اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر.من 26سالمه ونامزدهستم.ودچارزودانزالی هستم.میخواستم بپرسم اقای دکترتوروخداقرصی چیزی هس که بامصرف کردنش بشه کنترلش کرد.اخه من پرسیدم گفتن دکتربایدقرص تجویزکنه داروخونه هانمیدن دارورو.ممنون میشم من روراهنمایی کنین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من در اين مورد را بخوانيد
  • تصویر کاربر vaghefi یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 583 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی آقای دکتر مادر من مدتی است که تکرر ادرار دارند مدتی هست پیش دکتر ارولوژی تحت نظر هستند ولی متاسفانه داروهاش اصلا اثر نمیکنه نوار مثانه هم انجام داده خوب بود آزمایش عفونت هم انجام داده اونم خوب بود ولی این تکرر به شدت اینو اذیت میکنه .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر احمدی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 794 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر سه ماه پیش پدرم عمل بسته تومور مثانه بعمل اوردند چند روز بعد از عمل درد در ناحیه مقعد شروع شد که قبل از عمل این درد نبوده باز هفته قبل بعد از سونوگرافی مجددا عمل بسته تومور مثانه انجام گرفت باز هم این درد در ناحیه مقعد شروع شده چه باید کرد البته جراح عمومی ناحیه مقعد را معاینه کرده چیز خاص مشاهده نکرده و شیاف هموروئید جزئی تجویز کرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      ارتباطي به درد مقعد ندارد
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير،من ١٨مرداد دفع سنگ داشتم بعد از دفع چند روز بعد خون ريزي از مجراي ادرار بعد از اتمام ادرار داشتم،دوباره ديروز بعد از ادرار خون ريزي داشتم تا به امروز،سونوگرافي و سي تي اسكن دادم سنگ ندارم ديگه فقط گفتن يكم كليه ملتهب،سوال من اينه دليل اين خون چيه؟ديگه درد ندارم
    از اول هم سوزش يا خارش نداشتم
    خواهشا جواب منو بدين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر تكرار شد سونوگراافي كنيد
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من این سوال رو از شما پرسیدم اما ایشون خون دفع نمی کرد ودر اون به خون در ادرار اشاره نکردم پدر بنده 77سال سن دارند ودر تاریخ 28فروردین 95 برای درمان مشکل پروستات پیش شما اومدن شما باتوجه به مدارک که PSA 16 بود وبیوبسی از اون فرمودید کنسر هست و فرمودید باتوجه به سن بهترین کار هورمون درمانی وآمپول دیفرلین سه ماه تجویز کردین والان دومین آمپول رو تزریق کردن اما بیرون روی باز هم دارند ,وحتی پدر عنوان می کنه که در ادرارش خون می بینه البته بعد از تزریق اول کمتر شد ه اما تزریق دوم به بعد بیشتر بیرون روی دارندوالان میگن که خون می بینه آیا به نظر شما به درمان پاسخ ندادند وخطری ایشون رو تحدید میکنه احتیاج به پیگیری هست وچه باید کرد اصلا ما باید توقع داشته باشیم که بیرون روی وخون دیده نشود یا این مشکل امر طبیعی است .برگه بیوبسی ایشون رو براتون ضمیمه کردم ممنونم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      هر ٣ ماه پيگيري با psa
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1796 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر.بنده مدت 40 روز است که عمل هیدروسل چپ را انجام داده ام.در این مدت ترشح خون آبه از محل بخیه ها به مدت 37 روز داشتم و سپس قطع شد.سپس به دکتر خودم دهم شهریور ماه 95 مراجعه کردم.بخیه ها عالی و نخ بیخیه ها که جذبی بود تقریبا افتاده بود.دکتر دستور پوشیدن شورت را به همراه شورتکس داد چون دیگه ترشح نداشتم.امروز که 12 شهریور هست دوباره ترشح خیلی خیلی کم داشتم.چون دکتر بنده مدتی به خارج از کشور رفته و بنده دسترسی به ایشون ندارم.می خواستم بدونم که آیا مشکل خاصی هست؟چرا به طور کامل قطع نمیشه؟شورت پوشیدم مشکلی بابت عفونت بیخیه ها ایجاد نمی کنه.ممنون میشم پاسخ بنده را بدهید.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      از دكتر خودتان بپرسيد بهتر است
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر جان
    من وقتی ستشویی میرم ادارم خیلی کمه زود قطع میشه با اینکه خیلی تحت فشارم آزمایشام همه سالمه دکترا میگن امکان داره جنبه عصبیه مشکل تنگی یا بزرگی پروستات میتونه باشه یا نه اگه میشه راهنمایی کنین چکار باید کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد سيستوتوسكوپي كنيد فيلم ان را در سايتم ببينيد
    2. تصویر کاربر امیر شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر جان سیستوتوسکوپی رو باید توی بیمارستان انجام داد یا جایی که سنو گرافی انجام میدن.ممنونم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      در مطب
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر از الان بابت وقتتون از شما نهایت تشکر رو دارم و خواستم بگم که من تقریبا یک ماهی هست که ازدواج کردم و احساس میکنم که آلتم کوتاه و باریک هست آیا راهی برای علاجش هست؟
    و اینکه در مواقعی که به حالت نعوظ نرسیده خیلی کوچک است ولی بعدش تا یازده سانت میرسه.
    ممنون میشم به ای حقیر نهایت لطف خودتون رو نشون بدین و راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من را بخوانيد راه بزرگ كردن ندارد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    باسلام
    جوانی 24 ساله هستم ، از بیضه هام سونو انجام دادم . بیضه چپ با واریکوسل درجه 2 و بیضه راست با واریکوسل درجه 1. آیا واریکوسل بیضه راست مشکوک نمی باشد ، چون درصد ابتلا واریکوسل بیضه راست ب ندرت اتفاق می افتد و نیاز ب پیگیری های بعدی دارد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر شورش یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مدتی است که به دکتر رفته ام وبه من گفته اند سنگ کلیه داری اولش یک طرفم زیاد درد می کرد ولی الان هر دو طرفم خیلی زیاد درد میکند لطفا به من بگید چکار کنم دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
    2. تصویر کاربر شورش شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      دکتر سونو کردم ولی هیچی نشان نداده است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 9 سال پیش)
      پس مهم نخواهد بود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب