اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سس شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام دکتر یه سوال داشتم
    من 2 بار ازمایش اسپرم دادم نتیجه صفر بود . فکرکنم بیضه چپم واریکسل داره و بیضه راستم بین لوله منی بر و بیضه یه خال توش هست ایا میشه بخاطر همین اسپرم صفر باشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي بيشتر شود
  • تصویر کاربر کیان شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من در مورد طول آلت تناسلی ام نگرانی های زیادی داشتم که با خوندن مطالب شما تا حدود زیادی رفع شد چون طول آلت من در حالت نعوظ 16 سانتی متر هست سوالی که من دارم اینکه که قطر مناسب و طبیعی برای آلت تناسلی چقدر هست و آیا روشی برای افزایش این قطر هست؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      شما مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من یبار سوال کردم جواب ندادین
    من 2 سال پیش عمل دوطرفه واریکوسل کرئم اما الان که رفتم سونوگرافی نوشته واریکوسل متوسط در دو طرف قطر ورید در حین مانور والسالو 3.1 میلیمتر افزایش می یابد که تاپل تحتانی بیضه ها امتداد دارد
    الان من چی کار باید بکنم باید دوباره عمل بشم
    واین بارهم بهتر به چه روشی عمل شم که دوباره بعد 2سال دیگه برنکرده
    ممنونم میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      نياز به عمل مجدد نيست
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام ضمن عرض ادب وارادت ازشرح کامل حضرت عالی در خصوص ناتوانی جنسی که من نیز دچار این عارضه شده ام به وجود دکتری مومن و متعهد ی چون شما افتخار میکنم تلکرافی عرض کنم :ابتدا درد پاشنه پای راست ، خشکی و درد بسیار در لگن ها ، دردبسیار کتف راست ، کوچک شدن بیضه راست ،دردی شبیه کشیدگی در رگهای متصل بیضه راست ، عدم تحریک پذیری آلت ، ابتدا نعوظ ناقص سپس عدم نعوظ حتی با تحریک مصنوعی _سابقه بالا بودن فشار مینیمم (19) ،سابقه بیماری AS ،متولد1343 بازنشسته ظامی
    لطفا کمکم کنید ، سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد حضورا معاينه وبروسي شويد
  • تصویر کاربر فاو شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    باسلام .وقت بخیر
    دختری ۲۵ساله ومجرد هستم نزدیک ۷سال است بی اختیاری ادرار دارم بعدازعطسه وسرفه وبلندکردن اشیا سنگین ادرارم نشت میکنه واین باعث شده زندگی برام سخت شودبعدازدستشویی بایدچندباربلندشوم وبنشینم  وخیلی به خودم فشارمیارم که ازریزش ادرارجلوگیری کنم امانمیشه.برای اینکه بیماری ام درمان شو نذرکردم شبهانمازشب بخوانم به این جهت گفتم چون خیلی سخت هست. فکرکنم به مشکل بنده بی اختیاری ادراری فشاری می گویند عکس رنگی هم گرفتم ازمثانه گفتندکه مشکلی نیست ازمایش دادم عفونت نداشتم,قرص تولرودین هم مصرف کردم بهبودی نیافتم, قبلابرای شما پیامی فرستادم وفرمودیدکه باید نوارمثانه بگیرم جناب دکتر سوال بنده این است که ایا مشکل من درمان دارد؟به این امرواقفم که نیازبه تشخص شماومعاینه است امابه طوراجمالی تقاضا دارم به سوال بنده جواب دهید به این خاطراین سوال روپرسیدم ۱چون هزینه ای راباید پرداخت کنم برای درمان ومطلع باشم امکان درمان تا چه میزان می باشد ودلیل دوم اینکه بنده درسایت درگفتگوهاندیدم که شخصی گفته باشد که درمان شده ومشکلش برطرف شده است بجز کسانی که عفونت مشکل اصلی ریزش ادرارانهابوده.وقت برای شماارزشمنداست ازاینکه وقت شمارااشغال کردم عذرمیخواهم .باتشکرازاینکه پاسخگوی سوالات بیماران هستیدخدابه شمااجر دهد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      قطعي ترين روش جواب شما با انجام نوار عَصّب مثانه است ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر mohammad شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من جوانی 23ساله بخاطر خودارضایی زیاد دچار زودانزالی شدم کمتر از 20ثانیه ارضا میشم آیا بعد از دو سال که خودارضایی نکنم و بعد آن ازدواج کنم این مشکل من حل میشه؟یا درمان دیگه ای داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      با قطع ان بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر ح شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1973 مشاهده پرسش
    سلام
    مدتیه سمت راست قسمت بدنه آلتم تقریبا چسبیده به کلاهک ، یه چیز غده مانند شبیه لوله یا لوبیایی که خیلی هم سفت هست پیدا شده. دکتر رفتن برام سخته. میشه راهنمایی کنید ببینم چیه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من بعضی موقع ها یک دردی از بیضه هام میگره که واقعا درد آوره و اکثرا از سمت چپ هستش .
    مریضی خاصی میتونه باشه و تشخیص شما چیه و چی کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر فرزانه شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر من و شوهرم حدود 4 سال هست که ازدواج کرده ایم هنوز بچه دار نشدیم شوهرم حدود دو سال پیش عمل واریکوسل انجام داده اند و حرکت و تعداد اسپرم روز به روز بدتر می شود ایا احتمال دارد بد عمل شده باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد اي وي اف كنيد
  • تصویر کاربر سهیلی یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر کرمی،
    حدود یک هفته است که بیضه ی سمت راستم بزرگتر از سمت چپ شده، ولی هیچ دردی ندارم.
    چون برای اولین بار این اتفاق را میبینم اندکی مایه ی نگرانی ام شده است.
    بنظر شما آیا جای نگرانی وجود دارد؟

    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سونوگرافي كنيد
    2. تصویر کاربر سهیلی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      متشکرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ممنون
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب