اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فهیمه جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و روز خوش

    من از همدان مزاحمتون می شم ، پدر همسرم که قبلاً نتیجه بیوپسیشو خدمتتون فرستاده بودم عمل کردند . ( 72 سال سن دارند )

    فقط الان موضوعی که باعث نگرانی دکتر شده به خاطر این است که در بیوپسی گلیسیون 3+3 بوده ولی نتیجه پاتولوژی 3+4 شده است .

    لطفاً در این خصوص راهنمایی بفرمایید که این نتیجه یعنی چی ممکنه عمل نتیجه ای نداشته باشد و باید چیکار کنیم .

    ممنون از لطف شما .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید
    چند روزی هست بیضه چپ درد احساس میکنم بعضی وقتا راهنمایی کنید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر الهه جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من 26 ساله هستم و چند روز قبل به مدت یک روز در ادرار خود به طور واضح خون دیدم اما درد یا سوزش ادرار نداشتم. یک سال قبل هم این اتفاق برام افتاد که خود به خود از بین رفت. می خواستم بدونم این خون می تونه نشانه سرطان یا بیماری خطرناک دیگه ای باشه ؟ به این دلیل که در جایی خوندم خونی که در پایان ادرار دیده میشه نشانه درگیری مثانه و کلیه و وجود سرطان یا کیست است.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام درود بر اقای دکتر
    جناب اقای کرمی انجام عمل خودرضایی بعد از مدتی اگه منجر به کوچکی بیضه بشه راه درمان برای حالا بزرگ شدن و حجم بیشتر وجود دارد لطفا با تجربه ای که دارید لطفا راهنمایی بفرمایید
    با تشکر از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید گویای جواب شما است
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر . من حدود 5 ماه پیش عمل واریکوسل انجام دادم (گرید 4) . 2 هفته پیش هم رفتم آزمایش اسپرم انجام دادم که تعداد اسپرم ها رو خیلی کم نشون داد حدود 2 میلیون
    دکتر برام قرص اوومید-پنتافیل-زینک-ایویژل-فولیک اسید نوشته
    میخواستم ببینم این قرص ها تاثیری در اندازه آلتم داره یا نه ؟
    یکیم اینکه من با عرض معذرت زیاد استمنا میکنم . آیا این مسئله باعث کمبود تعداد اسپرم ها هست؟
    و در ضمن شرایط آزمایش اسپرم رو همه رو رعایت کردم (قبل از 3 روز و ...)
    فقط اندازه آلتم کوچیک هستش لطفا بگید ممکنه افزایش پیدا کنه یا نه
    با سپاس فراوان از زحماتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید با مدارکتان ببینم
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    پسرم کمی چاق هست بعضی وقت ها آلتش اندازه یک بند انگشت و بعضی وقت ها هم به اندازه۳/۵بند انگشت میشد و در حالت نعوظ به ۸ سانت میرسه به نظرتون کوچیک نیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      مال چاقی است مطلب الت دفن شده سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر Farshid جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    من 19سالمه 25 روز پیش عمل دو طرفه واریکوسل گرید 3 چپ و 2 راست داشتم .حال بعد از 25 روز با شناختی که از واریکوسل پیدا کردم درون بیضه چپم رگ واریسی باز هم وجود دارد تا حدود گرید 1
    بخاطره اینکه دکتر معالج گفته بودند واریکوسل من شدید است و باید مراقب باشم تا حالا استراحت کردم و حتی پیاده روی طولانی هم نداشتم . آیا این طبیعی است یا باید دوباره عمل شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است
  • تصویر کاربر Vida جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من بیشتر از یک ساله مبتلا به ام اس هستم.به تازگی زایده ای در‌مهبل دیدم که پرشکا با شک‌و شبهه زگیل تشخیص دادن.با توجه به اینکه من سییتم ایمنی قوی دارم و امپول تزریق میکنم برا تضعیفش روند درمانم چطوره؟.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید کرایو شوید فیل من در سایت را ببینید
  • تصویر کاربر کیوان جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام.ممنونم بابت سایت خوبتون.دستگاه وکیوم رو قطر الت تاثیر داره؟اگه داره چقدر؟چه مدت باید استفاده کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      فایده ندار د
  • تصویر کاربر هیوا جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    من یک جوان27ساله هستم که مدت4ماه است که ازدواج کرده ام قبلا اصلا رابطه جنسی با کسی نداشته ام .وقتی میخواهم با همسرم رابطه داشته باشم دچار اختلال نعوظ میشوم و نمیتوانم عمل دخول را انجام دهم الت بنده در شروع به نعوظ کامل میرسد ولی بعد از 1یادو دقیقه نعوظ خود را ازدست میدهد و به هیچ روشی نمیتوانم دوباره به نعوظ برسم اقای دکتر به دادم برسید همسرم کم کم دارد ازم نا امید میشود. در شهر ما دکتر اورولوژی وجود ندارد تورو خدا کمکم کنید زندگیم دارد نابود میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      باید بررسی شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب