اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهرام پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2269 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید.من 4سال پیش بهداشت نزدیکی را رعایت نکردم، عفونت لوله منی گرفتم ،دقیقا نزدیک به سر آلت سوزش دارد،به دکتر مراجعه کردم،باازمایش وسونو گفت،فقط عفونت کرده وطبق گفته دکتر درمان کردم،اماهمچنان این سوزش سر آلت باشدت کمتر ادامه دارد وباعث میشود،مثانه را زود به زود تخلیه کنم.و مشکل دیگرم پشت بیضه چپم چسبیده به کشاله قبلا بخاطر پوشیدن شلوار فاق کوتاه بود گاها التهاب میکند،که بایخ درد تسکین پیدامیکند،چکار کنم،که این دودردکامل درمان شود.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید یک پسر3ساله دارم که کج ادرار میکند ایا باید درمان شود در صورت درمان نشدن ایا در اینده دچار مشکل میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام
    زگیل تناسلی همراه با درد و سوزش روی قرمزی کلاهک الت تناسلی نشانه بیماری خاصی است؟
    تا چه حد خطرناک است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام اینجانب مردی 42 ساله هستم که 2 بار در سالهای 88 و 91 جراحی واریکوسل داشتم که بعد از جراحی تعداد اسپرم بین 30 تا 60 میلیون و حرکت اسپرم 15 درصد و تعداد اسپرمهای نرمال 20 درصد می باشد. لطفا به اینجانب توضیح کامل دهید که با توجه به اینکه خانم (40 ساله) اینجانب 4 بار آی وی اف نا موفق داشته (به صورت طبیعی باردار نمی شود) من می بایست جراحی دیگری برای بار سوم داشته باشم . اگر جواب منفی است چه راهکاری برای فرزند دار شدنمان پیشنهاد می کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ای وی اف
  • تصویر کاربر عبدالرضا پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب خدمت شما استاد محترم جناب دکتر کرمی
    جناب دکتر یک سونوگرافی از کلیه ها گرفتم بواسطه یک درد در فقسه سینه ناحیه جلوی کلیه چپ که ناشی از سردی بود و حل شد اما خواستم نظرتون رو راجع به نتیجه سونوگرافی کلیه ها بدونم.
    یک مشکل خیلی مهم هم دارم. متاسفانه موقع تخلیه ادرار نمیتونم به طور کامل ادرار رو تخلیه کنم درحالت عادی 30 درصد ادرار تخلیه میشه بقیه رو باید با کمک دست به این صورت که نوک آلت تناسلی را با دست گرفته به سمت بیرون می کشم چند ثانیه مکث میکنم درون آلت تناسلی پر از ادرار می شود و وقتی دستم را رها می کنم تخلیه می شود . این عمل دوشیدن را چندین بار انجام می دهم تا تخلیه شود چند قطره باقی می ماند که بعد از راه رفتن و نشستن قطره قطره تخلیه می شود که برای بنده که به پاکی اهمیت می دهم عذاب زیادی را ایجاد می کند
    جناب دکتر راه حلی یا تشخیصی یا پیشنهادی اگر دارید استفاده می کنم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر م.ساده پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    میخواستم بپرسم خانمی که در حین ارتباط جنسی با همسرش به خوبی میتواند تحریک شود ولی خیلی سخت به مرحله ارگاسم میرسد و دچار اسپاسم عضله میشود و خیلی سریع از مرحله تحریک خارج میشود مشکل او چیست و چه باید کرد؟ خیلی ممنون از شما...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      روانی است و باید با روانکاو صحبت شود
  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با سلام و با تشکر از شما.
    پسری 29 ساله هستم که هنوز ازدواج نکرده ام. متاسفانه آلتم هنگام نعوظ انحراف به چپ دارد (از وسط آلت). تصویر آن ارسال شده است.
    1- آیا این میزان انحراف طبیعی است و یا اینکه در مقاربت دچار مشکل خواهم شد؟
    2- آلتم در حالت نعوظ، زاویه 90 درجه با شکمم ایجاد می کند (عمود بر شکم) در حالیکه شنیده ام این زاویه باید 45 درجه باشد. آیا این مساله مشکلی ایجاد خواهد کرد؟
    3- به جز جراحی، چه درمانی برای اصلاح انحراف توصیه می شود؟ آیا استفاده از دستگاه استندر توصیه می شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل من در یوتیوب را ببینید باید عمل کنید
  • تصویر کاربر کاوه پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلامت و خسته نباشید،
    میخواستم بدونم هزینه عمل چقدره و آیا امکانش هست از نخ بخیه قابل جذب طولانی مدت به جای نخ پلاستیکی استفاده کرد برای عمل کجی آلت
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      با نخ جذبی اثر عمل بعد از مدتی از بین میرود
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    من چند وقته در هنگام ادرار کردن کمی از آب منیم همراه ادرار خارج میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر عليقلي پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر من حدود ٨٣روزپيش عمل turp انجام دادم ولي وضع دفع ادرارم به حالت عادي برنگشته اول اينكه پرتاب ادار ندارم دوم وقتي ااحساس ادار دارم باسوزش مواجه مي شوم وقطره قطرهمي ايد بعد با ارامش قطره قطره مي شود
    سوم اينكه بعضي وقتها بعداز اتمام ادار هم بي اختيار قطره قطره مي ايد وشلوارم را هرروز خيس مي كند
    با احترام. اعظمي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      فیلم سیستوسکوپی من در سایت را ببینید باید سیستو شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب