اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر تنه الت من کجی متمایل به چپ دارد شاید به خاطر اینکه همیشه در قسمت چپ شلوار قرار می گرفته یا تحریک می شده است...با نرمش های خاصی یا فشار و نگهداشتن ان به طرف سمت راست مخصوصا در حالت نعوذ می توان انحرافش را کم کرد یا راه دیگری دارد؟ یه سوال دیگه اینکه چگونه زود انزالی خود را برای لذت بردن از روابط زناشویی در اینده کنترل کنم و برای بعد ازدواج نگرانی نداشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      ميتواني سكس داشته باشي دست نزن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      ميتواني سكس داشته باشي دست نزن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    هزنیه عمل جراحی کجی آلت با بیمه و ازاد چقدر است متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۲۹ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام من 28 سالمه تقریبا بچگی حالت کشیدگی برای آلت در حال نعوظ افتاد و احساس بریده شدن رگی داشتم و بعدش دیگه نعوظم ضعیف شد و باید زور بزنم سفت بشه و بعدا در بیضه چپم احساس درد خفیفی دارم که مدتیه بیشتر شده دردش و احساس سنگینی میکنم وقتی لباس تنگ می پوشم راحت ترم حالت در سرما که جمع میشن درد ندارم یه بار دکتر رفتم زود معاینه کرد ولی نتیجه ای نگرفتم مجردم هستم واقعا کلافم کرده همش با دست باید این طرف و اونطرف کنم ممنون میشم واقعا فکرمو مشغول کرده مجردم هستم
    1. تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۲۹ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      قلق
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۹ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسين جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 4441 مشاهده پرسش
    سلام من چند وقتي زير الت تناسلي و محل ختنه گاهم ورم كرده و سوراخ شده و چرك بيرون مياد كه با مراجعه به پزشك متوجه شديم ابسه كرده و چرك كرده كه با تشخيص پزشك متخصص جراحي شدم...الان سر الت تناسليم هم يه كم بخيه خورده و حالت قبل نيست خواستم ببينم ايرادي نداره؟؟؟و اينكه احساس ميكنم هنوز الت سر هست و حس نداره و بيضه هام هم فكر ميكنم ورم داره..و اينم من ميخواستم بدونم واسه اي وي اف كه در اينده ميخوام انجام بدم اين عمل كه كردم و محل ختنه گاه رو عفونتشو خالي كردم ضرر داره يانه؟؟؟لطفا راهنماييم كنين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه كانعي نيست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      مانعي نيست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من سه سال پیش به علت کاهش شدید وزن در بیمارستان‌ بستری شدم که یه ساعت بعد بیضه سمت راستم متورم شد و دکتر تشخیص دادند که خود بخود خوب میشود و همینطور شد اما الان افتادگی بیضه دارم و میل جنسی هم کم شده راه درمان چیست با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . خسته نباشید. با توجه به اینکه من موفق نشدم عکس رو توی سوال قبل پیوست کنم مجددا سوالم رو ارسال کردم که همونطور که فرمودید عکس رو بفرستم . من سال گذشته خدمت شما عمل اصلاح الت رو انجام دادم و بعد از گذشت حدود ۴۵ روز حین سکس احساس درد مانند شکسته شدن در تنه الت داشتم که درد شدید و لحظه ای بود و من فردای اون روز در حالت نعوظ به الت نگاه کردم کمی خمیده شده بود اما خونمردگی نداشت و با شما تماس گرفتم که فکر میکنم بخیه ها در رفتن و شما گفتید که اگه عمل لازم شدچند ماه دیگه باید اقدام کنم. الان حدود ۱۰ ماه گذشته و الت کمی انحنا داره هرچند زیاد نیست اما خودم دوست دارم التم صاف باشه البته خمیدگی رو به پایین یا بالا ندارم اما همونطور که تو عکس مشخصه از چپ تا میانه الت انحنا هست و سر الت هم به راست کمی انحراف داره.. سوال من این است که ایا باید مجددا عمل کرد یا راهی دیگر هست؟ ایا خود شما عمل رو پیشنهاد میدید و عوارض داره یا نه؟ البته من هنوز هم کمی زیر کلاهک الت کمی بی حسی دارم و نعوظم هم نسبت به قبل خیلی بیشتر شده. ممنونم از راهنمایی. ضمنا من نزدیک تهران نیستم که بتونم خدمت برسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر ميتواني با عكس حضوري بياييد ببينم
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ۲۶ سالمه مادر زادی دچار واریکوسل شدم بیضه چپ من کاملا بالا میباشد فقط میتوان لمسش کرد من باید چه بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام.
    بیضه سمت راستم کمی از بیضه سمت چپ پایین تر است آیا طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر.
    بیضه سمت چپ من به اندازه ی خیلی خیلی کمی از بیضه سمت راست من بزرگتر است و هیچ دردی و نشانه غیر عادی در هیچ کدام از بیضه ها هم احساس نمی کنم و آیا این مورد طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر shiresangi5 جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر محترم .لطف کنید ب سوالاتم جواب بدید دکتر محترم آیا بعد از عمل انحراف آلت اگه درصدی از کجی بمونه آیا دوباره میشه عمل کرد؟یا بعد ازعمل حتمن این درصد کجی میمونه بحالت طبیعی در نمیاد .یا واقعا اگه عمل خوب باشه صدرص حالت طبیعی میگیره.لطفا جواب بدید خیلی ممنون میشیم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بله مطلب سايت من رابخوانيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب