اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    کسی کلیه لازم داشت من میفروشم دکتر سالم سالمم دکتر 19 سالمه گروه خونیم o+ حالا شما از روی انسانیت پاکش کن ما میذاریم با حساب این که دکتری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      كار من نيست
  • تصویر کاربر س.د سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    با سلام.. جناب دکتر کرمی من حدود 2،3هفته ای هست که متوجه دونه های ریز بین واژن و مقعدم شدم اول یکی بود و الآن 3،4تا شده.. به یه دکتر زنان مراجعه کردم و گفتن باید تست زگیل بدم تا تشخیص بدن زگیل هست یا نه.. آیا حتما نیاز به تست هست یا خود دکتر هم میتونه تشخیص بده؟
    من اصفهان هستم میخواستم ببینم شما دکتر پوست خانم در اصفهان که در زمینه ی خال و زگیل هم کارکرده باشن میتونید کسی را بهم معرفی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه نميشناسم
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 768 مشاهده پرسش
    با سلام به آقای دکتر
    من 35 سال دارم. (مرد) آقای دکتر من زگیل های تناسلی داشتم که حدود 7 ماه پیش با عمل جراحی برداشتم. خوشبختانه تا کنون عود نکرده اند. همان 7 ماه پیش انواع آزمایش های بیماری های مقاربتی (ایدز، هپاتیت، سفلیس...) و نیز عفونت های ادراری دادم که نتیجه خوب بود. حدود یک هفته ی پیش نیز آزمایش های ایدز و سفلیس را تکرار کردم که خدا رو شکر نتیجه منفی بود... اما حدود سه هفته ای است که گهگاهی سر آلت سوزش می گیرد که البته خفیف است. اما واقعا باعث نگرانی من شده است... از شما خواهش می کنم.... کمک کنید و علت احتمالی آن را توضیح دهید. سوزش ادرار ندارم.. عفونت اصلا ندارم طبق نتیجه ی آزمایش ها.... چه کار باید بکنم آقای دکتر خواهشا کمک کنید تا از این نگرانی بیرون بیایم. نیاز به معاینه هست؟ آیا نیازی هست با مراجعه به بخش پاتالوژی بیمارستانی که عمل شده ام برای تعیین نوع ویروس (PCR) اقدام کنم؟ البته جالب است که آن زمان بخش پاتالوژی طبق نامه ای اعلام کرد که اصلا ویروس یا آلودگی در این ضایعات مشاهده نکرده اند و بیشتر شبیه به ضایعات گوشتی بوده است اما ظایعات من کاملا شبیه به زگیل های تناسلی هست که عکس آن در وب سایت شما وجود دارد.
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      فعلا نياز به بررسي نيست
  • تصویر کاربر هاشمی سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر,خسته نباشید,برای همسر من سال ٨٧تشخیص پولیپ حالب چپ و دادن ولی توسط دکتر سیم فروش با لیزر برداشته شد و گفتن خوش خیمه,گفتن حالت زگیل داشته,از اون سال هر سال سیستوسکوپی انجام میدن ولی تا الان عود نکرده و مشکلی نبود,اما چند روز پیش خون تو منی دیدن برای اولین بار!ایا به سابقه مشکلشون ربطی داره؟یا اساسا مشکل از چیه؟چیکار کنیم؟ممنون از راهنماییتون, همسرم ٢۶سالشونه دو سال ازدواج کردیم,سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد
  • تصویر کاربر elham دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام من سمت راست شکمم درد میکنه بطوریکه وفتی دستمو میزارم روش فشار میدم دردش اروم میشه یا به همون سمت میخوابم دردش ساکت میکشه حتی موقع نفس کشیدن درد میگیره بنطرتون من ناراحتی کلیه دارم.و اینکه دفع ادارار زیاد دارم.قبلا عفونت ادراری شدید داشتم که رفع شده.حدود دوماه پیش کیست تخمدان داشتم که رفع شده.تازگی موقع نزدیکی زیر دلم درد میگیره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. تو رو خدا به سوالم جواب بدید. شما بر خلاف پزشکان دیگر معتقدید که ویروس اچ پی وی برای همیشه در بدن میماند. پس چرا افرادی هستند که تجربه خود را بیان میکنند که پس از درمان دارای ازمایش پی سی ار منفی شدن؟تو رو خدا جواب بدهید. در سایت ها گفته شده نهایتا این ویروس ظرف 24 ماه از بدن پاک میشود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      مثل ويروسهاي ديگر بيضرر در بدن ميماند مثل تبخال و........
  • تصویر کاربر محمدامین دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1103 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من ورزش رزمی کار میکنم.و در حین تمرین به آلت تناسلی م ضربه وارد شده.همون موقع 4-5 دقیقه درد داشتم و بعد از اون هم درد نداشتم و دوباره تمرین رو ادامه دادم.و هیچ کونه کبودی یا خون لختگی هم نداشتم .هیچ مشکلی هم در ادرار ندارم . میخواستم بدونم مشکل من جدی هست ؟
    ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه مهم نيست
  • تصویر کاربر ولی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من مردی هستم 64ساله که حدود نه ماهه که پروستات رادیکال عمل کردم.
    بعد از شیش ماه به علت تنگی مثانه عملی دیگری انجام دادم برش زده
    به علت نیومدن ادرار.بعد از عمل دوم دوماه میل میزدم هفته ای دوباره که ادرارم بیاد.پزشک معاجم عوض کردم عکس از مثانه گرفتم مثانه گلوگاه تنگ بود.جراحی دیگه ای انجام دادم مثانه لیزر کرد.ولی الان باریک شده و ریزش ادرارم هم دارم یا همون بی اختیاری.بخاطر همین مجبورپوشک ایزیلاف ببندم.اقای دکتر الان من چیکار باید کنم خیلی خسته شدم پزشک عوض کنم خوب میشه نمیشه.اگه خودتون وقت دارید شماره بدین تماس بگیرم باهاتون لطفا راهنمایی کنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد مدارا كنيد
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۸ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 920 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر واریکوسل دوطرفه وباد فتخ دارم و ازمایش اسپرم انجام دادم واینا رو توش نوشته بود

    Volume      5
    Color           lighte-yellow
    Agglutination           non
    Sperm count/ml          rearly
    Sperm count/total       rearly
    Viability          %                75% or more live 
    Motility             0%
    class  a             0%
    class  b             0%
    Class  c             0%
    class  d              0%
    class a+b           0%
    class a+b+c       0%
    normal morphology       1%        4% or more
    adnormal morphology         0%
    amorph               99%
    reaction(ph)             7.5
    viscosity               normal



    با این ازمایش اسپرم احتمال داره بچه دار شیم ؟
    چه کار کنیم بچه دار شیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      خيلي خراب است از نظر علت بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۷ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      اقای دکتر چه کار کنم پیش چند تا ارولوژیست رفتم فقط میگن عمل واریکوسل و نمونه برداری انجام بدم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      موافقم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دگتر .... من همون فرد ۵۵ ساله ام . شاید لازم باشه این رو هم بگم که خونی که من میبینم به شکل رگه ، به شکل شن مانند و ور حد یک قطره یا یک عدس است . باز هم ازتون عذر می خوام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب