اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رويا سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد،شوهرم ١٠روز ك مكمل بدنسازي استفاده ميكنه، دير ارضا شدن جز عوارض مكمل است؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      ممکن است
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید سوال من این هست که می خوام عمل واریکوسل به روش لاپارسکوبی انجام دهم ایا باید در بیمارستان بستری شوم و چه موقع می توانم فعالیت کاری انجام دهم و در اخر کل هزینه عمل به این روش چقدر می باشد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      09351142080
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با سلام.خدمت جناب دکتر ،
    من.23 سالمه و مجردم ، هنگام نعوذ سمت چپ التم یه چیز سفتی نزدیک کلاهک احساس میکنم که اندازه عدس هس و با لمس یکم حرکت میکند ، ضمنا پارسال واریکوسل گرید2.5داشتم، این جسم سفت فقط هنگام.نعوذ قابل لمس هس ،،اقای دکتر خیلی نگرانم کرده ،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر بهروز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3314 مشاهده پرسش
    باسلام اینجانب 47سال سن دارم .در سونوگرافی کلیه و مجاری اداری و مثانه موارد ذیل مشاهده گردیده.:
    کلیه راست به ابعاد mm110*44 میباشد.اکوژنسیته کورتکس و پارانشیم کلیه ها طبیعی است. افتراق کورتیکومدولاری طبیعی است.ضخامت کورتکس پارانشیم کلیه راست 14mmکلیه چپ 15mmمیباشد. چربی پری رنال نرمال می باشد توده در کلیه ها مشاهده نشد. در قطب میانی -فوق کلیه راست دو عدد سنگ به قطرهای 5/2و4/1 mmودر قطب میانی -فوق کلیه چپ نیز یک عدد سنگ به قطر 6/2mmمشاهده می گردد.هیدرونفروز moderateدرکلیه چپ مشاهده میگردد.در دیستال حالب چپ ودر نزدیکی محل uvjدو عدد سنگ بزرگ به قطرهای 10و12 mmدر مجاورت هم مشاهده می گردد. سونوگرافی کنترل پس ازیک هفته توصیه میگردد. مثانه دارای شکل و حجم و ضخامت جدار طبیعی است.ضخامت جدار 2mmاست. سنگ یا توده در مثانه مشاهده نشد. پروستات دارای ابعاد 43*46*38 mm میباشد .حجم پروستات حدود 39ccمیباشد که کاملا بزرگتر از حد طبیعی است. اکوژنسیته پروستات طبیعی است.لطفا راهنمایی های لازم را عنایت فرمایید .با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      با سی تس اسکن مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 729 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام . اقای دکتر من سال پیش طی معاینه متوجه زگیل تناسلی شدم که پس از ازمایش نوع 6 و 11 گزارش شد . امسال طی ازمایش مجدد hpv من منفی شده بود وهیچ نوعی مشاهده نشده بود در جواب ازمایش . خواستم بپرسم 1 - با یکبار ازمایش منفی دیگه مطمئن باشم که منفی شدم ؟؟؟2 - حالا که ویروس پاک شده زدن واکسن گارداسیل رو پیشنهاد می کنید من 35 سالمه ؟؟؟؟3 - ایا واکسن گارداسیل عوارض بدی داره بعضی جاها نوشته حساسیت شدید ایجاد میکنه و بهتره ساخت کدوم کشور باشه ؟؟؟؟؟4 - من زگیل دارم هنوز ایا بودنش دلیل بر وجود ویروس در بدن نیست ؟؟؟البته چنددونه کوچیک که از سال پیش هم بوده و فریز نکردم ؟؟؟؟؟ ممنون و سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله هست
  • تصویر کاربر ازی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. ببخشید من یه مدته مشکل پیدا کردم هم از سایز التم ناراضی م هم مث تمایل کمی دارم نسبت به رابطه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 831 مشاهده پرسش
    با سلام،دکتر آیا زگیل دهانی از طریق بزاق دهان میتواند به شخص دیگری منتقل شود و باعث به وجود آمدن زگیل دهانی در او شود؟و آیا احتمالش بالا هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      ممکن تست
  • تصویر کاربر کتایون سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام . همسرم دوماه پیش مبتلا به زگیل شده است و با فریز کنترل شده و من تستhpvدادم که منفی بود و یک نوبت واکسن گارداسیل زدم .میخواستم بدونم بعد از تزریق آخر میتونم باردار بشم ؟و اینکه بعد از تزریق اول من ایمن شده ام؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      میتوانید بارور شوید
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر نتیجه آزمایش اسپرم به شرح ذیل می باشد که در موسسه رویان گرفته شده است :
    abstinence duration:3 day
    collecting type: coitus
    volume:1.8
    color: white-gray
    ph:7.7
    liquifaction time:20min
    viscosity:normal
    sperm count/ml: 77million/ml
    sperm count/total: 138million
    sperm motility,total:63
    rapid progressive;class a: 10.7 که این مقدار را پایین اعلام کرده.
    progressive;calss b:32.1
    total progressive;class a+b:42.8
    non-progressive; class c:20.2
    non-motile;class d:37
    live ratio; class a+b+c: 63
    normal morphology:4%
    abnormal morphology:96%
    amorph:78%
    giant head:2%
    pin head:3/100sperm
    round head: 6%
    coiled tail:1%
    short tail:5%
    excess residual cytoplasm:4%
    round cells: 2-3/hpf
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام.من 4سالی هست مشکل بیضه دارم .اما میترسم برم پیش دکتر.بیضه سمت چپم بیرون بیضه ام یک گردالی کوچولو به بیضم چسبیده .درد بعضی وقتا خیلی کم دارم که اذییت نمیشم از دردش.بیضم درد نمیکنه همون چیز گرد که به بیضم چسبیده درد میکنه و از وقتی که این اتفاق افتاده بعضی وقتا سلفه میکنم که فکر میکنم مال همین چیز عجیب هست .و .وقتی شهوتم بالا میره درد شدیدی داره و بزرگ تر میشه بیضه ام که دست میزنم بهش سفت تر از بیضه سمت راستم هست ممنون از کمکتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      یعنی مشکلی نیست ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی کنید اگ نرمات بود بیخیال
    4. تصویر کاربر علی شنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلامت باشی ممنون یا علی
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      ممنون
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب