماهیه که مشکل درد کجی و کوتاه شدن التمو دارم ممنون از شما من اصفهان مبارکه هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر فردین جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    انشاالله که موفق و سربلند باشید
    میخواستم بدانم که ورزش های هوازی و پر تحرک باعث تشدید واریکوسل میشود یا نه ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر a پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر جون من 25 سالمه و مجرد هستم و انحنای الت دارم ببینید نیاز به عمل دارم یا نه ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عمل کنید فیلم عمل من در یوتیوب را ببینید02122642744
    2. تصویر کاربر a جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون از وقت گذاشتن و جواب دادن شما اقای دکتر از قسمت درونی اگه اشتباه نکنم قسمت غاری هست بخیه زده میشه اون اذیت نمیکنه هنگام نعوذ چون کشیده میشه هنگام نعوذ در ضمن چه مدت باید مراقبت بشه در دوران بعد از عمل؟ یکی هم اینکه من چون تبریز زندگی میکنم بعد از مرخصی میتونم برگردم یا یه مدت باید بمونم تا بهبود یابم؟؟؟ در ضمن من بیمه تکمیلی اتیه سازان دارم شما با اون طرف قرارداد دارین؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید.من25 سالمه.روی الت تناسلی توده های سیاهی همیشه بوده.مخصوصا زیر الت ویه گرمی کوچیک سیاه که هیچوقت نه بزرگ شد نه کوچیک.وهمچنین در روی سر الت سمت راست دونه های خیلی ریز سرسیاه هست که وقتی فشارشون میدم میان بیرون.عکس هم به میل شما ارسال میکنم.لطفا راهنمایی کنید روم نمیشه برم دکتر خیلی نگرانم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عكس فرستادم براتون اومده.من حقيقتش روم نميشه برم دكتر
    3. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اكه ميشه راهنمايي كنيد باعكس اقاي دكتر
    4. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگه میشه اقای دکتر راهنمایی کنید از نگرانی دربیام.عکس هم به این ایمیل فرستادمdrkarami.com@gmail.com.اگه جای دیگه ای باید بفرستم لطفا بگید ممنون.روی الت تناسلی توده های سیاهی همیشه بوده نمیدونم طبیعی یانه.لطفا راهنمایی کنید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همینجا بفرستید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر پریسا جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    دختری 27 ساله هستم. در درمان مشکلات پوست و مو 2ماهه اسپیرونولاکتون مصرف میکنم. و دچار تکرر ادرار هستم. گاها در ناحیه پهلوها هر دو طرف موقع تنفس دردهای جرقه ای دارم ک گاها در باسن و کشاله ران هم هست. سونو و سی تی شکم حاکی از این بوده ک سنگریزه 2 میلی در کلیه چپم در حال تشکیله. ایا علت درد پهلوها از مشکلات کمردردم باشه یا عفونت کلیه ها؟ پزشکان تشخیصی ندارن
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب