اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیری چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    وقت بخیر آیا با توجه به عکس های ارسالی hpv مطرح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      خیر اصلا زگیل نیست
    2. تصویر کاربر امیری سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      دانه های چربی اند دکتر پشت کلاهک ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    چند وقتیه داخل مجرای ادراری من زایعه گوشتی رشد کرده و فهمیدم که زگیل هستش و به سختی قابل رویت هست. برای درمانش چه روشی پیشنهاد میکنید؟! آقا هستم
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    وآیا ممکنه به سرطان ختم بشه؟
    الان ۲ ماه هست و بعضی وقتا قطره های خون هم دیده میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      اگر ضایعه دیده میشه عکسشو بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      تقریبا راهش داره مسدود میشه
    3. تصویر کاربر علی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      تقریبا راهش داره مسدود میشه
    4. تصویر کاربر علی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      راهش تقریبا داره بسته میشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل بشه و کامل این ضایعات تراشیده شوند
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Shahramkiani چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    عرض ادب و احترام دارم خدمت دکتر گرانقدر. از کوردستان مزاحم میشم دکترجان. حدود 4 ماه هست که این زائده ها روی آلت تناسلیم درومدن و پوستش به کل حالت نامتعارفی پیدا کرده‌. احساس میکنم قبلا رگ سمت چپ انقد برجسته نبوده . دور کلاهک از سمت حجیم تر شده . قبلا هم به صورت آنلاین اقدام کردم در اسنپ دکتر متاسفانه پمادهایی که دادن که حدود دوسه هفته استفاده کردم تقریبا هیچ پیشرفت درمانی ندیدم. به نظر حضرتعالی نشونه ی چی هستن این علائم؟ ضمنا گاها سمت چپ دور کلاهک درد خفیفی هم دارد. خارش خیلی به ندرت دارد. انگار از حدود دوسانت زیر کلاهک شروع شده تا یک سانت روی کلاهک
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر Shahramkiani سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با تجدید احترام.
      همانطور که ملاحظه میفرمایید دور کلاهک از سمت رویی به صورت نامتعارف و نامتقارنی افزایش حجم داشته و دانه هایی روی کلاهک هستند و همچنین تا حدود دوسانت زیر کلاهک تغییر رنگ داده و انگار پوستس کلا تغییر شکل داده. و همچنین در قسمت زیرین آلت هم زائده هایی در حدود یک میبیمتر ملاحظه میفرمایید که قارچی شکل هستند.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      زگیل یا تبخال نیست قارچ هم نیست به نظر افزایش حساسیت هست به همکاران متخصص پوست مراجعه کنید باید از نزدیک معاینه شوید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر صادق سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    افزایش خفیف اکوژنیسته پری فری پیرامیدهای مدولاری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    آزمایش دی اف ای 60 می باشد آیا قابل درمانه با چه داروهایی،؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      متاهلید؟ نازایی دارید؟ جواب آزمایش و سونوگرافی انجام شده رو بفرستید
    2. تصویر کاربر نیما سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      متاهل ام دو سال ازدواج کردم ازدواج اول است 51سال دارم در حال اقدام به بارداری سونو هم ندارم
    3. تصویر کاربر نیما سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      متاهلم ازدواج اولم هستش 51سالمه..اقدام کردم واسه بارداری
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      شرایط اسپرم ها خوب نیست قرص بلومکس روزی ۳ عدد تا سه ماه مصرف کنید سه ماه بعد آزمایش آنالیز مایع منی مجدد و سونوگرافی از بیضه ها انجام دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    امکانش هست عکس ببنید اینه چه زگیل یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      سلام زگیل تیست
  • تصویر کاربر عرفان سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    خیلی وقته کجی الت دارم میخواستم ببینم با دارو خوب میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید شرایط عمومی ارسال عکس رو عایت کنید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین


    پدر من 70 سالشه و آزمایش و بیوپسی که انجام دادن رو ضمیمه کردن. در روزمره مشکل خاصی ندارن و از چکاپی که انجام میدادن متوجه مشکل شون شدن.
    میشه لطف کنین راهنمایی کنین باید چی کار کنیم؟ عمل نیاز دارن یا نه؟ به یکی از دکتر هایی که مراجعه کردن گفتن بیوپسی به درستی انجام نشده

    خیلی ممنون و در اسرع وقت میان پیشتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام عکس پاتولوژی بیوپسی رو بفرستید ببینم شرایط عمومی ارسال عکس رو رعایت کنید
    2. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      شرایط عکس هایی که ارسال مطابق با هموناست که تو سایت هست، دوباره آپلود کردم به دستتون رسید؟
    3. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      اینم جواب MRI هست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    با سلام
    بین دو قرص دوراکست و داکسوپیل تاثیر کدوم بهتره؟
    زودانزالی داشتم در مدت یک دقیقه انزال میشدم، بعد از مصرف دوراکست30 تایم رابطه در مرتبه اول کمی بیشتر شد اما هنوز تایمش کم است، اما در مرتبه دوم رابطه تایمش طولانی شده ولی حین رابطه دچار شلی آلت میشم
    39 ساله هستم
    پیوند کلیه انجا دادم، 25 سال از پیوند کلیه میگذره
    روزی یک عدد کورتن 5 میخورم
    روز دو عدد سل سپت500 و روزانه 75 میلی ساندیمون مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      هیچ مزیتی نسبت بهم ندارند از تکنیک استاپ استارت حین رابطه در کنار دارو استفاده کنید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین


    پدر من 70 سالشه و آزمایش و بیوپسی که انجام دادن رو ضمیمه کردن. در روزمره مشکل خاصی ندارن و از چکاپی که انجام میدادن متوجه مشکل شون شدن.
    میشه لطف کنین راهنمایی کنین باید چی کار کنیم؟ عمل نیاز دارن یا نه؟ به یکی از دکتر هایی که مراجعه کردن گفتن بیوپسی به درستی انجام نشده

    خیلی ممنون و در اسرع وقت میان پیشتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      جواب بیوپسی رو بفرستید شرایط عمومی ارسال عکس رو رعایت کنید
    2. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۴ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله ببخشید دوباره فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      باید پروستات تخلیه بشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ دی ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب