اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    باسلام من30سالمه 2ماهه ازدواج کردم مشکلی که دارم دیرنعوظ پیدامیکنم و زود نعوظ ازبین میره.و زود به ارگاسم میرسم جوریکه همسرم احساس نارضایتی دارد.لطفا راهنمایم کنید مشکلم حل بشه .منتظر جوابم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر فهیمه جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر
    با سلام و روز خوش و تشکـــر از زحمات

    پیرو پاسخ کد رهگیری شماره n00j619110 به پیوست نتیجه پاتولوژی ارائه می گردد .

    با تشکـــر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سريعا مراجعه نماييد فردا يا پس فردا مطب ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر ،
    من پسری 21 ساله هستم ، میخواستم بدونم میتونم برای تزریق واکسن زگیل تناسلی اقدام کنم یا نه ، درضمن هیچ فعالیت جنسیم ندارم ینی مجردم . ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ایا پیرونی دارم؟یا من خیلی حساسم؟ یه ذره درد هم دارم در حد خیلی کم روی الت هنگام نعوظ و اینکه این خود ارضایی رو هم در جهت انحنا انجام میدادم ممکنه دلیلش این باشه؟و دردم امروز از بین رفت .ایا عمل میخواد؟هر چی کردم واسه عکس میگه فایل معتبر نیست
    1. تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      و یه چیز دیگه اینه که تقریبا میتونم بگم انحنا دو روزه شروع شده
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      خیلی نگرانم کرده ممکنه مشکل عروقی باشه؟
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ضمن اینکه میتونم به جرات بگم دردش مربوط به رگ هاست.و اینکه پشت باسن چپم شب قبل از شروع انحنا به شدت درد گرفت
    4. تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ببخشید زیاد می پرسم درکم کنید.ممکنه رگ به رگ شده باشه؟آخه فشار بش وارد کردم با چپ و راست کردنش.خودش خوب میشه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام‌ خدمت جناب دکتر
    سایز الت من کوچیکه و قطر کم باریکه شدیدا فکرمو‌ مشغو ل کرده در رابطه ای که دارم طرف مقابلم از کوچکی و قطر کوچیک ان شاکی هستن سن منم هم ۳۲ ساله لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      اندازه اگر بالاي ٩ است طبيعي است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    عرض سلام دارم خدمت دکتر کرمی. من خدمت جنابعالی عرض کردم که سال 80 با تشخیص دکتر باغی نیا در اراک بعلت تنگی حالب و گیر کردن سنگ کوچکی درآن سیستسکوپی شدم . قبل از آن 3 بار مبتلا به سنگ شدم و خودشان دفع شدن ولی سال 80 ادرارم کم شد و تکرر داشتم .ازان مقع تا به حال سنگی نداشتم اما ادرارم کم ولی به تعداد زیا در روز می باشد آفلوکساسین خیلی خوب جواب داد اما معده ام باد میکرد. الان حدود 10 روز یابیشتر است که لگن و بیضه راستم درد می کند و درمراجه به سونوگرافی فولنس مختصری در سمت راست دیده شده و احیانا سنگی به قطر 3 در سمت چپ مشاهده شده که بازهم دکتر سونگراف سمت چپ رو احتمال سنگ یا جرم میده اما من درد کمی در بیضه راست و لگن دارم و حدود 8 روز است که سپروفلوکسکسین 250 دو عدد باهم 12 ساعته مصرف می کنم ام با وجود این حجم ادرارم کم و مثانه کامل پر نمیشه و تکرر دارم محبت کنید درد لگن و بیضه راست ازچیه ؟ چند وقت پیش هم بار سنگینی حمل کردم ازان نیست ؟ ولی رگ مربوط به بیضه راستم که رگ ضخیمی است با لمس کردن آن احساس درد میکنم . ممنون و سپاسگزارم جناب دکتر عزیز و مردمی ملت ایران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    بنده در جریان سکس صدایی شبیه به شکستگی الت داشتم ولی نه دردی احساس کردم و میکنم نه اینکه دچار ورم و کبودی شده ام مشکل خاصی هم ندارم فقط صدای شکستن الت میخواستم ببینم ایا التم شکسته یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 758 مشاهده پرسش
    با سلام دوباره
    فکر میکنم که عکس هایی که فرستادم فقط یه دونشون واستون ارسال شد
    یک بار دیگه یکی از عکس ها که خیلی مهمه و جواب آزنایش اسپرمم هست رو براتون می فرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    با سلام
    بیضه ام درد می کنه ، یک ساله که درد می کنه
    نمی دو نم
    هر جا میرم ، هر آزمایشی که میدم کسی سر در نمیاره
    درد از زمانی شروع شده که یه چیز شبیه جوش روی بیضه ام دراومده بود و من چند بار به شدت فشار دادمش ولی از بین نرفت
    دکتر رفتم و بهم ناپروکسن و کلوگزاسیلین داد یه با مصرفشون اون جوش بزرگ از بین رفت
    ولی از اون موقع تا حالا بیضه من درد می کنه - شاید به خاطر فشارهایی که دادم باشه
    سمت راست کاملا سالمه و سمت چپیه درد می کنه
    سمت چپ بدنم هم ، زیر قفسه سینه احساس گرفتگی و کمی درد دارم
    انگاری اون تو دو تا از لوله ها به هم پیچ خورده باشن ، یا یه چیزی مثل سنگ سفت اون داخل باشه
    خلاصه که یه ساله داغونم
    راستی مجرد هستم و 27 ساله
    یه سوال
    وقتی که جواب آزمایشی که من توی بهترین جا انجام دادمش میگه که من واریکوسل ندارم پس چرا نتیجه آزمایش اسپرمم غیر طبیعیه ؟اون جوری که فهمیدم مقدار a پایینه
    یعنی ازدواج کنم بدون عمل بچه دار نمیشم ؟؟
    خوب وقتی واریکوسل ندارم پس چرا باید عمل بشم؟
    آزمایشاتم رو که شامل تست اسپرموگرام در رویان - سونوگرافی های انجام شده و یه عکس که یه لکه بزرگی روی پام هست و بالای بالای ران در محل تکیه گاه بیضه ها و در سمت چپ هست و چند ماهیه به وجود اومده رو براتون میفرستم و از شما خواهش دارم که نظرتون رو بفرمایید
    من باید عمل بشم یا خیر ؟؟
    امیدوارم خدا عوضش رو توی زندگیتون واستون جبران کنه
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      معلوم نسيت
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام ، حدودا 7 ماه است که در ناحیه زیر شکم دچار درد ناراحت کننده ای می شوم که هنگام خواب و در صورت عدم دفع ادرار هر دو ساعت یکبار شدیدتر و آزار دهنده می شود دو تن از دکترهای متخصص اورولوژ با استفاده از تکنیک های سونوگرافی و سی تی اسکن از عدم وجود سنگ اطمینان حاصل کرده اند و طی دو تا سه مرحله آزمایشات وجود عفونت نیز منتفی است اما هربار انواع داروی ضد عفونت تجویز شده که در حین استفاده کاهش نسبی درد وجود داشته اما به محض اتمام دوران درمان مجددا همان دردها افزایش پیدا می نماید دکتر متخصص گوارش هم آنتی بیوتیک تجویز کرده اما باز هم بی نتیجه ، لازم به ذکر است در این مدت به تکرر ادرار اما به میزان حجم کم دچار شدم در آخرین سونو هم پس از تخلیه کامل ادرار ، حدودا یکصد سی سی ادرار در مثانه باقی بوده است . لطفا بفرمایید آیا احتمال سرطان وجود دارد ، درمان را از طریق کدام رسته تخصصی پزشکی پیگیری نمایم. با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ نوار عصب مثانه بگيريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب