اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما . مدتيست حدود يك سال است كه در هنگام ادرار حس ميكنم ادرارم به طور كامل تخليه نميشود بعضي از اوقات كم ادرار خارج ميشود و بعضي از مواقع با فشار خوب و زياد اما باز در پايان حس ميكنم مثل سابق نرمال نيست . علاوه بر آن مدتيست بعضي مواقع درون مجاري ادرار يك حس عجيبي به من دست ميدهد نميدانم خارش بگويم قلقلك بگويم به هر حال حس غريبيست اكثرن اين حس چند دقيقه بعد از ادرار به من دست ميدهد . پارسال به پزشك مراجعه كردم (عمومي) سونو گرافي نوشتند انجام دادم كليه و مثانه و پروستات همه طبيعي بود و هيچ مورد سنگي هم ديده نشد . آزمايش خون و ادرار هم دادم ميكروب و اينها نبود فقط به مقدار كم (اِ فيو) خون در ادرارم بود . لطفن راهنمايي بفرماييد چگونه درمان كنم . سپاسگزارم سن بنده 40 سال است اصفهان زندگي ميكنم . خدا نگهدار شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر خسته نباشيد
    من خانمي مجرد هستم كه تاحالا هيچ رابطه جنسي نداشتم.بنده در اتاق عمل كار ميكنم كه چند موردي سرعمل كوتر كردن زگيل تناسلي بودم چندوقته كه احساس ميكنم روي لب هاي بزرگ ناحيه تناسلي چند دانه همرنگ پوستم وروي رانم يك خال خيلي كوچيك پيدا شده خيلي نگران شدم خواهش ميكنم راهنماييم كنين
    خيلي ميترسم كه نكنه سرعمل از يكي از بيماران گرفته باشم أيا اصلا همچين اتفاقي ميتونه بيفته؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      فكر نميكنم مهم باشد
  • تصویر کاربر mina یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من یک ساله مبتلا به زگیل تناسلی هستم که تا الان 5 جلسه کرایو شدم زگیل های واژنم خوب شده ولی چندتا زگیل بزرگ چسبیده به مقعده ام دارم که بعد از این همه کرایو هیچ تغییری نکردن الان دکتر بهم پماد آلدرا تجویز کرده و بازم گفته کرایو برم دیگه واقعا خسته شدم چون حس میکنم چسبیده به مقعد هستن واسه همین خوب نمیشن با کرایو
    نظر شما چیه؟ پماد آلدرا مصرف کنم؟ممنون میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      خيلي موثر نيست
    2. تصویر کاربر mina شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر بهم گفتن هم کرایو بیا هم از این کرم آلدرا مصرف کن بین فواصل کرایو با توجه به قیمت بالای این کرم شما چه پیشنهادی میکنین؟ چون من کل داروخانه های شهرمون بندرعباس رو گشتم و پیداش نکردم
    3. تصویر کاربر mina شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      در ضمن من همه ی زگیلام خوب شدن الا اونایی که چسبیده به مقعد هستن و مایل به سمت داخل واقعا دیگه نا امید شدم بعد 5 جلسه کرایو
      پمپ کرایو دکتر من با شما فرق داره و کرایو توسط دستیار ایشون انجام میشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من حدود یه سال پیش فهمیدم در بیضه چپم کیست دارم دکترم هم گفت که درمان خاصی نداره درد هم نخواهد داشت اما حدود پنج ماهی میشه که ماهی یک یا دوبار شدیدا درد میکنه بطوری که دیگه دست هم نمیتونم بزنم اما بعد اینکه رو شکم میخوابم درست میشه میخواستم بدونم این عادیه یا نه؟

    ممنون میشم جواب بدین خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      عصبي است
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام - من بعد از سکس قسمت بیضه هام درد میکنه و احساس میکنم که آلتم کوچک هستش
    بنظرتون چیکار باید کنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نهمهم نيست
    2. تصویر کاربر محمود دوشنبه ۱۵ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      عکس هم ارسال کردم راجع کوچکی میشه بی زحمت بگید که چیکار کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      نميتوان كاري كرد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    برادرم طی یک تصادف لگن از دو سمت شکسته و مثانه از سه قسمت ترک خورده بود یک ماه بعد بین معقد و آلت تناسلی یک سوراخ ریز بوجود آمد زمانی که سوند بد کار می کرد از آن محل ادرار خارج میشد بعد از 3ماه و گرفتن ام . آر آی مثانه کاملاً ترمیم گشته ولی هنوز از آن محل به مقدار کمی ادرار خارج میشود و دکترش ما را به تهران معرفی کرده لطفاً ما را راهنمایی فرمائید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بيمارستان شهدا تجريش دكتر حسيني
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب.
    آقای دکتر من از کودکی ناراحتی کلیه داشتم بطوریکه سنگهای ریز شن مانند و عفونت بود سنگها در همان کودکی از بین رفتند و دیگر اثری از سنگ وجود ندارد اما در سال چندین بار با سوزش ادرار مواجه میشوم. و اخیرا این سوزش همراه با خارش شدید ناحیه تناسلی و بوی بد ادرار و همچنین احساس تکرر ادرار همراه می باشد. میخوام بدونم باید چه آنتی بیوتیکی استفاده کنم. واقعا این حالت خستم میکنه... اگر امکانش هست جوابو همینجا روی صفحه ببینم ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      فقط اب زياد بخوريد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام عرض خسته نباشی
    الت من کجه میخواستم عمل کنم خواستم اول هزینه عمل چقدره و مدت عمل چقدر که اگه بخوام عمل کنم ا شهرستان بیام یه طوری باشه دوستام یا خوانواده ام نفهمن
    22 سالمه دیر نیست برا عمل عوارضی نداره
    ممنونم فقط این سوال منو جواب بدین که بیام واسه عمل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      فيلم سايت من در مورد كجي الت را ببينيد عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر سید شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر خانواده مادرم اینها خیلی فقیر و آبرو مند هستند و چون سقف خانه را موریانه خورده بود مجبور شدن با وام بنیاد مسکن یک سرپناهی برای خود در روستا درست کنند الانم بدهکار شده اند. و یچ راهی هم ندارند .سه فرزند بیمار هم دارد و خودش هم بیمار هست و 62سال داره و سید هم هست امکان دارد کمکشان کنید . برای صحت حرفام هر کار ی بفرمایید انجام می دهم .منتظر یاری شما هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      در خدمتتم
  • تصویر کاربر حبیب شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر برای پروستات در حد کم دارد کپسول پروترال روزی یک عدد مصرف میکنم در ضمن برای بزرگ شدن سینه قرص تاموکسیفن 10میلی میخوام اونم روزی یک عدد سوالم از حضورتان اینکه آیا تاری.دید میتونه از عوارض داروها باشه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دارو نخور
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب