اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر وحید چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام من واریس بیضه دارم هردو بیضه راستش من 16سال سن دارم و اول در بیضه سمت چپ بود چون خودارضایی میکردم به بیضه سمت راست هم زد قبلا درد خیلی کمی داشت ولی الان دیگه کم شده و راستش من کنار رگ بالایی بیضه ی چیز اندازه ی دونه ادس سفت مشاهده میکنم که درست معلوم نیس و اینکه وقتی یکم فشار میارم بهش درد میگیره ممکنه ی چیز عصبی باشه ممنون میشم جواب بدین ایا با ترک خودارضایی بیماریم خوب میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بله حتما
  • تصویر کاربر رها چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    نامزدم هم شکستگی آلت و هم خمیدگی آلت از کودکی داشته یخواستم بپرسم ایا تو سکس دچار مشکل خواهم شد در آینده و اینکه اسپرمهاش چهارده درصد قابلیت باروری دارن, ینی نمیتونیم بچه دار بشیم, اگه عمل انجام بده میتونه سکس کنه؟ تو رو خدا خیلی نگرانم جواب بدید لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر بهروزشریفی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1328 مشاهده پرسش
    آیا با وجود تبخال تناسلی میتونم خون اهدا کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      از دكتر خون بپرسيد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام یه مدت خودارضایی کردم 21 سالمه به نظرتون پروستاتم بزرگ شده برای سرطان پروستات و بیضه ترس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه اصلا نگران نباش
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      درآینده سنم بیشتر بشه چی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عسل چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    با سلام برادرم ٢٤ ساله و مجرد هست به علت درد به پزشك مراجعه كردند تشخيص واريكوسل دادند و درخواست أزمايش دادند به نظر شما علاوه بر ازمايش سونوگرافي نيز انجام دهد؟ و سوْال ديگر اينكه براي ايشان قرص افلوكساسين تجويز كردن و شياف ايندومتايسين ايا اينها دارو مآثرند مگر درمان واريكوسل كه به تشخيص ايشان هم شديد جراحي نيست؟ ممنون ميشم پاسخ دهيد. در ضمن ١٠ روز أز معاينه ميگذره و ايشان درد شديدي احساس ميكنند پس از معاينه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      معاينه درست
  • تصویر کاربر مصطفی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده 23 ساله ومتاهل هستم . خرداد ماه امسال به تشخیص پزشک جراحی واریکوسل انجام دادم که گرید بین 2و3 و تست اسپرمم قبل از جراهی 10 میلیون بود.بعداز سه ماه و مصرفی یک ماهه دارو یعنی چهار ماه مجددا تست اسپرم انجام داده ام که همان 10 میلیون بوده بدون تغییری نسبت به قبل جراحی.سوال من از خدمت شما یکی این هست که آیاامیدی هست که تعداد اسپرم من بیشتر شود وبه حد مطلوب جهت بارداری برسد؟ وچرا باوجود انجام جراحی واریکوسل ومصرف دارو تغییری حاصل نشده دوما واریکوسل من چپ بوده و چند وقتیه بعد جراحی احساس میکنم بیضه سمت چپ من کوچک شده ولی نظرپزشکم این بود که طبیعیه فقط مقداری کوچک شده که مهم نیست که صحت این حرف رواز شما میپرسم.وآیا کوچک شدن بیضه ممکن است مانع از افزایش تعداد اسپرم شود؟
    درصورت لطف و پاسخگویی از دکتر صمیمانه کمال تشکر رادارم0
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر مهسا چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    آقای دکتر مدتیه تکرر ادرار دارم. یعنی با خوردن یک لیوان آب سریع دستشوییم می گیره. یا شبا موقع خواب حتما 2-3 دفعه باید برم دستشویی تا خوابم ببره. توی محل کار حداقل 4 دفعه میرم دستشویی. در کل یعنی زود به زود دستشوییم می گره و ادرارم زیاده. لطف می کنین راهنماییم کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      ٠٢١٢٢٦٤٢٦٤٤نوار مثانه
  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت آقای دکتر روزتون بخیر. پسرمن با 25سال سن از درد بیضه شکایت داشت طوری که سوابر موتور میشه میگه دردم بسیار میشه و حتی با ضربه ای یا تکانی درد شدید دارد تااینکه خدمت دکترکمالی متخصص کلیه و مجاری ادرار درزنجان رفتن و دکتر تشخیص واریکوسل از نوع 3 دادن (با انجام سونوگرافی) وبه ایشون فقط استامینوفن تجویز کردن حال سوال بنده از شما این است آیا استامینوفن برای تسکین نیست ؟> پس حل شدن مشکل و درمان چی میشه و راه درمان این بیماری چیست؟؟؟؟؟؟؟؟ لطفا کمکم کنین در ضمن آیا واریکوسل باعث نازائی میشه؟؟؟؟؟؟؟ ممنونم از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد با دست معاينه كنم
  • تصویر کاربر هشام چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر.
    آقای دکتر بهترین راه برای تشخیص واریکسول سنوگرافی هست یا آزمایش اسپرم .؟
    من خواستم ویزیت بشم خواستم مدارکو کامل کنم که پیشه شما حضور پیدا کنم .اگه نیاز به سنوگرافی هست لطفا آدرس یا سنوگرافی که مورد تاییدتان هستو ارسال کنید .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      معاينه با دست جراح
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 754 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بعد از آزمایش اسپرم و کم تحرکی اسپرم ها و ناباروری مشخص شد که واریکوسل نوع 3 دارم.چند سوال داشتم:
    آیا تمام کسانی که این بیماری رو دارند قطعا نابارورند؟آیا بدون عمل شانس باروری هست؟با توجه به رشته ورزشیم که صخره نوردی و دوچرخه سواری هست و فشار وارد می کنه آیا بعد از عمل به روش لاپاراسکوپی می تونم با همون شدت قبل ورزش کنم ؟چه مدت پس از عمل می تونم دوباره ورزش کنم؟در روشهای دیگر جراحی چطور؟
    با تشکر از اینکه لطف کردید و وقت گذاشتید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من را بخوانيد وفيلم عمل من در سايتم وا ببينيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب