اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید میشه جواب سوال قبلی منو ک هفته پیش فرستادم بدین البته میدونم سرتون شلوغه حتما جواب ندادین ولی اگه وقت کردین جواب سوالم رو بدین ممنون میشم.تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      چشم
  • تصویر کاربر رامین پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام
    پئر اینجا نب 80 سال سن داشته و مبتلا به سرطان پروستات می باشتد .نمره گلسون 7 بوده (4+3) و اسکن انجام شده نشان دهنده عدم انتشار سرطان به سایر اعضای دیگر بدن می باشد.لطفا در خصوص نحوه درمان راهنمایی فرمایید.سابقه عمل پروستات در حدود 28 سال پیش را دارند.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠
    2. تصویر کاربر رامین چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام.
      ضمن تشکر
      عذر خواهی میکنم.ویزیت بیمار الزامی می باشد .یا اینکه مدارک رو اسکن کنم و خدمت شما ارسال کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      ديدن شرايط عمومي فرد إلزامي است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر س چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب خدمت اقای دکتر ببخشید من چندماهی هست که سوزش ادرار شدید دارم .چند دوره قرصهای انتیبیوتیک و امپول جنتامایسین ناندولیک اسید و...مصرف کردم سوزشم برای یه مدت کوتاهی کم شده اما مجرای ادرام همیشه سوزش داره ودوباره شدید میشه میخواستم شما راهنماییم کنین که سیستوسک پی لازمه یا نه واینکه چه دارویی مصرف کنم بهتره ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    با سلام
    با عنایت خدا و با انجام آی.وی.اف چند سال پیش صاحب فرزندی شدم. اکنون برای فرزند دیگر برای تست اسپرم ها، آزمایش اسپرم دادم که آزمایشگاه دو بار نمونه را به دلیل کمی حجم رد کرد. پس از مراجعه به متخصص و معاینه، ایشان تشخیص واریکوسل شدید بیضۀ چپ و اندکی هم راست را داد و بجز آزمایش خون و سونوگرافی داپلر، مجددا تست اسپرم برای دو هفته دیگر داد! من از روش تشخیص و درمانی که ایشان پی گرفته سر در نیاوردم!
    ممکن است بفرمائید ایشان نهایتا با این آزمایشات به کجا می خواهد برسد؟
    مشکل من کم بودن حجم اسپرم است وگرنه کیفیت آن مطلوب است به این دلیل که دو بار همسرم باردار شد. حال گیرم که من این آزمایشات را انجام دادم، دکتر چه کار می خواهد انجام دهد؟ عمل؟!
    من برای آی.وی.اف همسرم، درهمین حدود 1-2 سی.سی نمونه اسپرم دادم اما هیچ این داستانها را آزمایشگاه نداشت و با همون مقدار نمونه را برای همسرم دریافت کردند. ضمن اینکه خود آزمایشگاه بیمارستان نوشته بود که حتی نیم سی.سی هم برای آزمایش کافی است. حال چرا با این حجم که بیشتر از نیم سی.سی است اظهار می کنند که کافی نیست؟
    پرسش اصلی من اینجاست که اگر من این آزمایش و سونوگرافی را انجام دهم، با آزمایش اسپرم بعدی چه کنم؟ اگر مثل همیشه حجم کمی داشت چه؟ چون علی الظاهر اینها هیچ ربطی به افزایش حجم اسپرم ندارد!
    لطفا در صورت امکان راهنمایی بفرمائید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد اول معاينه شويد
  • تصویر کاربر امیرعلی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر
    بنده 19سال سن دارم وآقا ی دکتر حدود3یا4سال میشه بیضه سمت چپم نسبت به بیضه سمت راست کوچیک تر است و واریکوسل هم احتمال 60درصد به نظرخودم دارم بدلیل خجالت کشیدن نمیتوانم به پدر ومادر خود ویا حتی به دکتر مراجعه کنم
    اگه میشه راهنمایی
    آیا این عوامل باعث ناباروری میشه یانه


    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    با سلام.من حدود ۸ ماهه ک سوزش ادرار دارم.همچنین سوزش در موقع انزال.نوک التم بیشتر وقتا میسوزه.بعضی روزا بیشتر و بعضی روزا کمتر.یکی ازدکتر گفت سنگ کلیه.دکتر دیگه گفت التهاب پروستات.الان ۳ماهه ک دارم سفیکسیم۲۰۰ و ویتامینe و دیکلوفناک میخورم.بهتر شدم ولی بعضی وقتا عجیب سوزش دارم.دکتری ک گفته التهاب مروستات دارم گفته ۱۸ماه باید این داروهارو بخورم.در ضمن چند روزی هست که کلیه هام تیر میکشه.بخدا دیگه موندم چکار کنم.خسته شدم از بس دارو خوردم.سوال دوم اینکه مگه درمان پروستات ۳ماهه نیست.پس چرا من باید ۱۸ ماه دارو مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      من با تشخيص ورم موافق نيستم
  • تصویر کاربر مهران چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت شما
    بنده پسری 20 ساله هستم
    چند وقتی است که پس از ادرار حس میکنم که مثنام تخلیه نشده و هنوز ادرار دارم
    و در اخر ادرار سوزش کمی در سر التم حس میکنم
    و پس از ادرار در همون لحظه باز احساس ادرار دارم
    و سرعت تخلیه و مقدار ادرار هم نیز کاهش پیدا کرده
    میخواستم بدونم چه چیزی باعث این مشکلات شده
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      حساس نباشيد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام. حدود سه چهار سال پیش،تو بیمارستان مصطفی خمینی اقای دکتر فریدون خیامفر کوردی آلت من راعمل جراحی کرد که تا مقدار قابل قبولی انحنا برطرف شد، اما مشکل بزرگتری ایجاد شد که سه بار به مطب ایشان مراجعه کردم وهر بار سر سری من را رد کردن. آلت من به سمت چپ انحنای نسبتا 20 درجه داشت که با برش قسمت راست وفکر کنم گره زدن لوله سمت راست مشکل انحراف تا حدی اصلاح شد اما کمی پایین تر از محل عمل،به اندازه یک بند انگشت کوچک گودی و محل گره زدن لوله دچار بیرون زدگی شد.هر بار که به ایشان مراجعه کردم گفتن تا یکسال دیگر آن محل خودبه خود پر میشود اما این اتفاق نیفتاد،هر روز به خودم سر کوفت میزنم که چرا تن به این عمل دادم ،از اون روز تاحالا هروقت به آلتم نگاه میکنم اعصابم خورد میشه،با هرکی میخام سکس کنم مسخره ام میکنن .
    آقای دکتر تورو خدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر کاظم پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام
    تقاضامندم به سوالات اینجانب پاسخ دهید
    1-پدرم دارای 69 سال سن دارای سرطان پروستات که psa40بوده بعد از مصرف داروهای هورمونی وآمپول حدود3 می باشدمنها لنف هم درگیرشده وقسمت پای چپ وآلت ...کاملا متورم می باشد،ایشان باشیمی درمانی مخالفندآیاراه کم ضررتری نیز وجود دارد؟
    2- عکس هسته ای نشان دهنده این است که در همان نواحی پیشرفت داشته وسایرقسمتهارا دربرنمیگیرد.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشريف بياوريد ببينم
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با سلام فردی 58 ساله هستم از تکرر ادرار در طول روز رنج می برم بطوریکه هر 1/5ساعت نیاز به تخلیه ادرار میکنم در صورتیکه در طول خواب شب بیدار نمیشوم ضمنا داروهای زیر را به مدت طولانی مصرف نموده .پرازوسین-پروستاتان- مکسولوسین -پیرامیت 60-پروترال -فییناسرید -تولترورین
    ضمنا حجم تقریبی پروستات 30ccمختصر بالاتر از حد طبیعی می باشد .در کنترل پس از تخلیه مقدار رزیدو 150ccمی باشد . قبلا از لطف شما کمال تشکر را دارم.
    مقدار psa-ecl ./57 می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب